Читателска история: Съществото от село Чернево

Go down

Читателска история: Съществото от село Чернево

Писане by Георги on Сря 03 Юни 2015, 10:47

Беше 2008, по това време бях 13 годишна. Една нощ с моята кака бяхме навънка с приятелките ни и си играехме, беше около 9-10 часа през лятото - юли месец. Беше доста топло, знаете летните нощи как минават, но както и да е - по едно време забелязахме заедно с кака ми и с приятелките ни нещо в небето. Имаше нещо което се движеше и беше много бързо, почти не можехме да го следим къде отива. Светеше в различни цветове - зелено, червено, розово, бяло, жълто, златисто и лилаво. Просто гледахме и се чудехме какво е това нещо и по едно време нощните лампи спряха да светят. Тогава разбрахме, че електричеството беше спряло. Отидохме при родителите си обаче никой не ни повярва. Излязохме отново и какво да видим - нямаше нищо в небето и тогава електричеството се върна. Онази нощ мина доста бавно, струваше ми се като цяла вечност. Чаках с нетърпение слънцето да изгрее.

Събудих се около 6-7 часа и всички в селото бяха се събрали и разговаряха с една жена, възрастна около 50 годишна, познавам я - тя твърдеше, че излязла на вънка около 1-2 часа понеже чула някой да върви. Видяла едно високо същество, доста високо с дълги ръце, бледа кожа, с големи жълти светещи очи, вместо нос имало две дупки и имало уста обаче нямало устни. Жената се уплашила и припаднала, намерила я е снаха ѝ около 5 часа. Понеже тогава беше неделя нямаше училище и нашите приятелки дойдоха да си поиграем, обаче аз отказах, не исках да излизам........и така отново слънцето залезе. Беше около 11 часа когато си заспах. Събудих се около 1 часа когато един възрастен мъж, който е на около 70 години, вече не е между живите, бил разтревожен и събудил жена си, децата си, внуците си и после цялото село с викове. Видял е същото нещо, събудил се, защото вънка кучето им е лаело доста силно и ревяло. Излязъл да провери какво става и видял кучето осакатено с органите на вънка и тогава видял страшното същество в кръв. Тогава цялото село беше объркано и уплашено, звъннахме на полицията, всички от селото патрулираха, никой не бе заспал. Сутринта тръгнахме на училище, но прозорците на училището бяла счупени, никой не знаеш кой го бе направил.

Мина една седмица и нямаше нищо, нито някой да е видял странното същество, нито да е станало нещо странно, но един ден - вторник около 9 часа съществото е обикаляло по селото, по циганската махала и плашело децата и хората. После бе дошло в нашата махала, тогава бях на вънка понеже имаше доста викове от циганската махала. Понеже гробището и близо до нас видях някаква сенчеста фигура, но доста висока, да обикаля около гробището. Веднага казах на родителите ми, че съм видяла съществото. Всички хора бяха уплашени, всички от селото се събрахме. Обадихме се на полицията и се въоръжихме. Всички бяха взели камъни и тояги по ръцете си, никой не искаше да ги нападне някакво си същество, което плаши хората и изважда органите на кучета. Полицията беше пристигнала, доста го гонеха, но не можеха да го хванат - скачаше като пружина и аз съм свидетелка, видях го, бягаше доста бързо по-силно и от една кола. Скачаше като една пружина за това му сложихме името "пружинка". След 2 дни майка ми и съседките и се били събрали и са си говорили. Майка ми видяла "пружинката" на покрива на къщата на едната съседка, но много неща не знам понеже по това време съм спала. После след 1 месец всичко отшумя, нямаше нищо мистериозно или загадъчно, нямаше странни случаи и т.н., но знам от вътре, че това същество беше добронамерено. Не беше докосвал човек, само бе убил едно куче и то по отвратен начин, но знам че беше добронамерено и както и да е, имаше доста слухове, че пружинката отишло в съседните градове и села.

**********************

Искам да благодаря на читателката за тази история, надявам се, че наистина е била свидетелка на описаните събития. Не бързайте да казвате, че това са "детски измислици" - има такъв случай и по него се нашумя преди години! Дори това бе една от първите истории публикувани в блога:

ОТ АРХИВИТЕ: Варненското "извънземно"

В статията се споменава село Чернево, в края има връзки към други статии по темата.

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите