Нова мистерия свързана с Байкал - древен папагал

Go down

Нова мистерия свързана с Байкал - древен папагал

Писане by Георги on Сря 16 Ное 2016, 06:21

Руското езеро Байкал е истинска аномална зона, с него се свързват не една и две загадки. За това мистериозно място съм писал тук:

Байкал - езерото на мистериите

Сега към дългият списък с чудатости може да прибавим още една. Изследователи извършващи разкопки на един от островите в езерото са открили фосил на папагал живял преди 16 милиона години. Досега останки от древни видове папагали не са намирани толкова на север, макар че има съвременни видове, които живеят при сравнително ниски температури - ето две снимки, втората от които със сигурност е от Нова Зеландия.

Изглежда климатът на Байкал е бил доста топъл преди 16 милиона години. Нещо още по-интересно, възможно е папагалите заселили се край езерото да са дошли от север, а не от юг (примерно от Африка, Южна Азия или Австралия), както бихме си представили. На тази мисъл навеждат папагалски фосили намерени в Северна Америка, те са на приблизително същата възраст. Възможно ли е тези папагали да са достигнали някога чак до Аляска, да са преминали Беринговия проток и от там да са се насочили към Байкал? Ако е така миграцията им ще е от Америка към Азия и ще е обратна на миграцията на хора, мамути и други същества преминали от Азия в Америка.

За жалост намерените останки на байкалския остров са твърде малко и са отделни фрагменти. Това не позволява да се каже нещо повече за този вид древен папагал, освен, че е бил дребна птица.http://misterika.blogspot.bg/2016/11/blog-post_16.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите