Мълния изпепелява хора край Стоунхендж

Go down

Мълния изпепелява хора край Стоунхендж

Писане by Георги on Пон 02 Яну 2017, 05:17

Това е една история, за която мнозина смятат, че не е нищо повече от градска легенда - има твърде малко исторически сведения, че наистина се е случила. Други мислят, че е реална, просто се е разиграла достатъчно отдавна, че да не са останали много доказателства за нея.

Било август 1971 и група хипита решили да се настанят на палатка точно в центъра на древния каменен комплекс известен като Стоунхендж. Днес е забранено да се лагерува около такива исторически и археологически паметници, но някога нямало проблем. В два през нощта се разразила силна гръмотевична буря. Светкавици започнали да падат наоколо. Полицай и местен фермер видели как Стоунхендж засиял с толкова силна синя зловеща светлина, че те трябвало да отвърнат поглед. Чули се виковете на туристите.

След като светлината изчезнала, полицаят и фермерът се втурнали към мястото очаквайки да намерят обгорелите тела на нещастните младежи. Но не намерили никого - лагерът бил в безпорядък, но от хората нямало и следа, сякаш се били изпарили.

Коментар от Г.Б.: Хората, които приемат за истинска тази история имат различни версии за това какво може да се е случило. Според някои хипарите са пропаднали през нещо като пространствен портал - все пак има и такава теория, че кълбовидните мълнии са портали към други места (вижте допълнителните връзки след статията). Други пък изказват по-земна теория - че светкавица ги е изпарила напълно. Хм, аз не съм чувал светкавица да може да изпари напълно човек, но до скоро не бях чувал и това, че бурите може да предизвикват астма. Вие какво мислите? Дали мястото на което се разиграва историята е случайно или не е съвпадение, че това е точно Стоунхендж?http://misterika.blogspot.bg/2017/01/blog-post_2.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите