Рептили в Румъния?

Go down

Рептили в Румъния?

Писане by Георги on Нед 29 Май 2016, 06:29

Това е една история, на която попаднах в американския блог Phantom and Monsters. Първоизточникът ѝ е румънец на име Емил Стрейну (Emil Străinu). Той е пенсиониран армейски генерал и настоящ водач на националистическата партия "Велика Румъния". По принцип не долюбвам националистическите формирования, но тази връзка само още повече изостри любопитството ми и ме накара да проведа допълнителни проучвания, те са в края на статията.

Историята не е преживяна от първо лице. Тя е разказана на генерала от негов познат, също военен, който остава анонимен, затова ще го наричам просто полковник Х.

Х не е човек, който си пада по конспирации, НЛО и други подобни мистерии.

Една нощ полковникът се връщал в Букурещ от кратък планински престой. Било към 5 сутринта, когато видял, че горивото му свършва, затова отбил в малка местна бензиностанция. Пред нея бил спрял джип Хамър с тъмни стъкла и в камуфлажен цвят каки. Двигателят на машината бил включен, но не се забелязвал никой наоколо.

Х напълнил резервоара си, влязъл в бензиджийницата да плати и когато излязъл видял нещо странно. Вратата на Хамъра откъм шофьора била отворена и вътре стояло рептилоидно същество. То нямало дрехи, но носило военни обувки (кубинки), може би, за да му е по-лесно да натиска педалите. Цялото му тяло било покрито със зелени люспи, а на главата си имало гребен като на гущерите.

Рептилът видял, че полковникът го гледа, затова излязъл от джипа и произнесъл няколко остри звуци към някого вътре в Хамъра, който не се виждал заради тъмните стъкла. След това влязъл отново в машината и колата потеглила. Нямата табелки с регистрационен номер.

Полковник Х преценил, че рептилоидът трябва да е бил около 2 метра висок, имал жълти очи, подобни на котешки. Х се огледал дали няма и някой друг човек наоколо, който може да е видял съществото. За жалост нямало, затова военният се върнал в бензиностанцията и попитал за охранителните камери - надявал се те да са заснели рептила. Касиерът обаче му казал, че те не са истински, а са евтини имитации, които имат единствено за цел да плашат евентуални крадци.

В крайна сметка Х решил, че някой просто си прави шега и се качил в собствения си автомобил и потеглил. Историята обаче не свършва до тук.

След няколко километра видял същия джип Хамър, който бил спрял край пътя. И четирите врати били отворени, а в близост имало две рептилоидни същества, които сякаш се карали. Едното било вече видяното създание с военните обувки. Второто било малко по-високо и отново нямало дрехи, то нямало дори и обувки. За сметка на това имало опашка.

По пътя минавали и други автомобили и хората в тях учудено гледали и сочели създанията. Никой обаче не посмял да спре, единствено това сторил полковник Х. Той извадил мобилния си телефон и започнал да ги снима. Рептилите продължавали да се карат без да им пука, че хората от преминаващите коли ги гледат.

След няколко минути съществата се качили обратно в Хамъра и отпрашили в обратна посока. Полковникът погледнал снимките на телефона си и създанията се виждали ясно.

Когато се прибрал в Букурещ, се свързал със Стрейну и искал да му покаже снимките, но те били изцяло зелени. Нищо друго не се виждало освен зелена светлина. Двамата военни ходили в сервиз за мобилни телефони, но от там не могли да им помогнат. След това се опитали да издирят други свидетели от преминаващите коли покрай каращите се рептили, но не открили никой.

Това което намерих относно Емил Стрейну. Той освен пенсиониран генерал и политик, е и запален по мистериите. Публикувал е книги на НЛО-тематика, освен това е основател на една румънска уфоложка изследователска асоциация. Дали просто не си е измислил всичко? Предният луд политик със странни виждания - и в България имаме такива, водачи на малки незначителни партии, които говорят за поробването на страната от рептили, Новият световен ред, конспирации, НЛО, извънземни и т.н.

"Велика Румъния" обаче не е малка партия, поне в миналото не е била. Основана е през 1991, за кратко участва в управлението между 1993 и 1995. На изборите през 2000 година става втора политическа сила и вкарва 126 депутати в румънския парламент. Кога местните български националисти като Волен или Валери ще се похвалят с такъв резултат? Никога! Така че, не би трябвало водачът на партията да е съвсем изтрещял. Има обаче една малка подробност. Настоящият лидер на "Велика Румъния" Емил Стрейну е на този пост едва от 2015. Преди това от 1991 до 2015 партията се е водила от Корнелиу Вадим Тудор. На последните две гласувания за парламент през 2008 и 2012 "Велика Румъния" не вкарва и един депутат в парламента, и вече взима едва около 1-2 процента от гласовете. Тоест може някога партията да е минавала за сериозна сила, но сега със сигурност е просто поредната малка групичка със странен лидер. Така че е много вероятно Емил Стрейну да търси с тези рептилски истории да привлече любителите на конспирациите в редовете на "Велика Румъния", за да замести разочарованите и напускащи националисти.

И все пак, дали рептили не бръмчат по пътищата на Румъния (и България) в камуфлажни военни джипове?

http://misterika.blogspot.bg/2016/05/blog-post_29.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите