От архивите: НЛО наблюдението на преподобния Гил

Go down

От архивите: НЛО наблюдението на преподобния Гил

Писане by Георги on Съб 09 Яну 2016, 06:39

Уилям Гил е бил англикански свещеник в Папуа Нова Гвинея. Той е свързан с едно от най-известните наблюдения на НЛО и "извънземни".

В две последователни вечери, на 26 и 27 юни 1959 той наблюдава странен апарат в небето и няколко хуманоидни фигури върху него. С преподобният Гил са още около 25 местни жители, включително учител и медик. Те всички потвърждават видяното.

Гил и другите хора помахали на съществата върху "летящата чиния" и онези на свой ред им помахали.

Долната скица е нарисувана от самия Гил:Самият Уилям Гил доживява до 79 годишна възраст. Умира през 2007 и до последно твърди, че видяното от него е реално, а не групова измислица. Между другото по онова време само за няколко седмици в Папуа Нова Гвинея има поне 60 наблюдения на НЛО. Явно страната временно е била "гореща точка".И до днес, повече от 50 години след наблюдението на НЛО извършено от преподобния Гил, теориите и разсъжденията за случая не стихват. Само преди няколко дни, на 4 януари 2016, един скептичен сайт публикува поредната статия по въпроса. Според тяхната теория, Гил наистина е видял "нещо". Но възприятието му е било изкривено от това, че е свещеник. Вероятно е виждал долните религиозни картини и си е въобразил, че вижда нещо подобно.Тази хипотеза е донякъде правдоподобна, но нищо не ни гарантира, че е вярна. Първо, макар и да е свещеник, Гил може и да не е виждал въпросните картини. Срещал съм християни, които дори не са чели Библията. Е, преподобният Гил сигурно е чел тази свещена книга, но се съмнявам да е виждал всяка една картина изобразяваща Господ, ангели в небесата и т.н. Просто религиозните мотиви са били много разпространени преди векове и художниците само тях са рисували. Може би има хиляди икони и картини с религиозна тематика. Няма как един нисш духовник да е виждал всичките.

Освен това какво да кажем за местните хора, които също са видели обекта и фигурите? И на тях ли им се е привидяло под въздействие на религиозни изображения?

http://misterika.blogspot.bg/2016/01/blog-post_9.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите