Демоните на тоалетната

Go down

Демоните на тоалетната

Писане by Георги on Вто 27 Юни 2017, 05:21

Интересно, не само гробищата се приемат за свърталища на духове, демони и зли сили. Оказва се, че по целия свят има стари поверия и нови градски легенди свързани и с тоалетните.

Частично съм засегнал някои от тях в тази статия:

Римските тоалетни

А също съм писал и за Ханако - демончето, което се крие в тоалетните на японските училища:

Ханако - японски еквивалент на Кървавата Мери

Друг подобен японски демон е Ака-Манто. Той е популярен също и в Корея и за разлика от Ханако, е мъжки демон / зъл дух. Обикновено носи бяла маска и червена пелерина. Момичетата дори го намират за секси. Ако Ака-Манто ви приклещи в тоалетната, той ще ви попита каква яка или пелерина предпочитате - червена или синя. Ако отговорите червена, той ще ви пререже с един замах гърлото и потеклата кръв ще изглежда като червена дреха върху вас. Ако отговорите "синя", той ще ви удуши и вратът ви ще посинее - все едно имате синя яка. Има обаче и отговор, чрез който все пак ще избегнете смъртта. Трябва да кажете "жълта". Тогава демонът ще ви хване главата и ще ви пльосне лицето в пикнята в тоалетната чиния, след това ще изчезне. Омазани в урина, ще изглеждате все едно сте с жълта яка, но хей, поне ще сте живи!Друг японски демон подвизаващ се не само в тоалетните, но и в баните е Кашима Рейко. Нейната история съм разказал тук:

Митични духове, демони и същества: Теке-Теке (Япония)Не всички японски тоалетни демони са толкова зли и опасни като Ханако, Ака-Манто и Кашима Рейко. Аканаме например изглежда най-страшно от описаните и има отровна слюнка, но е малко вероятно да ви навреди. Всъщност тя / той не се навърта в тоалетните заради хората, ами заради мръсотията. Обожава я! Ще изближе с език всичките гадости, които намери в кенефа.Кавайа но Ками дори не е демон, а направо божество свързвано с тоалетните. То дава защита на хората посещаващи "едното място". Японците в миналото са му отдавали уважение като поддържат тоалетната си чиста и я декорират като светилище.

В християнската митология съществува пък демон известен с името Белфегор. За него съм писал тук:

Няколко митични демони

Ето няколкото изречения посветени на него:

"Господарят на мързела". Мързелив демон, който често приема формата на младо момиче. Понякога мързеливите магьосници го призовават, за да им свърши работата или да им помогне да забогатеят бързо.

Не съм споменал за връзката му с тоалетните, просто защото не съм знаел, че има такава. Едва сега попаднах на тази информация.

Белфегор можел да бъде призован само като седите върху тоалетната и му предложите своите собствени екскреметни. Той обича да яде л*йна. Самият негов трон също представлява просто една тоалетна.Сулак е демон от древна Вавилония. Той дебне и напада хората в тоалетните, особено тези, които вдигат много шум. Жи-Гу пък е китайска богиня покровителка на тези места.

Като се замисля, хората прекарват една не-малка част от живота си в тоалетните. Посещаваме училище само няколко години, някои никога не са влизали в университет, а има щастливци, на които никога не им се е налагало да работят, така че не са стъпвали в завод или офис. Всички обаче ходим до тоалетната всеки ден, нормално е да си измислим десетки богове и демони свързани с "едното място".

http://misterika.blogspot.bg/2017/06/blog-post_27.html


_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите