Мистериозната НЛО битка в Нюрнберг

Go down

Мистериозната НЛО битка в Нюрнберг

Писане by Георги on Сря 20 Май 2015, 09:33

Немският град Нюрнберг е известен най-вече с така наречените нюрнбергски процеси срещу оцелелите нацисти след края на Втората световна война. Тук обаче ще стане въпрос за едно събитие състояло се през месец април 1551. Посред бял ден в небето се появили множество обекти, които сякаш водели битка. Чували се силни звуци, които накарали жителите на града да наизлязат навън и да наблюдават случващото се в паника.

Всичко продължило около час. За нещастие фотографията ще се появи след още три века. Все пак в града по това време имало един художник - Ханс Гласер, който ще нарисува това което е видял за местния вестник. Към приложеното описание се говори за кръстове, тръби. колела, разноцветни сфери. Стотици обекти! Някои от тях ще изчезнат сред кълба дим (взривени? анихилирани?) Други ще се разбият на земята. Издигащият се дим е можел да се види на километри.Няколко години по-късно, през 1566, нещо подобно се случва и над Базел, Швейцария. Този път в битката участват черни сфери. Отново събитието е отразено в местен вестник, но без рисунки.

През 1697 пък две огромни колела в небето се появяват над Хамбург, Германия.

В настоящето много ревностни скептици са се опитвали да обяснят събитието в Нюрнберг. Метеори или комети са посочвани като причини. Наскоро един известен отрицател дори е "разгадал" загадката като е посочил за причина..."слънчевите кучета". Това е оптичен природен феномен, който изглежда ето така:Сами преценете дали въобще си струва да се обсъжда едно такова несериозно "обяснение". Дори и да приемем, че някакви хората може да са сбъркали тези слъчеви отблясъци за "стотици кръстове, тръби. колела, разноцветни сфери", те по никакъв начин не могат да предизвикат пушеци и гърмежи.

Има и теория, че всъщност нищо от това не се е случило и просто е било вестникарска шега. Това обаче трудно може да се провери.

http://misterika.blogspot.com/2015/05/blog-post_20.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите