Мистериозни звуци от дълбините край Канада

Go down

Мистериозни звуци от дълбините край Канада

Писане by Георги on Пет 25 Ное 2016, 05:42

Местните ловци и рибари живеещи в отдалечената северна общност Нунавут се оплакват, че странно "бибиткане", "жужене", "тиктакане" е прогонило морския дивеч от района, в който ловуват. Става въпрос за протока Хекла и Фюри (Fury and Hecla Strait).Този пролив лежи на миграционния път на някои китове и тюлени и точно сега водата и бреговете трябва да гъмжат от тях. Но няма нито едно животно.

Теории за чуваните от време на време странни звуци не липсват.

Според някои за "бибитканията" е виновна корпорацията Baffinland Iron Mines Corporation. От тази фирма действително преди време са правили сонарни проучвания на друг район в близост, но твърдят, че сега не провеждат никакви изследвания. Дори нямат разрешително от властите за каквито и да било проучвания.

Друга теория, популярна сред коренните жители е, че това е отмъщение на "Грийнпийс". През 70-те и 80-те години на ХХ век е имало противопоставяне между индианците и екозащитниците от организацията, които са настоявали ловците да спрат да убиват тюлени. Конспирацията твърди, че водолази на "Грийнпийс" са оставили някакво устройство на дъното, което прогонва животните и хората няма какво да ловуват. Набедените екоактивисти категорично отричат да са направили такова нещо - това е и против принципите им - да навреждат на хора и животни.Съществуват и други доста по-диви теории.

Някои твърдят, че звуците идват от потънало НЛО. Нещо подобно на знаменития случай от Шаг Харбър. Кратка информация за него съм дал тук:

10-те най-значими НЛО случая от Канада

4 октомври 1967, Шаг Харбър, Нова Скотия. Най-забележителният случай. Много очевидци, включително и официални лица наблюдават как ярък обект пада от небето в океана. По-късно се появява светеща пяна на повърхността. Разпространява се слух, че американската флота е провела операция за издирване на падналото тяло.

Като говорим за американски военни, нищо чудно това да е изгубена атомна бомба на САЩ. Не за първи път те губят такива опасни оръжия, дори си имат термин за загубените ядрени бомби и ракети - "счупени стрели". За едно такова подобно събитие съм писал тук:

Малко познато събитие - през 1966 САЩ пускат над Испания четири атомни бомби


http://misterika.blogspot.bg/2016/11/blog-post_25.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите