Обикновени новини с конспиративен елемент

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

Re: Обикновени новини с конспиративен елемент

Писане by Георги on Съб 09 Май 2015, 19:51

Каракачанов: Има две версии за случващото се в Македония

Едната версия е този инцидент да е следствие на това, че в последните 10-15 дни на няколко пъти се засичат въоръжени групи, които от Косово влизат в Македония.

Други наблюдатели твърдят, че е възможно това да е провокация, организирана от правителството, за да отвлече вниманието от протестите, които нарастват.


Аз лично мисля, че е по-скоро втората версия...


_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Обикновени новини с конспиративен елемент

Писане by Станислав on Пет 22 Май 2015, 13:02

Скотланд Ярд са се страхували от Star Trek и The X-Files

Благодарение на Акта за свобода на информацията, приет от Великобритания преди време, излезе нова интересна информация за службите на Острова. Оказва се, че Скотланд Ярд са поддържали тайно досие на различни научнофантастични сериали и филми, изнасяни от САЩ, тъй като е било възможно те да причинят стачки или кибер атаки. В списъка били „Стар Трек“, „Досиетата Х“, „Розуел“, „Тъмни небеса“ и „Човекът с косачката“. Любопитно е, че под наблюдение не са поставени британски сериали на същата тематика като „Доктор кой“.

Досието е било озаглавено „НЛО: Нови религиозни движения и новото хилядолетие“. То няма дата на разработване, но последната част от името подсказва, че става дума за 1998-1999 г. и вероятно е свързано с масовото самоубийство на култа Райската порта в САЩ (през 1997 г. сектата е вярвала, че зад Халеевата комета се крие космически кораб, който ще унищожи човечеството, и единственият начин за спасение е масово самоубийство, при което душите на самоубилите се ще се пренесат на кораба). В доклада са изказани притеснения, че телевизионните сериали могат да подтикнат почитателите на конспиративните теории към подобни действия:

"Масло в огъня наливат телевизионните драми и филми, продуцирани предимно в Америка. Те обединяват различни клонове на религия, НЛО, конспирации и мистични събития и ги представят в забавна светлина. Очевидно това не е злонамерено само по себе си, но е притеснителна степента на отдаденост у определени групи и индивиди към съдържанието на тези програми."

Наскоро говорител на службата е коментирал, че нямат информация за такъв доклад, което означава, че или става дума за незначително докладче, на което никой не е обърнал внимание, или днешното ръководство замазва грешките на тогавашното.

Въпреки абсурда на идеята, че „Стар Трек“ може да бъде опасен за обществото, предвид историческия контекст на масовото самоубийство докладът не е напълно неадекватен – „Досиетата Х“ наистина са привличали определен тип хора. Неотдавна бдителни граждани бяха отворили блог в tumblr, според който в ситкома Boy Meets World на Дисни използват знаци на Илюминати и всички от екипа на сериала са продали душите си на дявола. Може би все пак има резон такива хора да бъдат следени от съответните институции?

avatar
Станислав
Любител на паранормалното
Любител на паранормалното

Posts : 304
Join date : 08.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Обикновени новини с конспиративен елемент

Писане by Станислав on Пет 12 Юни 2015, 12:15

Дейвид Рокфелер – милиардерът на 100 г.

"Дейвид Рокфелер - партриархът на фамилия Рокфелер, бивш банкер и според сп. "Форбс" най-възрастният милиардер в света, днес отбелязва своя 100-годишен юбилей."

Дали не използва някакви лекарства за удължаване на живота? Дали са само сърцата или има и друго?

Една друга новина от тази година: 99-годишният Дейвид Рокфелер за шести път с ново сърце

"Милиардерът се е пошегувал, че възнамерява да доживее до 200 години"

"Всеки път, когато получавам ново сърце, сякаш полъхът на живота преминава през тялото ми. Чувствам, че се зареждам с енергия и живот"

avatar
Станислав
Любител на паранормалното
Любител на паранормалното

Posts : 304
Join date : 08.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Обикновени новини с конспиративен елемент

Писане by Георги on Пон 27 Юли 2015, 18:16

В неделя сутринта в столичното метро млада чужденка обстойно засне на видео пътниците и интериора в един от влаковете на столичното метро, разкриха източници на news.bg.

Тя е един от участниците на проведения в НДК от 24 до 26 юли международен фестивал на Свидетели на Йехова. Мощна тумба чужденци, облечени във фолклорни носии са се качили някъде от Младост и са пътували до метростанция Сердика.

След като жената e помолена да спре да снима, тъй като пътниците не желаят да бъдат филмирани от чужденци в случайна компания, тя с усмивка казала: "ОК" и продължила да "снима само своите приятели".

Малко по-късно тя показала записа, на който ясно се виждали и лицата на случайно попаднали граждани.

От дежурните полицаи е станало ясно, че метрото се смята за стратегически обект на националната сигурност и заснемането на обектите в него трябва да става със специално разрешение.

Според чл. 32 от Конституцията на Република България, като част принципа за неприкосновеност на личния живот, има забрана "Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи".

(В "предвидените от закона случаи" означава, че този текст не важи, когато за целите на наказателно преследване, някой бъде фотографиран от държавен орган. Също така, по време на спортни мероприятия законът предупреждава, че заснетото от охранителните камери по стадионите, ще бъде доказателство в съда срещу нарушителите на реда.

Единственото условие е на видно място да бъде поставен знак, който уведомява за съществуването на видеотехника, като дори не е нужно да се съобщава нейното разположение).

Хората имат защита, когато фотографирането е станало без тяхно знание или изрично са се противопоставили. Въпросът е в този случай пострадалите български граждани на територията на своята родина къде могат да потърсят своята защита.

Сектата "Свидетели на Йехова" е забранена в е забранена в Китай, Африка, Сингапур, някои репиблики от бившия СССР, Русия, Испания и др. Те неколкократно "предупреждават" за края на света.

Припомняме, тази година на 18 юли се навършиха 3 години от атентата на летище Бургас.

http://news.ibox.bg/news/id_618610233

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Обикновени новини с конспиративен елемент

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите