Проклятието на компанията "Маркони"

Go down

Проклятието на компанията "Маркони"

Писане by Георги on Пет 26 Юни 2015, 07:18

"Marconi Electronic Systems" е английска компания основана през 1897. Тя се занимава с военни разработки и е подразделение на друга, по-голяма фирма "General Electric Company" (да не се бърка с американската "General Electric"). В последствие през 1999 "Маркони" е закупена от друга компания и днес съществува под името "BAE Systems Electronics Limited". Всичко това са данни взети от Уикипедия, там обаче не е спомената и дума за мистериозните смъртни случаи от 80-те и началото на 90-те свързани с тази компания. Защо? Можем само да гадаем...

Описаната по-долу информация е взета от статия на небезизвестния изследовател Ник Редфърн. Този негов материал обаче съвсем не прилича на другите му статии. Задоволил се е само да изброи случаите, без да изкаже мнение или каквото и да било предположение за причините за случилото се. Обикновено Ник прави точно обратното - дава накратко един, максимум два случая, след което на дълго и на широко разсъждава за причините. Сега не прави така. Защо?

Но да започнем по същество...

Първият случай е от Март 1982, професор Кейт Боуден умира при автомобилна катастрофа. Отново през март, но през 1985 Роджър Хил е намерен мъртъв с огнестрелна рана - случаят е определен като самоубийство. Общото между двамата е, че са работили за "Маркони".

Отново през 1985, един месец по-късно Джонатан Уош е намерен мъртъв край хотел в Брега на слоновата кост, Африка. Той е паднал (или е бил бутнат?) от балкона в неговата хотелска стая. Уош не е служител на "Маркони", а на Бритиш Телеком. Работил е обаче в отдел, който е имал сериозни връзки по общи разработки с "Маркони". Преди да загине Уош е споделял с приятели и със семейството си, че се чувства застрашен и мисли, че го следят.

На 4 август 1986 човек на име Вимал Даджибаи скача от мост в Англия (или отново е бутнат?). Той е работил с "Marconi Underwater Systems" - филиал на основната компания.

Само 8 седмици по-късно се случва един от най-зловещите случаи. Жертвата се казва Аршад Шариф и е програмист. Негова смърт е толкова брутална, че дори е отразена отвъд океана, в американски вестници. Той завързва единия край на въже за едно дърво, а другия за врата си. След това се качва в колата си и дава пълна газ.

За първи път се обръща внимание, че в тази компания се случват необичайно много самоубийства.

Доктор Джон Британ е следващият. На Коледа 1986 колата му неочаквано излиза от контрол и се забива в крайпътната канавка. Човекът като по чудо оцелява, но не за дълго. След две седмици, през януари 1987, тялото на Британ е намерено в гаража му - задушил се от автомобилни газове. През същият месец умира и компютърният експерт Ричард Пух, макар и да не се споменава точно по какъв начин.

Следва удивителната история на Автар Синг-Гида. Той е служител на министерството на отбраната на Великобритания, но е работил по много съвместни проекти с "Маркони". Изчезва от дома си в Англия почти по същото време, когато умира д-р Джон Британ. Всички се опасяват, че и той е мъртъв. За щастие поне на него му се разминава - намерен е след 15 седмици в Париж, без да помни нищо от времето на изчезването си.

Тези случаи вече са твърде много. Един от членовете на английския парламент, Джон Картрайт заявява, че те "надхвърлят вероятността за прости съвпадения". Но още нищо не е свършило...

На 22 февруари 1987 Питър Пипел е открит мъртъв в гаража си, отново натровен от газове. Той е преподавател в Кралския военен колеж, но е консултирал "Маркони" по много проекти. Същият месец умира от наркотична свръх доза Дейвид Скийл - инженер в "Маркони".

През март 1987 поредна жертва се явява човек на име Дейвид Сандс. Той е служител на "Elliott Automation Space and Advanced Military Systems Ltd", която сигурно вече и сами сте предположили - по онова време има работни взаимоотношения с "Маркони". Сандс натоварва колата си с туби бензин и се забива в празен ресторант - умира на място. Колегите му и приятелите му казват, че не е проявявал никакви признаци на стрес и са учудени как може да е извършил подобно нещо.

През април 1987 загива Стюард Гудинг. Той също не е пряк служител на "Маркони", а работи за споменатия Кралски военен колеж. Той катастрофира с автомобил в Кипър. Негови колеги се съмняват, че това е случаен инцидент. В същия ден в който се случва нещастието с Гудинг, умира и Дейвид Грийнхал. Той пада от железопътен мост в Англия. Работел е по същата програма като Дейвид Сандс. 11 дни по-късно и не много далеч от това място е намерена мъртва една жена на име Шани Лорен. Тя е намерена във водата, с парцал в устата и завързани крака и ръце. Въпреки това официалното заключение е, че става въпрос за самоубийство. Лорен е работела за компания, която малко по-късно е придобита от "Маркони".

На 3 май 1987 при автомобилна катастрофа загива Майкъл Бейкър. Той е работил по секретна програма за фирмата "Плесей", компания която след години е придобита от "Маркони". Десет месеца по-късно умира директен служител на "Маркони" - Тревор Найт, той като много други се отравя от автомобилни газове в собствения си гараж.

През 1988 загиват "едва" двама души. Единият е бизнес мениджър в "Маркони", а другият работи за "Плесей". И двамата умират от токови удари!

Последната смърт настъпва през 1991. Жертва е Малкълм Пуди. Малко преди да умре, той е казал на шефовете си в "Маркони", че е попаднал на нещо удивително. Какво е било това нещо, никой не знае, защото 24 часа по-късно тялото му е извадено от един воден канал.

И понеже Ник Редфърн не иска да прави спекулации, ще ги направя аз. Вероятността всички тези случаи да са случайни съвпадения е твърде малка, макар и да не може да се изключи напълно. Някак си, твърде невероятно изглежда всички да са нещастни инциденти и самоубийства. Кой тогава е убивал тези хора? Възможно ли е това да е свързано с работата им? Наистина "Маркони" са се занимавали с военни разработки, може би някой е искал тези проекти да се провалят или да останат завинаги тайна? Кой е този "някой"? Чуждо правителство? Може би руснаците? Знаем, че КГБ не би се спряло пред нищо и с лекота извършва убийства. Може би руските агенти са искали да се докопат до тайните разработки. Смъртните случаи спират през 1991, в същата година се разпада и СССР. Случайност?

Така, че е твърде вероятно поне някои от случаите да са убийства извършени от шпиони. Но не смятам, че абсолютно всичките са такива. Тук вече изпадаме в другата крайност - на всякъде да виждаме конспирации. Жертвите са твърде разнородни - програмисти, инженери, преподаватели, дори бизнес мениджър, пък и не всички са работели за "Маркони", някои са били във фирми имащи договори в "Маркони" или придобити в последствие от компанията. КГБ не са толкова смотани (или която и да била друга вероятно замесена секретна служба), за да не могат да постигнат целите си с едва 2-3 убийства на ключови фигури.

Затова моето предположение е следното. Няколко човека са убити и то именно заради работата им по военните проекти. Другите смъртни случаи се явяват или напълно случайни съвпадения или се е проявил феноменът , който аз наричам "злите шеги на съдбата" - невероятни съвпадения предизвикани от някакво човешко действие (първите нарочни убийства?). Тоест можем дори да говорим за "свръхестествено проклятие".

http://misterika.blogspot.com/2015/06/blog-post_26.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите