Странната смърт на човека от никъде

Go down

Странната смърт на човека от никъде

Писане by Георги on Нед 23 Апр 2017, 08:04

На 14 септември 2001 висок човек влиза в мотел намиращ се близо до езерото Куинталт в Аманда Парк, Грейс Харбър, щата Вашингтон. Той плаща за една нощувка като на регистрацията се записва като "Лайл Стевик" от Меридиън, Айдахо. Не носи яке, макар времето да е сравнително студено. Водят го в стаята му, но след малко той отново се връща на рецепцията и се оплаква, че шумът от близък гараж за камиони му пречи. Иска да го преместят в друга стая. Молбата му е изпълнена. Следващата сутрин чистачката идва да почисти, но мъжът и казва, че е решил да остане до понеделник и няма нужда от почистване. Единствено иска нови кърпи.

Стаята в която отсяда "Лайл Стевик":През следващите два дни странникът е забелязан да се разхожда в близост до магистралата. Сам е, поне никой не го виждал с някой друг. Нито веднъж не използва телефона в мотела. Само веднъж допуска чистачката в стаята, за да може жената да изхвърли кошчето.

Сутринта на 17 септември се очаква Лайл да освободи стаята, но това не става. Затова чистачката отива в стаята му. Никой не отговаря на почукванията ѝ и тя влиза. Вижда човека коленичил в дрешника на стаята с гръб към нея - все едно се моли. Повиква го, но не последва никаква реакция. Жената разбира, че нещо не е наред и отива да извика мениджъра. Двамата отново влизат в стаята, Лайл е във все същата поза. Оказва се, че е мъртъв - с колан около врата си, закачен за пръчката за закачалки.

Фоторобот на мъртвия:В стаята завесите са спуснати. Карираната риза на мъжа е поставена на стола. Дрешникът е послан с възглавници, а между колана и врата на "Лайл" има кърпа. В кошчето има два броя от неделен вестник, но не е ясно от къде са се взели, защото никой не е виждал човека да напуска мотела. На една бележка с големи по детски изрисувани криви букви пише "САМОУБИЙСТВО". На масичката до леглото е намерена друга бележка на която пише просто "за стаята" - до нея има 160 долара (8 чисто нови двадесет доларови банкноти). Не намират лични документи, мобилен телефон, нито дори пътна чанта, макар че човекът на рецепцията има спомен, че "Лайл" е носел чанта като се е настанявал. Изглежда единствено е донесъл четка и паста за зъби.

Търсенето по името "Лайл Стевик" (Lyle Stevik) не дава особен резултат. Според разследващите мъжът може да се е записал така по аналогия на името на героя "Лайл Стевик" (с една буква разлика - Lyle Stevick) от книгата "Трябва да си спомняш това" от Джойс Каръл Оутс. Единственият истински човек с това име, който откриват, живее в Орегон и няма никаква връзка със случая.

Има и други странни неща свързани с починалия. Адресът, който е оставил е на мотел от Меридиън, Айдахо. Там обаче никой никога не се е чекирал с името "Лайл Стевик", нито пък служителите на мотела разпознават снимката на Лайл. Предполага се, че "Лайл" е дошъл до мотела, където се е самоубил чрез автобус, но никой от шофьорите извършвали курсове в деня на пристигането му не могат да го познаят. Никой не знае как и от къде е дошъл този странник, според човека на рецепцията, той имал лек канадски акцент, но и това не е сигурно. Пръстовите отпечатъци на "Лайл" са пуснати в националната база данни, но никакво съвпадение не излиза. Из цялата страна е разпространена снимката му, но не се обажда никой, който да го познава. Един от разследващите смята, че на "Лайл" английският не му е майчин език, защото на парче хартия изглежда се е упражнявал как се пише думата "САМОУБИЙСТВО".

Аутопсията на тялото не помага особено. Лайл е бил между 20 и 30 години. Бил е в добро здраве. Ушните му миди са били сраснати с главата. Доста е работено по зъбите му, които са заздравени и избелени. Наскоро е загубил доста телесна маса, преценено е, че е отслабнал с около 18 кила (не се е хранил?).

Случаят е повече от странен. Ако наистина се е самоубил, защо е положил всичките тези усилия да скрие самоличността си? Защо въобще е платил и е оставял бележка? На самоубийците обикновено не им пука какво ще става след тях. Защо се е самоубил, какво го е подтикнало към това крайно действие? Къде му е багажа?

Има предположения, че може да си е хвърлил принадлежностите в езерото Куинталт преди да се настани в мотела, но никога нищо не изплува. Някои смятат, че смъртта на "Лайл" е свързана с атентатите от 11 септември, които са се случили само няколко дни преди това. Може би е загубил някой близък човек и повече не му се е живеело. Първоначално е мислел да остане само една нощ, но после е удължил престоя си. Защо? Дали не е искал да размисли за това, което е смятал да направи?

През последните години по този случай нашумяха твърденията на една жена, която е дъщеря на чистачката в мотела по онова време. Майка ѝ вече не е между живите, но дъщеря ѝ твърди, че тя и е казвала, че в дните преди да намерят Лайл, тя е чувала гласове от стаята и е сигурна, че не са били от телевизора. Дали тези твърдения са истински и ако да, защо чистачката не е казала това на полицията?

Надявам се все пак някой ден да разберем истината за "Лайл Стевик".

http://misterika.blogspot.bg/2017/04/blog-post_23.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите