Планетата "Плутон"

Go down

Планетата "Плутон"

Писане by pajak on Вто 14 Юли 2015, 17:15

Планетата "Плутон"ВАЖНО КОСМИЧЕСКО СЪБИТИЕ: От дълбините на подсъзнанието на човечеството струи любов към планетата Плутон! Все повече хора изискват възстановяването на официалния статут на небесното тяло като планета. Плутон е категорично важна планета за всички астролози. Лудост е да се пренебрегва неговото мощно влияние над живота на хората. Освен това в астрологията се знае, че ако Уран е една по-висша октава на Меркурий, Нептун е една по-висша изява на Венера, а Плутон е дълбоко свързан със Земята и показва едно по-висше разбиране за нашата родна планета. Не случайно той е владетел на подземното царство от митологична гледна точка, и дои нещо повече - в Слънчевата система само Земята и Плутон са толкова подобни един на друг. Те са планети, които имат огромни сателити - Земята има Луната, а Плутон има Харон. И сега, днес - 14.07.2015, когато човечеството ще види Плутон от най-близко разстояние, ние няма как да не забележим голямото сърце, което тази планета носи като символ... Човечеството обича Плутон и чрез това, неговите вибрации спрямо хората ще станат по-хармонични и благородни.
Ето какво казват хората и по-сериозните астрономи по темата (източник http://nauka.offnews.bg и http://space.com :
Когато официалният статус на Плутон в Слънчевата система беше променен от „планета“ на „планета джудже“, обществеността бе силно подразнена. Нийл деГрас Тайсън – ученикът на великия астроном и мислител – Карлс Сейгън, е получил маса заядливи писма от деца, които не били съгласни с решението, а голяма част от хората все още са на мнение, че Плутон трябва да задържи своя "планетен" статут. Плутон – някогашната (а за някои хора и вечна) девета планета в Слънчевата система – се радва на голямата любов на обществото. Хората не само защитават статута на Плутон, те заявяват своята голяма любов към него. Но защо това небесно тяло, което дори не е планета както вътрешните осем, успява да предизвика такъв голям интерес и обич сред хората? Разпитани са специалисти и обикновени хора и ето какви са отговорите:
"Мистериозна е. Единствената планета, за която се знaе най-малко." - Ашли Хелтън. "До сега, външната част на Слънчевата система е била непостижима за нас поради своята отдалеченост. Плутон е олицетворение на този далечен мистериозен бряг, а New Horizons е корабът, който ще ни позволи да преплуваме през "забранените води." - поетично се изразява Себастиан Алехандро. Мисията на New Horizons е да направи снимки на Плутон в близък план като по този начин се сдобие с парченце от мистиката на Плутон. Това ще се случи днес на 14 юли и най-вероятно сондата ще успее да заснеме първите ясни фотографии на повърхността на Плутон.
Плутон е открит 1930 година и дълго време смятан за самотна ледена топка в най-далечната част на Слънчевата система. Чак през последните десетилетия учените разбират, че Плутон е член на една всъщност доста голяма група от небесни обекти, които по същество формират тези истинските външни части на Слънчевата система като Облака на Оор и пояса на Кайпер.
Чарът на Плутон привлича учените. "Смятам, че е удивителен, защото е най-далечната планета, най-отдалеченият от нас обект и не е проучван и изучаван досега", коментира Стив Теглър, професор по физика и астрономия в Университета на Северна Аризона. Теглър участва в проект, чиято цел е да установи състава на леда на повърхността на Плутон. "За първи път да посетиш планета. Това не се случва всеки ден и е доста вълнуващо. Наистина да погледнеш отвъд повърхността, да направиш драматични открития за физичните, химичните и структурните свойства, това буди голям интерес. Но това, което го прави така изключителен е фактът, че изучаването на така любимия за хората Плутон изисква впрягането на максимални усилия от страна на техническата наука и съвременната технология." Накрая сам добавя: "Да, Плутон трябва да е планета." И е подкрепен от мнозина. Астрофизикът, Емили Райз, която ще говори за Плутон в Американския музей по история през август, казва, че е нетърпелива да разбере новините от мисията на New Horizons, а и много обикновени хора също се вълнуват. Тя добавя: "Сега всеки знае за Плутон. Когото и да спреш на улицата ще има мнение по темата. Затова обичам Плутон, затова обичам и съвременната астрономия."

pajak
Любител на паранормалното
Любител на паранормалното

Posts : 261
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите