От архивите: мъжът в черно и изследователят на Неси

Go down

От архивите: мъжът в черно и изследователят на Неси

Писане by Георги on Вто 23 Май 2017, 05:58

Тед Холидей е известен изследовател посветил голяма част от своя живот на езерното чудовище Неси свързвано с шотландското езеро Лох Нес. Повечето изследователи смятат, че Неси, както и другите водни криптиди, са реални животни - примерно оцелели динозаври. Това обаче не важи за Холидей, той смята Неси за създание подобно на демоните. Именно за това на 2 юни 1973 Тед участва в екзорсизъм край езерото проведен от преподобния Доналд Оманд. На следващата сутрин се случва нещо странно.

Тед става още преди времето за закуска и се насочва към караваната си, за да вземе някои неща. Завива зад ъгъла на къщата (Холидей живее в близост до езерото) и вижда странен човек от другата страна на пътя. Облечен е в черно, самите дрехи са "сякаш от пластмаса". Тед веднага придобива чувството, че се е сблъскал с нещо зло. Въпреки това изследователят решава да пробва да се приближи до странника. Планът му е да се направи, че пада, за да види дали мъжът в черно ще се приближи към него, за да му помогне. Докато върви към загадъчният мъж, Тед вижда, че онзи сякаш няма очи зад кръглите си очила, те са изцяло празни дупки. Внезапно мъжът в черно изчезва, буквално се стопява във въздуха. Холидей оглежда трескаво наоколо, но няма начин странникът да се е скрил някъде. Решава, че всичко е било просто халюцинация.

Историята обаче не свършва до тук. През 1974 Тед Холидей получава сърдечен удар докато извършва поредното си изследване край езерото. Докато го носят на носилка, той вижда, че това всъщност е станало точно край мястото където преди време е видял загадъчният мъж в черно.

Тед умира през 1979 от втори сърдечен удар. Той е автор на книгите "The Great Orm of Loch Ness", "The Dragon and the Disc" и "The Goblin Universe".http://misterika.blogspot.bg/2017/05/blog-post_23.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите