Гейзерите на Енцелад заснети още през 1980

Go down

Гейзерите на Енцелад заснети още през 1980

Писане by Георги on Пет 17 Мар 2017, 05:19

През 2005 земният апарат "Касини" заснема водни гейзери на Енцелад, спътника на Сатурн.Не за първи път земна сонда достига до Сатурн. През 1980 до него достига Вояджър 1. Освен самият газов гигант, този апарат заснема и спътниците му, включително и Енцелад. Изглежда още тогава прословутите гейзери са били заснети, но никой учен не ги е забелязал.

Сега с прегледа на старите снимки от мисията Вояджър 1 се е заел Тед Страйк, професор по философия, блогър и любител на космоса. Ето една от снимките, които са му направи впечатление:Ясно се вижда светлата ивица в долната част на Инцелад, ето и едно увеличение:

Как са могли учените да не обърнат внимание на това? Видно е, че става въпрос за нещо необичайно и все пак "умните глави" са го пренебрегнали напълно през 1980.

Чудя се, колко още неща са били пред очите на учените и те са ги игнорирали? Дали след време няма да изровим стари НЛО снимки обявени на времето за фалшификации и да си кажем - "брей, истина било"? Не на шега, аз смятам някой път като имам време да прегледам старите си фотографии. Имам цифров фотоапарат още от 2005 и може и да съм заснел нещо интересно без въобще да забележа.

http://misterika.blogspot.bg/2017/03/1980.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите