Пет случая на полтъргайст от Глазгоу, Шотландия

Go down

Пет случая на полтъргайст от Глазгоу, Шотландия

Писане by Георги on Нед 09 Апр 2017, 08:46

Случаят от Масфийд Стрийт

През 1968 мъж и жена напускат дома си, след като в него се появява странна активност - необясними звуци, резки спадания на температурата, светещи форми реещи се над леглото...

В апартамента идва журналист от Ивнинг Ситизен, който също вижда странни неща - примерно как пощенската кутия се тресе сама.

Предишният възрастен наемател е починал в този апартамент.

Танцуващите яйца

1958, американски студенти учещи в университета на Глазгоу и живеещи на Гибсън стрийт напускат квартирата си, след като виждат как няколко яйца сами се движат по шкафа. Освен това са чували и странни гласове, а радиото само се е включвало, веднага след като бъде изключено.

Случаят от Гоуван Уейлър

Пол Андерсън живее на Гоувън Крос и през 60-те и 70-те години неговият апартамент сякаш е обитаван от духове. Примерно една вечер кръстът на стената започва да се върти неконтролируемо и в същото време да се чува бебешки плач, макар на близо да няма нито едно бебе. Това дори кара Пол да премахне камината в търсене на детски скелет. Не намира, а странната активност продължава.

Помогналият полтъргайст

Този случай е свързан със семейство със 6-месечно бебе. Те напускат общинският си апартамент, защото в него започват да се чуват странни почувания и предмети да летят наоколо. Медиум се свързва с "присъствието", което заявява, че е духът на починал роднина. Той ги предупреждава, че в гърлото на детето им има заседнал малък предмет. Рентгенова снимка показва, че това наистина е така. Предметът е отстранен, ако това не е било направено, е можело да има фатални последици.

Случаят Балорнок

Този случай е свързан с две семейства живеещи едно над друго и не можещи да се понасят - Грийвс и Кинан. Всичко започва на 3 ноември 1974 след като в 10 ч. вечерта двете момчета на Грийвс са събудени от почуквания в стаята им. За това естествено са обвинени Кинанови. Шумовете продължават и през следващите нощни. Накрая Грийвс викат полиция и цялото семейство Кинан е арестувано. Звуците обаче не спират докато тях ги няма и затова семейството е освободено - очевидно не те са причинителите.

Скоро паранормалната активност се увеличава значително. Някои предмети в дома на Грийвс започват да левитират, а леглата да се местят. Полтъргайстът изпълнява чрез почуквания "Погребалният марш". Семейство Грийвс вижда, че си има работа с нещо свръхестествено, но въпреки това продължава да обвинява другото семейство за проблемите си. Елизабет Грийвс твърди, че е влязла в контакт с духовете правещи бели в апартамента и те и били казали, че са духове на загинали миньори работили в мина, в която Джеймс Кинан е бил мениджър. Кинан обаче никога не е работил на такава длъжност.

Свещеник извършва екзорсизъм и за известно време нещата се успокояват. Тогава обаче семейство Грийвс се изкушава да разкаже за преживяното от тях на вестник Глазгоу Хералд и през януари 1975 паранормалната активност се завръща с пълна сила.

На момчетата на Грийвс започват да се подиграват в училище. Нещо дори още по-лошо - полтъргайстът ги преследва дори там. Междувременно двете момчета започват да проявяват интересни способности - те са надарени с невероятна сила.

Нещата отново започват да се успокояват след май 1975, когато Джеймс Кинан умира. Може би все пак ще се окаже, че полтъргайстът наистина е бил свързан с него.

http://misterika.blogspot.bg/2017/04/blog-post_9.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите