Маргит Мустапа - по-малко известна контактьорка

Go down

Маргит Мустапа - по-малко известна контактьорка

Писане by Георги on Съб 07 Яну 2017, 05:03

По принцип досега не съм обръщал особено внимание в "Мистерика" на така наречените контактьори. Това са хора, които твърдят, че имат връзка (обикновено телепатична) с извънземните. Чрез контактьорите "космическите братя" отправят посланията си към цялото човечество. В по-редни случаи извънземните се срещат лице в лице с тези хора-избраници и дори ги взимат на космическите си кораби. Сами разбирате защо съм отбягвал през години темата за контактьорите - считам повечето от тях за измамници или откачeни люде, макар за някои случаи да имам усещането, че може и да има нещо вярно в цялата работа. Независимо обаче дали това са пълни измислици или не, реших, че незаслужено съм пренебрегвал контактьорската тема - това е част от историята на човечеството и на човешката култура. Защо историята помни и събира факти за други странни и дори страшни хора (серийни убийци, велики измамници, надарени актьори и илюзионисти и т.н.)? С какво са по-различни контактьорите? Именно затова реших да ви представя Маргит Мустапа, макар и не толкова известна като Джордж Адамски примерно, намирам историята и за достатъчно интересна.

Маргит Мустапа (Margit Mustapa) е родена и израснала във Финландия. В младежките си години участва в представленията на Националната опера на Хелзинки. През 1950 посещава Сиатъл, САЩ, където наблюдава огромно НЛО с формата на пура. В резултат животът ѝ е тотално променен. Маргит се установява в Санта Барбара, Калифорния и започва да говори за своите контакти с извънземните.

През 1960 написва книгата "Космически кораб към неизвестното" (Spaceship to the Unknown), която е последвана от "Книга на братята" (Book of Brothers) през 1963. Те бързо се превръщат в класика в жанра с глави като "Към универсално братство", "Високият брат от Венера се появява", "Братът на електричеството обяснява" и "Сътрудничество с братството".Маргит твърди, че мъжете и жените от другите планети не са странните създания с очи на насекоми обикновено показвани по филмите. Нейният първи контакт с космическите братя е чрез мила жена в обикновена кола и чернокос моторист в спортни дрехи (включващи и пъстра хавайска риза). Среща и двамата близо до път край Лос Анджелис. Не разменят нито дума, не било нужно, тяхното послание било предадено чрез телепатични вибрации.

Коментар Г.Б.: Замислих се, може ли Мустапа да не лъже и да не е имала халюцинации? Наистина ли е възможно да ѝ са се явили извънземни? А какъв е шанса да има някакво по-рационално обяснение на случилото се? Дали това не е била операция на американските тайни служби? Ето какви са ми доводите за тази хипотеза. Всяко следващо десетилетие населението на САЩ, а и на Западна Европа все по-малко вярва на властите, това донякъде е основателно - от прикриването на Рузуел с обяснението "метеорологичен балон" през скандала "Уотъргейт" до тайните затвори по времето на Буш и "войната му с тероризма", американските власти много лъжат. Нормално е хората все по-малко да вярват. Затова управляващите имат нужда по друг начин да пробутват посланията си. Винаги масите са имали склонност да вярват на хора, които твърдят, че "някой им говори отгоре" независимо дали това е Бог или извънземните. Ето ти удобен начин за пробутване на някаква теза - подайте я на някой "контактьор". През 50-те и 60-те години дори не се е налагало да се носят костюми, тогава масово се е вярвало, че извънземните приличат на нас. Та жената с обикновената кола и моториста с хавайската риза дали не са били правителствени агенти? Как да си обясним обаче, че не са говорили, а са и предали съобщението си телепатично? Хм, тук вече самата "контактьорка" може да е попреувеличила или пък да е използвана някаква техника за контрол на съзнанието - твърди се, че и в САЩ и в СССР от десетилетия работят в тази посока.

А ето и част от посланията предадени на Маргит. Извтнземните идват от Венера. Те влияят на хиляди хора, за да ги въздигнат на ново екстрапланетарно ниво на мисленето. Чрез медитация и учене всеки индивид трябва да си намери мястото. Трябва да се освободим от традиционното мислене и да си отворим ума за Космическия Век. За тази цел космическите братя предлагат духовен ключ. Ние можем да станем богове живеещи в нова хармонична ера, ние можем да достигнем външния космос и бъдещето изпълнено с любов, разбиране и мир. Земята е определена да стане свещена планета. Процесът ще отнеме няколко десетилетия и ще изисква елиминацията на личната гордост на човечеството. Четенето на мисли ще бъде обичайно. Децата от онова време (50-те и 60-те години) ще бъдат представители на новата раса.

Коментар Г.Б.: Да се върнем на идеята, че това "послание" е внушено на контактьорката не от извънземни, а от някои съвсем земни сили. Каква е целта на тези глупости? Едно обяснение - тези, които медитират по цял ден и си мислят само за светлото бъдеще изпълнено с мир и любов, обикновено нямат време да участват в поправка на проблемите на настоящето и не се противопоставят на властта, така и така вярват, че "доброто е неизбежно да дойде". Удобни граждани са с други думи.

http://misterika.blogspot.bg/2017/01/blog-post_7.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите