Близки срещи от втория вид

Go down

Близки срещи от втория вид

Писане by Георги on Сря 03 Юни 2015, 10:48

Вал Джонсън, 1979

По класификацията на д-р Хайнек "близки срещи от втори вид" са такива наблюдения на неидентифицирани летящо обекти, които оставят някакви физически следи след себе си. Мисля да подготвя поне няколко такива статии с най-известните случаи.

Започвам с един инцидент случил се с американски полицай през 1979 година.

Вал Джонсън патрулирал в 2:00 часа през нощта край малкото градче Стивън в Минесота. Забелязал напред над пътя да се рее светещ обект. Изглежда обектът също го забелязал, защото с бясна скорост се понесъл към патрулната кола, чийто двигател междувременно изгаснал. Последното нещо, което Джонсън помни е ярката ослепителна светлина и звукът от чупещо се стъкло. Припаднал, но след известно време се свестил и макар до голяма степен ослепен, успял да се обади за помощ на колегите си.

Когато пристигнали другите полицаи, те намерили Джонсън в лошо състояние, а колата била изпотрошена. Пукнато предно стъкло, счупен фар, огънати антени. Джонсън бил откаран в болницата. Той твърдял, че и ръчният му часовник и часовникът му в автомобила били спрели за 14 минути, а той самият бил в безсъзнание 39 минути. Това е слабото място в историята - как може да е знаел, че точно толкова време е бил в безсъзнание? А и как е разбрал, че и двата часовника са били спрели за 14 минути?

В болницата докторите били категорични, че има симптоми говорещи за силно облъчване с ултравиолетова светлина. За щастие Джонсън напълно възстановил зрението си.

Днес неговата патрулна кола се пази в музея в град Лорен. Според някои скептици Джонсън сам е повредил автомобила и измислил историята си, но те не могат да обяснят как полицаят се е самооблъчил насред нищото.

Този случай се квалифицира като среща от втори вид заради състоянието на Вал Джонсън, което очевидно е причинено от външен източник и заради пораженията по автомобила.

http://misterika.blogspot.com/2015/05/1979.html
_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Близки срещи от втория вид

Писане by Георги on Пет 05 Юни 2015, 08:52

НЛО смуче вода, Австралия, 1980

Джордж Бакуел е фермер от Австралия. Една нощ през 1980-ма, около 1:00 през нощта той чува неземен свирещ звук и вижда как ужасени животните препускат из фермата. Излиза, за да провери, и с удивление вижда как една крава се опитва да избяга от НЛО тип "класическа летяща чиния" рееща се на 3 метра над земята.

Апаратът последователно проверява няколко сгради докато стига до един резервоар за вода. НЛО-то каца в близост. Джордж тръгва към него с мотор, но на 15 метра разстояние е принуден да спре заради пронизителното свистене. Преценява, че обектът е висок около 4.5 метра и диаметърът му 8 метра. По повърхността му има оранжеви и сини светлини, които е възможно да са били кръгли прозорци. Най-чудатото нещо обаче е една подвижна черна тръба която се надува до размери по-големи от самото НЛО. Чрез нея по изчисления на фермера това чудо изсмуква около 38 000 литра вода.

След като утолява жаждата си, НЛО-то излита като прибира тръбата в себе си.

На земята остават следи там където е бил кацнал апаратът, а кравите дълго време не искат да се приближават до това място. Джордж в продължение на седмица страда от главобол и диария. Няколко дни часовникът му ще работи само когато го носи на китката си.

http://misterika.blogspot.com/2015/06/1980.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Близки срещи от втория вид

Писане by Георги on Пон 08 Юни 2015, 09:14

Крадците на лавандула, 1965

Маурис Масе е френски фермер от град Валенсол, който се сблъскал с най-необичайното преживяване на своя живот на 1 юли 1965. Рано сутринта неговото внимание било привлечено от звук подобен на хеликоптер, решил да проучи какво става в площите му засети с лавандула. Отправил се към посоката на звука и видял овален апарат с височина около 2.5 метра и дължина 3.5 метра. Обектът бил стъпил на 6 крака и така му напомнял на паяк. Край НЛО-то се намирали две същества с големината на дете, които се занимавали с лавандулата.

Масе се опитал да се приближи още по-близо, но едно от създанията насочило към човека нещо като пръчка и той се парализирал. Самите същества имали вид на класически "сиви", но били бели, нямали врат, но имали заострени като на елфи уши. Двамата пришелци се качили на апарата си и си заминали, а Масе не можел да се помръдне в продължение на 15 минути.

Времето било сухо, но на мястото където бил кацнал апаратът, се бил образувал кратер подгизнал от вода. На следващия ден това място вече било твърдо като цимент, останалата част от полето си било нормално. През следващите месеци Масе ще спи по 15 часа на ден, което не е било нормално за него до този момент.

Властите разследвали случая. Те установили, че на това място има по-висока концентрация на калций спрямо останалата част от нивата. Лавандуловите растения край кратера увехнали, а в продължение на 10 години там не расло нищо.Това е случай от втория вид поради влиянието върху човека и здравето му, както и поради кратера и странната почва на мястото за кацане. Но в същото време това е и близка среща от третия вид поради наличието на същества около НЛО-то.

http://misterika.blogspot.com/2015/06/1965.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Близки срещи от втория вид

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите