Няколко обсебени от духове винарни в САЩ

Go down

Няколко обсебени от духове винарни в САЩ

Писане by Георги on Пон 29 Май 2017, 05:33

Bartholomew Park Winery (Сонома, Калифорния)

Преди да стане винарна, това е било последователно морга, лудница и женски затвор. Твърди се, че днес работниците понякога чуват призрачни гласове в избата. Най-често това се случва следобед и късно през нощта. Освен това има истории и за затварящи се сами врати и политащи срещу стената пожарогасители. Колко от това е истина и колко е просто градска легенда е трудно да се каже, но е факт, че през 70-те години при реконструкция е намерен скелет на жена в една от стените. Някои смятат, че това е затворничка на име Меделин, която била в затвора през 20-те и 30-те години. Тя на няколко пъти се опитвала да избяга и накрая успяла...но май само така се е мислело - че се е измъкнала от дрънголника.

Korbel Champagne Cellars (Герневил, Калифорния)

Тази винарна отваря врати през 1882 и е известна с това, че произвежда една марка скъпо шампанско. Тук е сниман филма на ужасите "Altergiest". В самата винарна хора са виждали светещи сфери и самостоятелно движещи се предмети.Franco-Swiss Winery (Сейнт Хелена, Калифорния)

В тази винарна казват, че се навърта духът на предишен собственик убит през 1882. През 2010 авторитетното издание "Тайм" публикува статия посветена на винарната.

Belvoir Winery (Либърти, Мисури)

Някога мястото е принадлежало на "Ордена на странните хора" (Independent Order of Odd Fellows), неполитическо общество основано през 1819 в Англия, то съществува и до днес. В сградата са били настанявани сираци, старци, вдовици.

Призрачната активност включва:

- привидения на деца или само звуци от детски стъпки, смях и говор
- сенки
- отварящи се и затварящи се сами врати
- призрачни докосвания
и други

Zephaniah Farm Vineyard (Лийсбърг, Вирджиния)

Мястото има дълга история датираща чак от 1743, когато лорд Феърфакс купува земята. По-късно това е ферма управлявана от зъл собственик. Той веднъж застрелва свой чернокож слуга, за това, че е оставил вратата отворена и кравите са избягали. Мястото става винарна през 2001. Според паранормални изследователи тук се навъртат най-малкото 35 (!) различни привидения, включително и на животни.

http://misterika.blogspot.bg/2017/05/blog-post_29.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите