Троцкистите, които вярват, че извънземните ще ни донесат социализъм

Предишната тема Следващата тема Go down

Троцкистите, които вярват, че извънземните ще ни донесат социализъм

Писане by Георги on Вто 25 Авг 2015, 07:03

Троцкизмът е комунистическо течение, за което обаче няма да разказвам в подробности, понеже "Мистерика" все пак не е политически блог. Оказа се обаче, че в самият троцкизъм има едно течение, което вярва в странни идеи. Те се наричат посадисти по името на техния някогашен лидер и смятат, че на Земята ще бъде въдворен комунизъм с помощта на НЛО и извънземните.

Тази идея се появява в Аржентина през 60-те години на ХХ век. Неин автор е аржентинецът Хуан Посадас, това явно му е "партизанското" име, защото той всъщност се казва Хомеро Фраснели (1912-1981). Спорен неговата теория необходима предпоставка за революция тук на Земята е наличието на комунистическо движение ръководено от извънземните. Идеята им всъщност стъпва на научна основа - с милиарди галактики с милиарди планети, не може да няма други "човешки" същества някъде. Следващото предположение обаче е малко съмнително - тези "човечни" извънземни...трябва да са комунисти! И като "комунисти", те биха искали да комуникират с други комунисти тук на Земята и да ни поведат към светлото бъдеще....

Тази идея в миналото е била сравнително популярна в Аржентина, в Европа обаче няма почти никакъв успех. Авторът на оригиналната статия във сайта "Vice" се е опитал да се свърже с едни европейски посадисти - в Гърция, но те отказали контакт с медиите. Мен лично не ме изненадва, че в Гърция има и такава група. В южната ни съседка има стотици групички и фракции на какви ли не предимно леви движения. Ако се чудите дали дадена идеология все още съществува - потърсете нейни последователи в Гърция.

Но да се върнем на посадистите. Те както цяло не са харесвани от другите троцкисти, както и от останалите комунисти. Извънземните не са единствената им странна идея. Посадас е подкрепял избухването на ядрена война - според него това е бил единственият начин да се унищожи капитализма.

Днес и в Аржентина не са останали много посадисти. Въпреки това са ми интересни всякакви такива странни теории съществували някога.

http://misterika.blogspot.com/2015/08/blog-post_25.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1189
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите