В търсене на илюминатите

Go down

В търсене на илюминатите

Писане by Георги on Нед 12 Апр 2015, 08:10

Част I

Реших, че е настъпило време да проуча по-подробно една тема, която по някаква причина е много популярна сред любителите на конспирациите. Става въпрос, разбира се, за Илюминатите и за да няма разочаровани искам още от сега да кажа, че не вярвам в разните теории, че "злите илюменанти" контролират света. Тук няма да прочете за рептили, тайни психотронни оръжия, окултни символи и т.н.

Това не е първото споменаване на илюминатите в блога. Ето една по-стара статия:

Илюминатите в една книга и една игра

Мисля, че покрай книгата, която прочетох тогава, се поразстърсих из интернет за това до колко има съвременни организации с това име и попаднах на редица сайтове. Един единствен от тях ми се стори по-сериозен, но тогава все пак не им писах, все пак запазих линк към сайта. Ето го и него:

The Illuminati Order

Днес обаче този сайт не е активен, всички секции са премахнати (поне така се твърди), единствено е оставено едно загадъчно и може би закодирано съобщение на главната страница. Позволявам си да го преведа изцяло:

След близо 250 години, и след интензивен и продължителен дебат, Орденът на Илюминатите реши публично да се откаже от името Илюминати.

Този сайт бе създаден в опит да си върнем името Илюминати от теоретиците на конспирацията и другите не съзнаващи истинската същност и цел на ОИ. Но уви, вече беше твърде късно.

Повече от десетилетие мина, откакто ОИ установи присъствие в Интернет и ситуацията само се влоши. Повечето хора отказват да повярват в това което ОИ казва за себе си. Те предпочитат да вярват на лъжите, които продължават да проникват в World Wide Web. Сега официалното становище на ръководството ОИ е, че името е безвъзвратно загубено и принадлежи за невежите маси и слабите, ревящи идиоти, които искат да натрупат богатство и слава. Към последните, ОИ никога не е подкрепял и никога няма да подкрепя използвачи и мародери!

Отсега нататък, ОИ ще продължи под съвсем различно име. Тези, които имат очи да видят, ум отворен за истината и сърце настроено към една и съща цел, ще го намерят. Те винаги са го правили.

Carpe lucem!

Член ли сте, който е загубил контакт с ОИ?

Ако сте член на ОИ и сте изгубили контакт с вашия наставник или лична свръзка, може отново да установите връзка като пишете на Членство в тази домейн или като намерите новата организация и пишете на Членство там.

Моля, обърнете внимание: Това е единственият останал официален домейн на Ордена на Илюминатите. Не се опитвайте да възстановите контакт чрез някой друг сайт свързан с Илюминатите. Всеки друг сайт на Илюминатите, който ще намерите е или фалшив или принадлежащ на различна от нас организация. ОИ няма страница във Фейсбук, Туитър и т.н.

Така...вратата е затворена. В първия момент съжалих, че не писах още едно време на хората стоящи зад този сайт, сега мисията ми да се свържа с тях ставаше още по-трудна. Впрочем закодираното съобщение в горния текст не е толкова сложно за разгадаване, то се съдържа в изречението "може отново да установите връзка като пишете на Членство в тази домейн". Това значи едно единствено нещо - че съществува имейл membership@illuminati-order.com. Писах на този имейл и не ми се върна писмото, значи предложението ми, че това е реален имейл адрес бе вярно. Предполагам знаете, че когато изпратите писмо до несъществуващ имейл (примерно сбъркали сте някоя буква), то ще ви бъде върнато. Освен споменатия имейл адрес, намерих чрез ровене в интернет още 5 пощи принадлежащи към този домейн. Писах на всичките и при никоя от тях писмото ми не беше върнато. Но не получих и отговор, поне засега.

Междувременно упражнявайки търсаческите си умения установих, че не всичко в сайта е изтрито. Освен началната страница са оставили (от недоглеждане?) и други неща. Така например разбрах, че са имали форум, който обаче сега не е активен:

http://illuminati-order.com/forum/index.phpСъщо така са оставили едно промоционално видео:

http://illuminati-order.com/PhilosophyOfLiberty-english.swf

Твърде вероятно е и много други неща да са оставени, но те едва ли са с голяма стойност. Затова реших да променя тактиката си на търсене. Сега търсех какво други любопитни изследователи като мен са открили за въпросния сайт и организацията зад него. Първо намерих въпросника, който едно време са попълвали кандидатите опитващи се да се присъединят към Ордена. Можех и аз да го попълня едно време, но не го направих, а днес вече е късно. А може би добре, че не го попълних тогава (ще обясня по нататък в текста какво имам в предвид).

Ето ги и въпросите (източник):

Част Първа

Име:

Предпочитан псевдоним:

Потребителско име от бюлетин борда на Ордена на Илюминатите, ако сте регистриран:

Пълен пощенски адрес, включващ и държавата:

Телефон:

Предпочитан имейл адрес:

Друга информация за контакт (месинджър, алтернативни имейли и т.н.):

Персонална интернет страница:

Пол:

Дата на раждане:

Място на раждане:

Височина:

Тегло:

Цвят на очите:

Цвят на косата:

Кръвна група:

Опишете всякакви модификации на тялото си (татуировки, пиерсинг, белези и т.н.):

Брачен статут:

Име, рождена дата и място на раждане на партньора:

Брой деца и техните години:

Настоящи или предишни религиозни или духовни вярвания:

Националност:

Етнос:

Гражданство:

Говорими езици:

Писмени езици:

Образование:

Настояща работа:

Таланти и способности:

Специални интереси:

Хобита и колекции:

Заинтересован съм от участието в групи по интереси: Д/Н

Заинтересован съм в участието в дейности на местната ложа или в установяването на контакт с местните активни членове: Д/Н

Заинтересован съм да бъда лице за контакт или представител пред медиите в моето местоположение: Д/Н

Част Втора

1.) Какви са вашите впечатления от Ордена на Илюминатите?

2.) Какво очаквате да постигнете чрез членство в Ордена на Илюминатите?

3.) Ако ще ви се изпълнят три желания, какви ще са те?

4.) Какво е вашето отношение към животните? Ако имате домашни любимци, опишете ги. Какъв ви е идеалният домашен любимец?

5.) Доволен ли сте от сексуалния си живот? Опишете вашия идеал за сексуален партньор?

6.) Каква е вашата цел в живота и какви стъпки сте предприели за да я осъществите?

7.) Смятате ли , че някои от нашите разбирания са съмнителни? Ако да, кои?

8.) Колко години бихте желали да живеете?

9.) Какви са музикалните ви вкусове? Дайте примери.

10.) Дайте четири любими филма и защо са ви любими.

11.) Какви са ви хранителните предпочитания?

12.) Дайте четири любими книги и защо са ви любими.

13.) Ако притежавате автомобил, опишете го. Какъв е идеалният автомобил за вас?

14.) Като дете, какви са ви любимите спомени? Какъв е бил нрава ви?

15.) В коя страна, различна от тази в която живеете по настоящем, бихте искали да живеете? Защо?

16.) В какъв вид жилище живеете? Опишете идеалния дом?

17.) Опишете политическата си философия.

18.) Каква е личната ви дефиниция за магия?

19.) Чувствате ли се подтиснат или преследван по някакъв начин? Ако да, обяснете.

20.) Самодостатъчен ли сте си или сте най-продуктивен в дадена група?

21.) Лесно ли се сприятелявате?

22.) Кое е по-важно за вас: личното удовлетворение или одобрението на другите?

23.) Предпочитате да влияете или да ви влияят?

24.) Имате ли лидерски умения?

25.) Смятате ли се за добър съдник на характера?

26.) В какви организации членувате?

27.) Притежавали ли сте или използвали незаконни субстанции, или били ли сте обвинявани в престъпление? Ако да, обяснете изцяло.

28.) Опишете важно преживяване във вашия живот което е на границата на това което бихте нарекли паранормално или свръхестествено.

29.) Какви форми на забавления предпочитате?

30.) Кажете ми една от любимите си шеги.

31.) Цитирайте един любим цитат.

32.) Служили ли сте във въоръжените сили? Ако да, дайте повече информация.

33.) От момента в който разбрахте за Ордена на Илюминатите до момента в който кандидатствате, колко време мина?

34.) Пушите ли? Ако да, до каква степен?

35.) Постигнали ли сте нещо важно или забележително? Ако да, какво?

36.) Кой родител уважавате повече и защо?

37.) Пиете ли алкохол? Колко? Какво предпочитате?

38.) Имате ли някакви съществени услуги или ресурси, с които сте готови да допринесете?

39.) Свободни ли сте да пътувате? До каква степен?

40.) Опишете илюминатите.

И докато втората част от въпросника бе доста забавна за четене, сякаш извадена от тинейджърски лексикон, то нищо забавно нямаше в първата част - намирисва ми на опит за крадене на лични данни - име, дата на раждане и т.н. Оказа се, че не съм единствения, който се е съмнявал в целта на въпросите. И други изследователи също са предположили, че става въпрос за събиране на лична информация.

Ето какво друго са открили. Изглежда сайтът е поддържан от двама човека с псевдоними merrick и tawnie (вероятно съпрузи). Изглежда merrick е бил член на група основана от Саламън Тълбърн (Salomon Tulbure). Въпросният Саламън е бил известна и противоречива личност. За едни е бил голям спамер и измамник, други са го считали за борец за истината, а за трети е бил просто човек с психически проблеми. Той е основал организацията OWO със сайт OneWorldOrder.org (вече не съществува), където се е говорело за Новия Световен Ред, Илюминатите и тем подобни теми. Саламън умира през 2004, изглежда се е самоубил (дали?). Интересното е че през същата година се появява сайта за който става въпрос до тук illuminati-order.com....Случайност?

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread566123/pg1

А сега за едно друго проучване на същия сайт и на групата стояща зад него. Този път разследването е направено от писател добре запознат с историята на Илюминатите. Той успял да се свърже по имейл с въпросния Merrick. Първото което му направило впечатление е, че всички имейли на човека били изпращани с помощта на софтуера GnuPG, който се използва за защита. Това подсказва, че най-вероятно хората зад "Ордена на илюминатите" са технически много грамотни и дори с хакерски умения.

Въпросният автор също така изпратил въпрос-уловка. При зараждането на илюминатите (така наречените баварски илюминати) има едно събитие което се нарича схизма, разцепление - основателите се скарали по някои въпроси и организацията се разцепила. Merrick сбъркал кога точно се е случило това и според автора на проучването това било доказателство, че "Ордена на илюминатите" не са истински наследници на някогашните илюминати.

http://www.topsecretwriters.com/2010/11/grand-master-merrick-illuminati-order/

И накрая нещо направо комично. В един сайт от типа "Как да..." има тема и за това как да станем членове на илюминатите. Показан е въпросният сайт за който става въпрос в настоящата статия. Но както вече посочих, той не е активен. Това поставя в неловко положение автора на статията "Как да се свържем с илюминатите". Затова е решил въпроса по следния начин - допълнил е статията си с една голяма глупост:

"Орденът на илюминатите" (illuminati-order.com) реши да изостави името Илюминати и присъствието си в интернет. Помолен съм да не разкривам повече детайли по настоящем. Мога да кажа само, че Орденът има изключително мощна система за следене на интернет както и внедрени членове в световните пощенски служби. Следователно може да пробвате да се свържете с тях просто като пуснете съобщение в социалните медии (в което споменавате ключови думи) или като изпратите хартиено писмо адресирано до "Ордена на илюминатите" (тайните пощенски агенти на илюминатите ще се погрижат за тези писма).

http://studioknow.com/2012/06/how-to-contact-the-illuminati/

Защо пък да не пробвам - "Ей, илюминати, четете ли това, искам да се свържа с вас" Smile

Толкова за точно този сайт и тези илюминати. Очаквайте част Втора.

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В търсене на илюминатите

Писане by nitroto on Нед 12 Апр 2015, 14:27

Статията е доста интересна.Браво за труда Wink
avatar
nitroto
Конспиратор
Конспиратор

Posts : 83
Join date : 08.04.2015
Age : 20

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В търсене на илюминатите

Писане by Станислав on Нед 12 Апр 2015, 14:57

Най-накрая я прочетох. Как да сме сигурни, че това са "истинските"? Всеки може да се самообяви за такъв.
avatar
Станислав
Любител на паранормалното
Любител на паранормалното

Posts : 304
Join date : 08.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В търсене на илюминатите

Писане by Георги on Нед 12 Апр 2015, 15:06

Няма гаранция Smile Малко спойлери от втората част - и другите които намерих се бяха обявили за истинските и определяха всички останали като фалшиви

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В търсене на илюминатите

Писане by Станислав on Нед 12 Апр 2015, 15:09

Освен да хвърлим бомбата и да кажем, че ние сме истинските. Smile Чакам с нетърпение втората част от проучването. Утре ли излиза?
avatar
Станислав
Любител на паранормалното
Любител на паранормалното

Posts : 304
Join date : 08.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В търсене на илюминатите

Писане by nitroto on Нед 12 Апр 2015, 15:19

Истинските нямат сайт или каквото и да е било в интернет.Нито се влиза в ордена толкова лесно.Или не съществуват,просто най-богатите хора на света които искат да го контролират са си ги измислили за да се прикриват със тях.
avatar
nitroto
Конспиратор
Конспиратор

Posts : 83
Join date : 08.04.2015
Age : 20

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В търсене на илюминатите

Писане by Георги on Съб 18 Апр 2015, 06:55

Част II

В първата част описах опита ми да се свържа с хората стоящи зад сайта illuminati-order.com. Издирих няколко техни имейли и им писах, но отговор така и не получих. Не ми оставаше нищо друго освен на пробвам да се свържа с други илюминати.

Реших да потърся български илюминати. Не намерих нито един такъв сайт! Може би има, но е трудно откриваем сред интернет морето от теории на конспирацията и брътвежи на психичноболни. Затова пак потърсих в англоезичните сайтове - там поне могат лесно да се намерят няколко, които претендират да са съвременните илюминати. Сайтовете им варират от много прости и зле направени, до изключително модерни и професионални.

Ето пример за първия вид:

http://www.ordeniluminati.net/english.htmlЕто пример и за втория:

http://www.illuminatiofficial.org/Реших да пиша на втория, професионален сайт като успоредно с това ги и проучвам в интернет. Едва ли някога илюминатите са имали толкова красив и добре направен сайт. Съвсем естествено е, че той е привлякъл вниманието на кого ли не, включително, оказа се, и на един български новинарски сайт. Статия в "Нова Варна" от миналата година:

Можеш да се присъединиш към илюминати, ако имаш доход от над 1 млн. долара годишно

В горния материал (който е под всякаква критика) са поместени условията които допринасят за приемането в организацията:

„Лица, които в момента не са високопоставени членове на илюминатите биват проучвани за евентуална покана човек по човек. Някои от факторите, които могат да ускорят Вашата заявка да стане член на илюминатите включва:

– Приход надвишаващ $ 1,000,000 USD годишно.
– Неоспоримо право (политическо или финансово) над земя, по-голяма от 500 000 дка.
– Човек на изкуството с договор на стойност над $ 1,000,000.
– Притежател на Centurion Black American Express карта (някои ограничения).
– Индивиди, отличени с Verified Twitter профил (някои ограничения) – това се отнася до известни личности и бизнесмени
– Чрез писмена препоръка, представена от член на семейство от кръвната връзка, който вече е член на илюминатите.
– С представянето на доказателство за значително влияние в определена сфера на бизнеса или шоу бизнеса

Отговаряте ли на някой от тези фактори?

Илюминатите биха искали да разговарят с Вас, за да се определи дали отговаряте на условията.“

Интересно, същите условия намерих препечатани и в някои западни сайтове, но не ги открих в оригиналния илюминатски сайт, може би са ги премахнали по някое време.

Въпросният сайт illuminatiofficial.org има и фейсбук профил, ютюб канал, туитър, вайн профил...Всички те са са много добре направени, постоянно се добавя ново съдържание и имат десетки хиляди последователи, приятели, харесвания...Помните ли какво пишеше в сайта, който разгледах в "Част I"? В illuminati-order.com бе ясно казано, че те са единствения сайт и останалите са фалшиви, нямат и никакви фейсбук, туитър и т.н. профили. Е, illuminatiofficial.org е точно на обратното - залага много на социалните медии (и би трябвало да е фалшив, ако вярваме на първия сайт). Предстоят още сравнения между двата сайта по нататък в текста.

Реших да кандидатствам чрез този сайт. Тук не се налагаше да попълвам дълъг въпросник. Единствено трябваше да въведа първо име и имейл и да натисна съответния бутон. Веднага получих писмо на имейла с линк чрез който да потвърдя, че действително аз като собственик на дадения имейл адрес искам да се свържа с илюминатите. Това е стандартна практика при регистрации в какви ли не сайтове. Малко по-късно през същия ден получих втори имейл с "инструкции". Тези инструкции обаче не бяха нищо особено - подканваха ме да харесам /следвам съответните им страници в социалните медии. И естествено ме предупредиха, че разни други групи и индивиди се опитват да използват името "илюминати" за техни собствени облаги. Това вече ми беше познато от първия сайт описан в първата част на статията. Явно всички претендиращи да са илюминати твърдят за другите "илюминати", че са фалшиви Smile

След два дни пристигна още един имейл. В него имаше линк чрез който да започна кандидатстването си за членство в организацията. Ок, натиснах линка, все пак твърдяха, че не събират никакъв членски внос. Малко по-късно през същия ден пристигна ново писмо (то е последното засега). В него имаше само красиви общи приказки. То завършваше с думите "We are always watching out for you" - "Ние винаги гледаме (в смисъл внимаваме, грижим се) за теб". Не се и съмнявам, че ще има още писма, но мисля че вече имам идея каква може да е целта - да ми продадат една книга и един медальон (11 долара).

Естествено проверих какво мислят и други хора за въпросните "илюминати". Предположенията са същите - забогатяване чрез продажба на дрънкулки (източник) .

И така, макар нещата все още да са в развитие, мисля че мога да направя нещо като обобщение и сравнение между двата сайта с които се опитах да вляза във връзка. Номерирал съм ги съответно (1) illuminati-order.com и (2) illuminatiofficial.org

Отговарят ли на опитите за връзка с тях?

(1) засега не
(2) с голяма охота

Твърдят ли, че са единствените истински "илюминати"?

(1) да
(2) да

Каква е вероятността да са наистина тайно общество близко до историческите илюминати? Това е моя лична преценка.

(1) малка
(2) много малка

Каква може да е истинската им цел? Това са по-скоро предположения, които може да са грешни.

(1) събиране на лични данни
(2) продажба на артикули с марката "илюминати"

Разбира се, има и други илюминатски сайтове, но се съмнявам, че резултатите при контакт с тях ще са много по-различни. Изводът, който правя е, че трудно ще се свържете с някакви "истински" илюминати чрез интернет.

Има ли обаче въобще "истински" илюминати? Не може толкова лесно да се отговори на този въпрос, но съм почти убеден, че дори и да има, то те нямат митичните сили и власт, които им се приписват.

Ако има някакво бъдещо развитие по темата, ще има Част трета, но засега няма такива изгледи.

Обновление: Тази статия я подготвих преди седмица и междувременно продължаваха да пристигат писма от "илюминатите". Прав бях, май опира до пари. В последното писмо получих линк, който ми отвори един тест с 5 въпроса, които са първа стъпка към това да ме приемат в организацията. Тези въпроси са извадени от книгата, която въпросната организация продава онлайн (дори е посочено в коя глава се намират отговорите). Първата глава са я сканирали и качили на сайта си и от там можех да взема отговорите. Но за останалите, трябваше да си купя книгата. Реших, че толкова проучвания ми стигат. Обичам книгите, но точно тази едва ли си струва. Между другото, освен на сайта им, се продава и в Amazon:

http://www.amazon.com/Illuminatiam-The-First-Testament-Illuminati/dp/0692351310/ref=cm_rdp_product/190-2677085-6413256

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В търсене на илюминатите

Писане by Георги on Пет 24 Апр 2015, 09:59

Снимка от вчерашното ми посещение в София. Илюминатски символ на ъгъла между Неофит Рилски и Раковска:


_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В търсене на илюминатите

Писане by nitroto on Пет 24 Апр 2015, 19:18

Напоследък илюминатите са много популярни сред тинейджърите
avatar
nitroto
Конспиратор
Конспиратор

Posts : 83
Join date : 08.04.2015
Age : 20

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В търсене на илюминатите

Писане by Георги on Пон 27 Апр 2015, 09:47

Илюминатите ме намериха Smile

36 минути след полунощ тази нощ някой е дал този линк в чата на блога:

http://illuminationis.com/

Всъщност поне засега (не съм го изчел още целия) това ми изглежда да е един доста добър и смислен сайт. Жалко че няма оставени контакти за връзка.

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В търсене на илюминатите

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите