Истински зловещи истории

Go down

Истински зловещи истории

Писане by Георги on Пет 18 Ное 2016, 06:02

Преди време имах поредица с градски легенди. Обикновено тези истории не са много достоверни, макар че е възможно във всяка една от тях да има зрънце истина. Сега започвам нова поредица със съвсем реални зловещи случаи.

Преди време американско семейство си е купило къща в Ню Джърси. Днес те съдят предишните собственици за прикриване на информация за имота. Не са им казали, че някакъв странен тип е обсебен от тази стара къща построена през 1905 и праща заплашителни и странни писма.

Скоро след като новите собственици се нанесли в къщата в колониален стил, те получили първото писмо от някой, който се представил като "Наблюдателят". Тази тъмна личност определено ги наблюдавал / следил, защото знаел за трите им деца и дори ги наричал "младата кръв, която сте ми довели". Писмата продължили да пристигат. В едно пишело "намерихте ли вече какво има в стените?".

През февруари 2015 семейството на свой ред обявило къщата за продан, понеже искало да се избави от нея. Междувременно обаче зловещата история се разнесла и не се появили желаещи да я купят. В момента собствениците не живеят в този дом от страх за тяхната сигурност.

Тази есен (2016) семейството е подало молба до властите да им разрешат да бутнат къщата и да построят две нови модерни здания. Явно са видели, че не могат да я продадат и ще се опитат да прогонят незнайния психопат като унищожат обекта на неговата обцесия. Дали обаче това ще го накара да спре със зловещите писма или точно на обратно - ще го озлоби още повече?http://misterika.blogspot.bg/2016/11/i_18.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Истински зловещи истории

Писане by Георги on Нед 20 Ное 2016, 06:10

Това е една история от Русия. През 2011 в Нижни Новгород е арестуван 45-годишният Анатоли Москвин. В дома му са открити 29 "кукли" - мумифицирани тела на момичета починали на възраст от 3 до 12 години. Всяка "кукла" е облечена и пременена със старание, лицата и ръцете са прикрити. Поставени са върху мебелите из целия апартамент. Явно Мисквин, описващ се като "историк и гробищен изследовател", тайно е изравял мъртвите деца. Дори им е давал нови имена и е организирал празненства по случай рождените им дни. Освен това е водил дневници посветени на техните животи. Отделно са намерени и принтирани инструкции как да се направи "кукла" от човешки останки.

Москвин говори 13 езика и е описван като "гений". Арестуван е след като родителите му дошли изненадващо на гости. Все пак властите не са го съдили, защото е преценено, че умствено не е добре и е невменяем.http://misterika.blogspot.bg/2016/11/ii_20.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Истински зловещи истории

Писане by Георги on Вто 22 Ное 2016, 05:30

Опасно ли е посещаването на обладани от духове стари къщи? Много пъти съм казвал, че тези занимания крият своите опасности и те често са от доста земен характер.

През август 2006 група момичета от горните класове в град Арлингтън, Охайо, САЩ се чудят какво да правят. От скука решават да посетят "призрачната къща". Изоставена постройка, за която се носят легенди. Тя дори се намира на подходящо място - точно срещу гробището.

Едва направили няколко крачки и се чува изстрел, едно от момичетата се строполява на земята, уцелена в главата. Оказва се, че къщата съвсем не е изоставена. Там от години живее Алън Дейвис (на 41 г.) и майка му. Просто той никога не си е правил труда да поддържа къщата и двора си и затова на всички мястото им е изглеждало като запуснато и обсебено от привидения.

На Алън му е било писнало постоянно да идват в двора му разни търсачи на силни усещания и затова през въпросната нощ той взема карабината си и както той твърди, стреля във въздуха, за да прогони натрапниците, не бил искал да наранява или убива никого. Хм, нямаше ли да му е по-лесно и да е по-безопасно просто да бе окосил тревата и стегнал оградата? Можеше и да сложи предупредителен знак, така на хората щеше да им е ясно, че къщата не е изоставена.

17-годишното простреляно момиче като по чудо оцелява, но сами можете да се досетите, че възстановяването от огнестрелна рана в главата не е лесно.

Полицията заключава, че децата не са извършили "нахлуване в чужда собственост", защото по време на изстрела, дори не са били стъпили все още на моравата пред къщата, били са извън имота. Дейвис е осъден на 19 години затвор. През 2009 майка му умира, а през 2013 "прокълнатата къща" е купена от нови собственици. Те променят мястото до неузнаваемост и днес вече този прякор не е валиден.

Изглед от 2007:http://misterika.blogspot.bg/2016/11/iii.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Истински зловещи истории

Писане by Георги on Чет 24 Ное 2016, 05:22

Юли 1976, Чоучита, Калифорния, САЩ. 26 деца на възраст между 5 и 14 години се прибират от училище с училищния автобус. Остават само два дни до ваканцията и настроението е приповдигнато. Тогава обаче автобусът списа, защото автомобил тип ван прегражда пътя. Бързо се появяват и няколко въоръжени мъже, които натъпкват децата и шофьора на буса в два вана и ги возят на някъде в продължение на 11 часа под парещото слънце.

Спират в каменна кариера в Ливърмор, на повече от 160 километра от Чоучита. Похитителите записват имената, възрастта, адреса и номера на домашния телефон на всяко дете. Също така вземат и по парче от дрехите на всеки. След това нареждат на децата и шофьора да влязат в друг ван скрит в изкоп.

Прекарват 16 часа в тази своеобразна гробница. Оставена им е малко храна и няколко матрака, няма никаква вентилация. Тогава Едуард Рей, шофьорът на училищния автобус, и няколко от по-големите деца измислят план как да се спасят. Натрупват матраците един върху друг и достигат до тавана на возилото. Успяват да махнат една метална плоскост и след това да си прокопаят път до повърхността. Всички избягват.

Властите бързо залавят похитителите позволили си да заровят живи децата в земята, още повече, че единият е син на собственика на каменната кариера. Общо на брой това са трима, всички от богати семейства. Мотивите са им странни, всичко прилича на опит за отвличане и искане на откуп, но защо им е трябвало при положение, че са били достатъчно богати?

Днес толкова десетилетия по-късно някогашните деца все още страдат от преживяното. Една жена, вече на близо 50 години, разказва, че продължава да спи на запалена лампа и има кошмари.

Ванът-гробница в който са били затворени децата по време на изкопаването му от властите:http://misterika.blogspot.bg/2016/11/iv.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Истински зловещи истории

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите