Звезда се приближава към Слънцето

Go down

Звезда се приближава към Слънцето

Писане by Георги on Съб 14 Яну 2017, 05:19

Признавам, заглавието е прекомерно сензационно (clickbait). Това, което не съм уточнил в него е, че идващата Gliese 710 ще ни достигне след милион години. Този факт е установен от учените още преди време, новото, което сега са открили е, че всъщност гостенката ще ни приближи на доста по-малко разстояние отколкото се е предполагало досега.

В момента Gliese 710 е на 64 светлинни години от нашата звездна система. След около 1.35 милиона години ще достигне до най-голяма близост до Слънцето, след това ще започне да се отдалечава. Най-близкото приближение ще е на 77 светлинни дни от нашата звезда (1.9 трилиона километри). Предполага се, че приближаването на Gliese 710 ще запрати хиляди метеорити и комети от Облака на Оорт към вътрешността на Слънчевата система. Направо завиждам на бъдещите поколения, през декември писах, че ще видят как се запълва нов океан, а сега се оказва, че ще гледат метеоритен Апокалипсис.

А може би вече усещаме влиянието на приближаващата се звезда Gliese 710. Не е казано, че ще започне да запраща комети по нас едва като дойде на най-близко разстояние. Може би вече го прави. Все пак въздействието на всеки един голям космически обект се проявява доста далеч от него. Дали затова напоследък все по-често астероиди профучават покрай Земята?http://misterika.blogspot.bg/2017/01/blog-post_14.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите