Римски меч намерен на остров Оук

Go down

Римски меч намерен на остров Оук

Писане by Георги on Пон 28 Дек 2015, 06:17

На 17 декември 2014 в "Мистерика" публикувах този материал:

Остров Оук и неговата тайна

Точно една година по-късно, на 17 декември 2015, в многоуважавания от мен сайт "Ancient Origins", посветен на археологията и загадките, излезе интересна нова информация за този остров. Изследователи, работещи за телевизионната поредица "Curse of Oak Island" на Хистъри Ченъл, са открили древен римски ритуален меч край бреговете на Оук. Твърде възможно е там да е корабокруширал римски кораб, което ще рече, че Америка е открита от римляните повече от хиляда години преди Колумб.

Разбира се, има вероятност мечът да се е озовал в по-ново време край острова, примерно да е изпаднал от кораб или лодка на някой колекционер на антики. Изследователите напомнят, че това не е първото откритие свързващо римляните със Северна Америка.

Примерно на стените на пещера в Нова Скотия, Канада са изобразени фигури наподобяващи маршируващи римски войници. Поне 50 думи от местен индиански език наподобяват думи от римския език. На остров Оук и в Халифакс расте едно растение (Berberis Vulgaris) което някога е използвано от римските мореплаватели за консервиране на храна и против скорбут. Твърди се, че през 1901 на остров Оук е намерена римска легионерска свирка, а на континенталния бряг близо до сотрова - монети. През 19-ти век в Нова Скотия е намерен римски щит (на снимката). На някои камъни на остров Оук има йероглифи, които според някои са от древен език от Близкия Изток.

Разбира се, според официалната наука тези доказателства не могат да се тълкуват еднозначно или са фалшификации.http://misterika.blogspot.com/2015/12/blog-post_28.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите