Троцкистите, които вярват, че извънземните ще ни донесат социализъм

Go down

Троцкистите, които вярват, че извънземните ще ни донесат социализъм

Писане by Георги on Вто 25 Авг 2015, 07:03

Троцкизмът е комунистическо течение, за което обаче няма да разказвам в подробности, понеже "Мистерика" все пак не е политически блог. Оказа се обаче, че в самият троцкизъм има едно течение, което вярва в странни идеи. Те се наричат посадисти по името на техния някогашен лидер и смятат, че на Земята ще бъде въдворен комунизъм с помощта на НЛО и извънземните.

Тази идея се появява в Аржентина през 60-те години на ХХ век. Неин автор е аржентинецът Хуан Посадас, това явно му е "партизанското" име, защото той всъщност се казва Хомеро Фраснели (1912-1981). Спорен неговата теория необходима предпоставка за революция тук на Земята е наличието на комунистическо движение ръководено от извънземните. Идеята им всъщност стъпва на научна основа - с милиарди галактики с милиарди планети, не може да няма други "човешки" същества някъде. Следващото предположение обаче е малко съмнително - тези "човечни" извънземни...трябва да са комунисти! И като "комунисти", те биха искали да комуникират с други комунисти тук на Земята и да ни поведат към светлото бъдеще....

Тази идея в миналото е била сравнително популярна в Аржентина, в Европа обаче няма почти никакъв успех. Авторът на оригиналната статия във сайта "Vice" се е опитал да се свърже с едни европейски посадисти - в Гърция, но те отказали контакт с медиите. Мен лично не ме изненадва, че в Гърция има и такава група. В южната ни съседка има стотици групички и фракции на какви ли не предимно леви движения. Ако се чудите дали дадена идеология все още съществува - потърсете нейни последователи в Гърция.

Но да се върнем на посадистите. Те както цяло не са харесвани от другите троцкисти, както и от останалите комунисти. Извънземните не са единствената им странна идея. Посадас е подкрепял избухването на ядрена война - според него това е бил единственият начин да се унищожи капитализма.

Днес и в Аржентина не са останали много посадисти. Въпреки това са ми интересни всякакви такива странни теории съществували някога.

http://misterika.blogspot.com/2015/08/blog-post_25.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите