"Нови хоризонти" се приближава към мистериозен червен обек

Go down

"Нови хоризонти" се приближава към мистериозен червен обек

Писане by Георги on Сря 09 Ное 2016, 05:27

Нови хоризонти е роботизиран космически апарат на NASA, който на 14 юли 2015 г. прелетя на разстояние само 12500 км от планетата джудже Плутон. С това обаче мисията му съвсем не е приключила. В момента той лети към мистериозния обект MU69 в Пояса на Кайпер.

Скорошни наблюдения на MU69 показват нещо странно - той има изключително червен цвят, по-наситен дори от червеникавото на Плутон. Диаметърът на този обект се оценява в границите 30-45 километра. Намира се на 2.6 милиарда километра от Земята. Очаква се "Нови хоризонти" да достигне до него на 1 януари 2019. Позволявам си да вметна една моя забележка - няма ли е да е твърде иронично апаратът на НАСА да достигне до това космическо тяло, да заснеме някакво голямо откритие, да прати кадрите към Земята....и тук да няма кой да ги види - междувременно да сме се самоунищожили в Трета световна война? Да, ще бъде твърде иронично, но няма дори да има кой да оцени подобаващо смешката - хлебарките нямат чувство за хумор.

Червеният цвят на MU69 загатва за наличието на толин - клас хетерополимерни молекули, които се образуват от органични вещества като етан и метан при въздействие ултравиолетово излъчване. Толинът не може да се образува по естествен път на Земята.http://misterika.blogspot.bg/2016/11/blog-post_9.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите