6 причини поради които сме по-близо до откриването на извънземни

Go down

6 причини поради които сме по-близо до откриването на извънземни

Писане by Георги on Пон 25 Май 2015, 09:03

Според жена на име Елен Стофан ние ще открием извънземен живот през следващите 30 години. Тя не е някой хахо, тя е водещ учен в НАСА. Ето няколко причини поради, които може би наистина сме пред прага на това велико откритие.

6) НАСА наскоро доказа, че животът може да се зароди в условията на дълбокия космос.

В изследователския център Ames в Силиконовата долина в симулирани условия близки до тези в космоса, НАСА е възпроизвела градивните елементи на живота, които служат за изграждане на ДНК и РНК - урацил, цитозин, тимин. Експериментът се състоял в това да вземат органични елементи, които ги има и в космоса и да ги облъчат с ултравиолетова радиация. Получили се споменатите урацил, цитозин и тимин. Щом може да стане в лаборатория защо да не може и в открития космос? След което евентуално да паднат на повърхността на някоя планета.5) Изглежда има страшно много подходящи за живот планети.

Предишната точка казва, че може да се получават колкото си искаме органични съединения в космоса, но ако няма планети на които да падат, няма да има никакъв ефект. Е, има планети! На базата на това колко сме открили досега, учени от университетите в Бъркли и Хавай са изчислили, че в Млечния път трябва да има около 20 милиарда планети годни за живот!4) Животът на Земята е възникнал с един милиард години по-рано от досега приеманото.

Но за да се развие животът освен гостоприемна планета, трябва да има и достатъчно време. Земята е на около 4 милиарда години, а поне досега се смяташе, че животът се е зародил преди около 2.2 милиарда години. Тоест на земния живот са му били нужни цели 2 милиарда години да се развие. През Февруари т.н. обаче група учени са излезли с ново изследване, според което първия организъм се е появил преди 3.2 милиарда години. Следователно животът е възникнал за "едва" милиард години. Това е добра новина! Колкото по-бързо се развива, толкова по-голям е шанса за оцеляване.

3) Намираме все повече организми тук на Земята живеещи при екстремни условия.

И не става въпрос само за микроби, ами дори и за сложни организми - риби, скариди и т.н.2) Мъховете и лишеите обичат космоса.

За разлика от хората се оказва, че много от нисшите организми се чувстват много добре в космоса, това доказват редица експерименти. Нещо повече, те са толкова приспособими, че дори могат да се окажат проблем за НАСА. И най-обикновени микроби пренесени чрез дъха на астронавтите могат да си направят колонии на Международната Космическа Станция и постепенно да разяждат материалите от които е направена, което създава опасност.

1) Има вода навсякъде из Слънчевата система.

Преди години и десетилетия се е считало, че другите небесни тела в нашата система (с няколко изключения) са много и дори напълно сухи. Постепенно вода обаче започва да се открива къде ли не, дори и на Луната (под формата на лед в скалите).

А водата е много важна за възникването на живота.

http://misterika.blogspot.com/2015/05/6.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите