8 от най-популярните конспирации свързани с масоните

Go down

8 от най-популярните конспирации свързани с масоните

Писане by Георги on Пет 31 Юли 2015, 07:01

Изчезването на капитан Уилям Морган

Това се случва през 1826. Уилям Морган е капитан от армията, който често е посещавал ложи в щата Ню Йорк - в градовете Батавия, Ле Рой и Рочестер, но неговото отношение към масонството става причина да бъде изключен от това общество (става "черна топка" както се изразяват самите масони). Ядосан, той се заканва да разкрие вътрешни тайни на масоните в книга.

Тогава обаче Морган е арестуван и изпратен в затвора заради дълг от 2 долара и 68 цента. Неговият издател плаща глобата и капитанът е освободен само за да бъде арестуван отново, този път по обвинение, че е откраднал една риза и една вратовръзка. Същата нощ мистериозен човек твърдящ, че е приятел на Морган, плаща новата глоба и заедно с капитана се качват в чакаща ги карета. Никой повече не вижда капитан Уилям Морган.

В крайна сметка трима масони признават, че са го отвлекли, но отричат да са го убивали. Твърдят, че са го отвели до Форт Ниагара, където му дали 500 долара да замине за Канада. Тримата, както и двама други техни съучастници, са съдени за отвличане.

Според теорията на конспирацията зад арестите на Морган стои "дългата ръка" на масонското тайно общество. Освен това се вярва, че все пак е убит.

Преди да изчезне все пак Морган е издал един памфлет, който се продавал по един долар бройката. След като "потъва в дън земя" това четиво се превръща в истински бестселър и дори дава началото на нова политическа партия с анти-масонска идеология. Тази партия издига кандидат за президент, който се съревновава с масона Андрю Джаксън, дори печели два губернаторски поста, но замира през 1835 година.

Отравянето на Моцарт

Според тази конспирация великият композитор е отровен от масоните, защото разкрил техни тайни в операта "Вълшебната флейта". Моцарт действително е бил приет във виенската ложа "Zur Wohltätigkeit" на 14 декември 1784 г., а във "Вълшебната флейта" има масонски мотиви.

Доказателства в подкрепата на тази конспиративна теория няма - Моцарт не е проявил никакви признаци за отравяне от арсен или живак.Масонството и Новия световен ред

Според тази теория масоните са просто прикритие на тайната върхушка, която контролира света. Вероятно това твърдение се базира на факта, че през 19 и 20 век действително много видни личности от елита са се присъединили към различни масонски ложи. Но такава е била модата тогава. Ако елитът е искал наистина тайно да се събира и да "дърпа конците" едва ли са щели да го правят толкова явно. Масонското прикритие не им е нужно, за да ръководят света, то даже привлича внимание.

Масоните почитат Дявола

Според тази теория висшите масони извършват ритуални убийства в чест на Сатаната или Бафомет, демонът за който се твърди, че е идол на рицарите-тамплиери. Тази конспирация набира популярност благодарение на един френски журналист. В последствие той признава, че всичко си е съчинил. Мнозина обаче не са убедени, смятат, че си е "признал" под натиск.Юдео-масонският заговор

Тази теория е известна и като "Протоколите на Сионските мъдреци", тя има краен анти-семитски характер. Според нея евреите (посредством масоните) са съставили таен план за световно господство. Появява се за първи път в Русия през 1903 г., след което се превежда на множество други езици. Адолф Хитлер е голям почитател на тази конспирация, тя е и едно от оправданията на хитлеристите за извършваните зверства. Многократно е доказвано, че тази теория е фалшива.

Албърт Пайк и трите световни войни

Албърт Пайк е генерал сражавал се на страната на Конфедерацията по време на Американската гражданска война. През 1871 той пише писмо до италианския революционер Джузепе Мацини в което описва предстоящи три световни войни необходими, за да се обедини света под знака на Луцифер. Първата война ще отхвърли монархиите и ще построи "крепост на атеистичния комунизъм", втората ще изправи фашисти срещу ционисти, а третата ще се води между Исляма и ционистите. След нея Луцифер ще се появи и ще властва.

Вероятно сами вече сте се досетили, че цялата тази история е измислица, няма как през 1871 някой да е знаел термина "фашисти".

Ложата P2

Масоните са обвинявани в какви ли не злодеяния и грехове. Обаче с италианската ложа "Propaganda Due" (по-известна като P2) действително са свързани много тежки престъпления. Тя е служила като координационен център за големи финансови престъпления, трафик на дрога и дори терористични актове. Разкрита е през 1981 след като "божият банкер" ръководещ близката до Ватикана Банка Амбозия е намерен обесен под мост в Лондон. Той се оказва член на P2. Полицията претърсва дома на Лисио Гели, водач на ложата и от там се разплита кълбото от престъпления.

В дома на Гели е намерен списък с 900 члена на ложата, сред тях много високопоставени лица и 43 депутата. В списъка е и името на Силвио Берлускони, бъдещият италиански президент.

Всъщност около тази ложа отдавна е имало съмнения. Другите ложи са се опитвали да се дистанцират от нея. През 1974 P2 дори е изключена от Върховната ложа на Италия, но Гели успява да убеди останалите да и дадат втори шанс. След разкритията през 1981, тя окончателно е извадена от масонското братство.

Не ми е ясно защо историята с P2 е включена в списък с конспирации, след като това са безспорни факти.

Илюминатите и масоните

Според тази теория баварските илюминати са инфилтрирали европейските масонски ложи.

Баварските илюминати са основани през 1776 от Адам Вайсхаупт (на долния портрет). На следващата година той е приет в ложата "Die Loge Theodor vom guten Rat" в Мюнхен. Има факти, че той е използвал масоните за попълване на редиците на собственото си тайно общество.

Анти-монархическите и анти-клерикални идеи на баварските илюминати се посочват като едни от влиянията довели до Френската революция.http://misterika.blogspot.com/2015/07/8.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите