"Нови хоризонти" се приближава към мистериозен червен обек

Предишната тема Следващата тема Go down

"Нови хоризонти" се приближава към мистериозен червен обек

Писане by Георги on Сря 09 Ное 2016, 05:27

Нови хоризонти е роботизиран космически апарат на NASA, който на 14 юли 2015 г. прелетя на разстояние само 12500 км от планетата джудже Плутон. С това обаче мисията му съвсем не е приключила. В момента той лети към мистериозния обект MU69 в Пояса на Кайпер.

Скорошни наблюдения на MU69 показват нещо странно - той има изключително червен цвят, по-наситен дори от червеникавото на Плутон. Диаметърът на този обект се оценява в границите 30-45 километра. Намира се на 2.6 милиарда километра от Земята. Очаква се "Нови хоризонти" да достигне до него на 1 януари 2019. Позволявам си да вметна една моя забележка - няма ли е да е твърде иронично апаратът на НАСА да достигне до това космическо тяло, да заснеме някакво голямо откритие, да прати кадрите към Земята....и тук да няма кой да ги види - междувременно да сме се самоунищожили в Трета световна война? Да, ще бъде твърде иронично, но няма дори да има кой да оцени подобаващо смешката - хлебарките нямат чувство за хумор.

Червеният цвят на MU69 загатва за наличието на толин - клас хетерополимерни молекули, които се образуват от органични вещества като етан и метан при въздействие ултравиолетово излъчване. Толинът не може да се образува по естествен път на Земята.http://misterika.blogspot.bg/2016/11/blog-post_9.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите