Цивилизацията Сила

Go down

Цивилизацията Сила

Писане by Георги on Нед 24 Юли 2016, 06:55

Кралство Сила (Silla) е съществувало между 57 г. пр. н.е. и 935 от н.е. и е една от най-дълго властвалите царски династии в света. Намирало се е на Корейския полуостров.

Според легендите Сила е основана от Bak Hyeokgeose (извинявам се, че не превеждам на български това име). Той се излюпил от мистериозно айце в гората и се оженил за царица родена от реброто на дракон.

През 2013 близо до някогашната столица на Сила археолозите са открили погребение от времето на кралството. Там била погребана жена наближаваща 30-те. Анализът на костите ѝ показал, че тя вероятно е била вегетарианка хранеща се основно с ориз, жито или картофи, имала и издължен череп. Нещо ми прави впечатление, ако наистина кралството е съществувало до 10 век, няма как тази жена да се е хранила с картофи, защото те са неизвестни извън Америка до 16-ти век.

Сила е оставила много културни исторически артефакти - сред откритите находки са кама от злато, излята от желязо фигура на Буда и бижута от нефрит. Днес те се пазят в музей в Южна Корея.

Царска корона:http://misterika.blogspot.bg/2016/07/blog-post_24.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите