От архивите: приземилият се сам самолет

Go down

От архивите: приземилият се сам самолет

Писане by Георги on Вто 04 Апр 2017, 05:05

На 23 ноември 1944 британски войници от зенитните части базирани до самолетна писта в Белгия виждат как към тях се приближава американски бомбардировач B-17 "Летяща крепост". Той е със спуснат колесник и изглежда леко очукан, макар да работят всичките му двигатели. По това време не се очаква кацане и войниците решават, че самолетът е в беда и ще каца аварийно.

Бомбардировачът се спуска плавно на пистата, подскача няколко пъти и накрая спира след като едното му крило заорава в земята. Все пак това се брои за кацане, а не за разбиване. Близо 20 минути никой не излиза от самолета и накрая хората на земята отиват да проверят какво става - смятат, че оцелелите от екипажа вероятно са ранени и затова не могат да излязат.

Войниците влизат през един люк и с изненада виждат, че в самолета няма никой, а всички парашути са налични.По номера на самолета се открива към коя американска военна въздушна част той принадлежи. Постепенно са издирени всички членове на екипажа, които се оказват до един живи и на свой ред са изненадани, че самолетът е кацнал. Ето какво разказват те. През въпросния ден те летели към Германия за поредната бомбардировка. Появили се технически проблеми, а след това били засегнати и от вражески огън. Два от двигателите спрели да работят. Командирът обърнал самолета обратно към Англия, но скоро решили, че няма да успеят да стигнат до там и се пренасочили към Белгия. Малко по-късно решили, че няма да стигнат и до там, сложили си парашутите и скочили.

Как все пак самолетът успял да кацне и как да си обясним противоречията? Според някои скептици, британските войници не са успели да различат колко двигателя работят - помислили са си, че са 4, а всъщност само два работели. Това е малко вероятно, все пак става въпрос за зенитчици, те наблюдават небето за вражески самолети и би трябвало да имат тренирано око. Има вероятност действително при кацането да са работили всичките четири двигателя, някак си да започнали да функционират отново въпреки повредите след като екипажът е напуснал самолета. А парашутите може просто да не са били преброени правилно.

Дори и да приемем горните обяснения, пак е трудно да обясним самото кацане. Според някои самолетът просто бавно е губел височина и само на пръв поглед изглежда, че е кацал, той е падал. По една случайност това се е случило на правилното място. Един вид едно голямо съвпадение. Трудно мога да повярвам в това, невероятно е. Самолетът прелита огромно разстояние - стотици километри, как точно ще вземе да пада и да достигне земята точно на пистата. Нещо го е приземило, но какво?http://misterika.blogspot.bg/2017/04/blog-post_4.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите