Мистериозните пещери Кейнтън в Англия

Go down

Мистериозните пещери Кейнтън в Англия

Писане by Георги on Пон 27 Мар 2017, 05:21

Край Бекбъри, Англия се намират няколко малки пещери известни като пещерите Кейнтън. Погледнати отвън, входовете им приличат на невзрачни земни дупки образували се по естествен път, примерно от течаща вода и пропадания. Вътре в пещерите обаче има добре оформени арки, олтари, дупки за свещи и т.н.Спори се кога и от кой са издълбани тези пещери. Местната легенда твърди, че те са дело на рицарите тамплиери, които като орден са съществували официално между 12 и 14 век. След като са унищожени, с тях започват да се свързват много теории на конспирацията, така че не е чудно, че се е появила една такава местна легенда.

Историците обаче не подкрепят тази теория. Според тях пещерите са издълбани през 18 или 19 век и първоначално са били мини (не уточняват какво се е добивало в тях, може би са били каменни кариери). След като минната дейност е прекратена, собствениците на земята оформили пещерите в днешният им вид.

Днес пещерите Кейнтън продължават да са насред частна земя и собствениците рядко дават достъп на някого до тях. Не е ясно дали имат пряка връзка с някогашните собственици на земята и ако да - дали имат в семейните си архиви повече информация за произхода на пещерите. Също и друго не е ясно - защо ограничават достъпа? Могат да превърнат пещерите в туристическа атракция и да изкарват пари. Може би все пак там има нещо скрито-покрито свързано с тамплиерите....http://misterika.blogspot.bg/2017/03/blog-post_27.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите