Странни човешки популации

Go down

Странни човешки популации

Писане by Георги on Чет 20 Окт 2016, 05:50

Популация Y

Двете Америки са последните заселени от човечеството континенти (поне според официалната наука). Преобладаващото схващане е, че това се е случило преди 15 000 години и първите хора са достигнали тези земи през Беринговия пролив. Някои нови открития обаче оспорват това твърдение.

ДНК анализ на племе живеещо в Амазония е дал изненадващи резултати - генетично те са близки до австралийските аборигени и до коренните жители на Папуа Нова Гвинея. Тази аномалия е получила името "Популация Y".

Смята се обаче, че предците на това племе не са дошли в Америка с лодки, а отново са минали през Беринговия пролив, но по друго време.

Нещо още по-странно. През 2003 бразилски учени са били шокирани да открият полинезийска ДНК в кости останали от изчезналото племе Ботокудо.

Всичко това говори, че преселението на хора към Америка не е било единично явление, а се е случвало вълна след вълна.Планинските хора Рамапу

На 30 мили извън Ню Йорк, в частта от Апалачите намираща се в Ню Джърси, живее мистериозна популация известна като планинските хора Рамапу. Мнозина са се опитвали да омаловажат техния странен произход наричайки ги цигани отдали се на кръвосмешение. Или пък албиноси - потомци на цирков артист. И до днес много хора мислят тези "бели индианци" за наследници на смесица от избягали роби, европейски наемници и проститутки от Карибите плюс малко индианска кръв.

Истината е, че те наистина заслужават да се наричат индианско племе - Рамапу Ленейп (Ramapough Lenape). Вярно е, че те са потомци на смесица от други етнически групи, но не на цигани и карибски проститутки, а на индианците от племето Ленейп и на роби избягали от холандските си господари (в добавка има и малко холандска кръв). Затова много от хората Рамапу имат холандски фамилии като на някогашните техни господари - Де Грут, Де Фрайс, Ван дер Донк и Ман. Други от този етност са взели фамилиите на известни нюйоркчани, за да скрият произхода си - те не са долюбвани както от белите американци, така и от другите индиански племена. През 1993 отрепката Доналд Тръмп дори казва "тези не ми приличат на индианци".http://misterika.blogspot.bg/2016/10/i.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Странни човешки популации

Писане by Георги on Съб 22 Окт 2016, 05:26

Гуанчи

Гуанчите са коренното население на Канарските острови. Те са имали светли очи и руси коси, макар островите да се намират на едва 100 километра от брега на Африка. Общоприетата теория е, че са наследници на берберите живеещи в Мароко.

Според много учени гуанчите са имали най-запазена прилика в себе си така наречения кроманьонски човек (ранния хомо-сапиенс от европейския късен палеолит).

Испанците колонизират Канарските острови през 15-ти век и подлагат местното население на асимилация и изтребление. Днес не може да се каже, че са останали чисти гуанчи на островите (без испански примеси).Китайските римляни

В северозападната част на Китай има едно селище чиито жители са известни със своите светли коси и очи и дълги носове, те определено не са типични китайци. Твърди се, че те са наследници на изгубен римски легион, който през 53 година пр. н.е. е изгубил битка с персийците и е бил принуден да бяха на североизток.

Скорошно генетично изследване показва, че 60 процента от генома на тези хора е кавказки. Не може да бъде доказана легендата, че са римски легион. Това обаче не пречи на китайските власти да лансират именно тази теория, за да привличат туристи. Дори мислят да построят римски колизеум в района.http://misterika.blogspot.bg/2016/10/ii.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Странни човешки популации

Писане by Георги on Пон 24 Окт 2016, 05:50

Културата Ямна

Наричани и Ямная. Тази култура е съществувала в периода 3600–2300 г. пр.н.е., основно в района между реките Днестър и Буг, и планината Урал. Погребални могили от нея могат да се видят и на територията на България в Добруджа около границата с Румъния. Смята се, че те са първите опитомили коня. Ямна обаче са дали нещо много повече на човечеството - възможността да пием мляко. Преди тях, в бронзовата епоха 90 процента от европейците са имали непоносимост към лактозата в млякото. Ямная са имали мутирал ген, който е позволявал да консумираме животинско мляко без проблеми, явно са го предали и на други групи хора.Индианците Дуаре (Duhare)

За първи път испанските откриватели попадат на това интересно племе през 1530. Тези индианци са по-високи от тях, имат червеникави коси, светли очи и си пускат бради. Дори отглеждат сърни и си правят сирене - нещо нетипично за което и да било друго индианско племе в Америка.

Една теория смята, че тези "индианци" са потомци на ирландски мореплаватели достигнали Новия свят много преди Колумб. Нещо повече - езикът на Дуаре действително има сходства с ирландската реч. Естествено, реномираните "експерти" отхвърлят тази хипотеза, те си настояват, че племето е с изцяло местен произход.

Не можах да разбера дали все още има хора в САЩ причисляващи се към тази странна популация. Май са унищожени / претопени. Нарочно ли?http://misterika.blogspot.bg/2016/10/iii.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Странни човешки популации

Писане by Георги on Сря 26 Окт 2016, 06:06

Нашествениците от ледената епоха

Повечето учени вярват, че Европа е заселена на три вълни - първите ловци-събирачи, земеделците от Близкия Изток и хората от степите. Скорошно генетично изследване открива четвърта вълна. Около 14 500 преди н.е. нови нашественици от ловци-събирачи заменя предишните такива. Това се случва в края на последната ледена епоха, когато климата бързо се затопля. Мегафауната като мамутите и саблезъбите тигри изчезва.

Новата популация идва от топлия юг - Иберийския и Балканския полуострови. Изследването е проучвало ДНК на човешки останки на между 35 000 и 7 000 години. В днешния европейски геном липсва групата М, макар тя да е широкоразпространена в Азия и в двете Америки. Проучването е установило, че в ранните европейци я е имало, след това обаче дошли тези мистериозни нашественици.

Хазара

Хазара са третата по големина етническа група в Афганистан, но от векове са обект на преследване (дори и днес талибаните ги мразят). Те са шиити и имат доста източноазиатски черти. Анализът е установил, че те имат турко-монголски гени. Това подкрепя теорията свързваща ги с Ченгиз Хан. Хазара обаче имат и други гени и са подобни и на таджиките. Днес съставляват половината от населението на столицата Кабул.http://misterika.blogspot.bg/2016/10/iv.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Странни човешки популации

Писане by Георги on Пет 28 Окт 2016, 06:15

Тода

Планините Нилгири в южна Индия са дом на мистериозния народ Тода. Някои европейци описват вида им като наподобяващ древните гръцки статуи. Освен това носят дрехи увити около тялото по начина по който го правят шотландците. Езикът им се нарича Дравидиан. Ппрактикуват полигамия - жената се омъжва за всички мъже от дадена фамилия. Има много предположения за произходът им - от изгубено еврейско племе до наследници на кипърски гърци.Незнайният предшественик

Днешните хора с изключение на негрите дължат два процента от генома си на неандерталците. Някои популации в Океания (като австралийските аборигени и коренните жители на Папуа Нова Гвинея) имат 4 процента генетична информация наследена от така наречения Денисов човек. Преди време обаче се появиха доказателства, че поне още един човешки подвид е дал гени на днешните хора. Става въпрос за хайделбергския човек появил се в Африка преди 500 000 години и разселил се в Европа и Азия.

http://misterika.blogspot.bg/2016/10/v.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Странни човешки популации

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите