Въоръжен британски националист строи крепост в България

Go down

Въоръжен британски националист строи крепост в България

Писане by Георги on Вто 19 Май 2015, 12:14

Наскоро попаднах на интересна статия във "Vice News", давам съвсем на кратко част от съдържанието и. Тя разказва за англичанин на име Джон Рийс-Евънс (John Rees-Evans), който си е купил дом в България. До тук нищо необичайно, не е първи, нито ще е последен богат преселник от Албиона.

Само дето този англичанин е член на Британската партия за независимост (UKIP) и дори е бил партиен кандидат на последните избори (не са го избрали). Същата партия, ако не ме лъже паметта, разпространяваше листовки в които се обясняваше как българите и румънците идват в Обединеното кралство и ще изядат домашните любимци на хората. Една скоба отварям - дори и в това пак си проличава, че британците са малко по-културни от нас, те твърдят, че имигрантите ядат домашни любимци, кучета и котки, в България пък една лелка от телевизора твърдеше направо, че сирийците са канибали т.е. ядат хора. Затварям скобата.

Да се върнем да Джон. Не е ли иронично, че този борец срещу наплива на "тъмни балкански субекти" идва да живее точно в "тъмните" Балкани? Както той сам е казал, преместил се е тук защото се чувства по-свободен в България. Сигурно, ако имаш пари си свободен - а пичът не страда от липса на такива - има недвижима собственост по целия свят, освен това има и компания предлагаща туристически изкачвания на планината Килиманджаро в Африка. За България още е казано, че привлича с голяма евтиния тук, с многото земя за продан (заради опустяването на селата и малките градове) и с "ненамесващото" се правителство (дали така мислят и обикновените хора?).

Но да оставим иронията на това, че Рийс-Евънс се е преселил в България, има други неща, които поне на мен са ми по-интересни и може би дори леко притеснителни. Човекът е бивш военен (5 години е служил). Дори се хвали с това, че в рода му всички са били военни. Ходи навсякъде въоръжен. Споменава се случай при който е посетил магазин на компанията за мебели IKEA и е казал на продавача, че трябва да влезе въоръжен с пистолет вътре в случай, че терористи обсадят сградата. Законно притежава доста оръжия - от лък до снайперистка пушка.

В момента строи цял комплекс (на практика крепост) в неназовано българско село или град - единствено е споменато, че се намира на няколко часа път на изток от София. В близост има стрелбище където Джон, както и негови роднини и приятели се упражняват да стрелят със всякакви оръжия, включително и с голям калибър. Планира когато комплексът е завършен да има джакузи, спа, сауна, църква, подземен бункер, оръжейна с прилично количество оръжия, гараж за 7 автомобила, както и наблюдателна кула, от която ще може и да се скача в басейна под нея.

На снимката Джон Рийс-Евънс с двамата си племенника в изграждащия се комплекс:Ето какво самият Джон казва за себе си:

"Това е страст за мен, всичко свързано със защитата. Не съм проблематичен или агресивен тип човек, но мисля, че има нещо в кръвта. На практика всички мои предци са били военни или нещо подобно. Много трудно е да се обясни".

Срещу какво точно ще се защитава не е съвсем ясно. Говори обширно за края на долара, възхода на Китай и Русия, колапса на световната икономика и нуждата да защитава семейството си.http://misdaily.blogspot.com/2015/05/blog-post_19.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите