Reddit история: среща в чата

Go down

Reddit история: среща в чата

Писане by Георги on Чет 05 Ное 2015, 08:04

Нека започва с това, че интернет чатовете са боклук тези дни. Ако имате късмет, ще избегнете тристате мъже, които ще ви питат дали сте жена и ще искат да ви видят гърдите. Това обаче не ме спира да губя часове на сайтове като Omegle. Понякога може да срещнете някои наистина готини хора там. Тази история е за сайт, който намерих преди няколко седмици докато търсех в Гугъл.

Бе някъде около 3 сутринта и търсех произволни неща в търсачката както обикновено правя когато съм отегчена. Търсенията ми във въпросната нощ варираха от "Imagine Dragons" (американска рок банда) до "яки инди игри". Реших обаче да потърся нови чат сайтове. Прегледах 10 страници с резултати в Гугъл когато намерих сайт наречен steltahc.com ("lets chat" на обратно, което значи "нека си чатим").

Сайтът не изглеждаше много красив на външен вид, но това за мен е обещаващо. Имаше около 30 други човека на сайта. Аз избрах първото име. Първото съобщение което получих беше "ти F ли си покажи си циците plz??". Зарязах го този и пробвах друг потребител, но в общи линии резултата беше същия. Тъкмо мислех да приключвам с чата и да лягам да спя, когато ми писа някой със съобщението:

"Ад тук Very Happy"

Не знаех какво да отговоря и затова просто написах "ъ?". Той веднага написа:

"Моя грешка, исках да кажа здравей там, lol"

Уточнение: на английски "ад тук" (hell here) е доста близко по начин на писане до "здравей там" (hello there) - вторият израз има само две букви в повече.

Моята реакция бе - най-накрая нормален човек. Затова прекарах 5-10 минути в чат с този потребител. Той обаче правеше грешки на най-странните места, като например написа "няма бог :/", а после каза, че е искал да напише "не е добре" (двата израза се различават само по една буква във всяка дума - "no god" и "not good").

Както и да е, казах, че отивам да спя и човекът ме попита дали ще дойда отново в чата на другия ден. Казах "да" и легнах да спя.

Така се случи обаче, че бях доста заета през следващите дни, когато най-накрая имах свободно време потърсих сайта, но не можех да го намеря. Казваше ми, че такъв сайт не съществува, не можех и да го намеря чрез Гугъл. Вероятно го бяха свалили по някаква причина.

На следващия ден си седях във всекидневната, когато получих СМС от непознат номер със следния текст:

"Чатът те убива" (Chat kill you).

Изпратих обратен СМС с въпрос кой ми пише. Отговорът бе:

"Да си чатя с теб, сори, лол" (Chat with you, sorry lol)

Това явно беше човекът с който си бях чатила преди в сайта, който вече не съществуваше. Тъкмо му пишех съобщение откъде по дяволите ми има номера, когато той ми прати нов СМС в който казваше да вляза в сайта. Писах му, че сайта вече го няма. Отговорът му бе:

"Не ме лъжи. Ако не искаш да си чатиш с мен просто ми го кажи...провери си компютъра".

Проверих и сайтът беше достъпен. Преди да намеря човека с който преди си бях говорила, ми се включи произволен потребител, който ми написа "този сайт го води към теб", след което излезе от чата. Веднага и аз излязох и пуснах антивирусната да провери дали някакъв проследяващ софтуер не се е инсталирал на компютъра ми.

През това време получих нов СМС - "Нека си чатим :Е"

Отговорих - "Fuck you! От къде си ми взел номера на телефона?"

Нямаше отговор няколко часа. Не знаех дали всичко това не е шега, но аз изпаднах в параноя. Най-накрая отново чух звука за получен СМС:

"Имам си начини"

Пратих му отговор, но този път системата на оператора ми каза, че номерът на човека не е обслужван. Вече се тресях. Дали тази личност вече не знаеше къде живея...

Аз звъннах на полицията и им обясних ситуацията. Казаха ми да се успокоя и че ще пратят полицай да патрулира около къщата ми през следващата една седмица.

През следващите няколко дни не получих нищо от човека. Помислих си, че е било шега и просто са искали да ме уплашат. Всяка вечер полицаят ми казваше, че никой съмнителен не е минавал покрай къщата ми, това ми помагаше да спя по-добре.

На следващата вечер полицаят си отиде. Аз реших да си взема релаксиращ топъл душ. Цялата история с чата бе близо до забравяне. Докато обаче излязох от ваната, на огледалото бе написано:

"Нека си чатим :Е"

Избягах от банята и веднага набрах полицията. Те дойдоха много бързо. Когато почукаха, аз тръгнах да отварям вратата. Но тя БЕ ЗАКЛЮЧЕНА ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ на случката. Полицията не намери никой в къщата и заключи, че който и да е бил отдавна се е махнал.

Но аз вече не се чувствах сигурна. Седях будна в леглото си и мислех за въпросния човек. Бил е в къщата ми и дори не съм го чула как влиза. Мислите ми бяха прекъснати от СМС съобщение.

"Нека си чатим :Е...лице в лице"

Чух почукване по прозореца. Колебливо се приближих и надзърнах между завесите. Буквално изтръпнах, когато му видях лицето. Нямаше кожа надолу под носа си, единствено постоянна усмивка от голата му челюст.

Свих се в ъгъла чакайки да дойде ... но той не го направи. Вместо това получих нов СМС:

"Следващият път"

Изнесох се от къщата на следващия ден. Имам нов телефон и номера съм го дала само на най-близките си приятели. Не знам какво да мисля за цялата случка, може би е било шега....о, почакайте, имам нов имейл....

http://misterika.blogspot.bg/2015/11/reddit_5.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите