Странното изчезване на Денис Мартин

Go down

Странното изчезване на Денис Мартин

Писане by Георги on Нед 25 Юни 2017, 05:41

Миналата година публикувах тази статия:

Пенсиониран полицейски детектив открива прилики при хиляди изчезвания

Сега ще представя още един случай проучван от детектива Дейвид Полайдс (David Paulides) - случаят "Денис Мартин".

14 юни 1969. Денис (на 6 години) е на излет заедно с голяма група роднини в планините Смоуки. Той, заедно с неговия брат и две други момчета решават, че ще е много забавно да уплашат възрастните като избързат напред по туристическата пътека, скрият се и внезапно изскочат. Разделят се на две, за да изскочат от две места - Денис е сам в едната група, а другите три момчета са заедно в другата. Звучи малко нелогично - нормално е да се разделят 2 на 2. Това, което по-късно обясняват трите момчета е, че са отделили Денис, защото е бил облечен в яркочервена риза и е можело да развали изненадата, ако възрастните го забележат.

И така, родителите на децата се приближат, трите момчета изскачат, но не и Денис. Всички започват да го търсят, но от него няма и следа.Властите са уведомени за изчезването на детето и започва голямо претърсване на местността. Интересно е, че се появява друга група туристи, които твърдят, че са чули момчешки викове в гъсталаците, а синът им дори твърди, че е видял някакво движение сред храстите. Първоначално го взел за мечка, но после разбрал, че е мъж носещ нещо на раменете си. Този инцидент се случва едва няколко часа след изчезването на Мартин. Единственият проблем е, че случилото се е на 10 километра от мястото на изчезването на Денис. Властите преценяват, че ако някой го е отвлякъл, няма как да е преминал това разстояние през тази трудно проходима местност за толкова кратко време. Затова показанията на тази втора група туристи не са взети под внимание.

Денис Мартин никога не е намерен, сякаш потъва в дън земя, но има още странни моменти в цялата история. В претърсването се включват ФБР, Националната гвардия, хеликоптери, обучени хрътки, екстрасенси и дори специалните части известни като "Зелените барети", които на всичкото отгоре са били въоръжени. Това е може би най-странният момент - какво правят те там? Те рядко, почти никога, не участват в издирвания на цивилни. Нещо повече - те никога не участват в каквото и да било на американска територия без да е застрашена националната сигурност. Както обяснява един бивш командос - имали са заповед да се включат в издирването, не е просто случка тип "тренирахме наблизо, дай да помогнем". Баретите почти не комуникират с останалите включили се в издирването, сякаш са на своя собствена тайна мисия, но каква е била тя? Какво всъщност са търсели?

Обучените полицейски кучета се държат странно. Би трябвало да хванат и най-неуловимата следа от момчето, но вместо това често сядат объркани на земята и отказват да продължат.

Дали някога ще се разбере какво е станало с Денис?http://misterika.blogspot.bg/2017/06/blog-post_25.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите