Снимки и изчезвания: Лизан Фроун и Крис Кремърс

Go down

Снимки и изчезвания: Лизан Фроун и Крис Кремърс

Писане by Георги on Чет 06 Юли 2017, 05:57

През март 2014 две млади холандки са на посещение в Панама, където учат испански език. Това са Лизан Фроун и Крис Кремърс. На 1 април те решават да се насладят на природата близо до град Бокет и вулкана Бару. Мястото по принцип е приемливо за туристи, има туристическа пътека, а и двете планират разходката им из гората да е кратка, затова вземат само най-необходимото с тях - слънчеви очила, бански (мислили са малко да поплуват в някоя река), камери и телефони. Заедно с тях е и семейното им куче.

Вечерта обаче се връща само кучето (защо ги е изоставило?). Домакините им, при които са отседнали, започват да се притесняват, Оказва се, че от няколко часа те не са се обаждали на родителите си и ъпдейтите на Фейсбук профилите им внезапно са спрели. Още на следващия ден панамските власти организират издирване с полиция, военни, хеликоптери, обучени кучета и сигнални ракети, които да посочат пътя на девойките ако те са се изгубили. Местни индиански племена също са включени в търсенето понеже те добре познават местността. Семействата пък обявяват награда от 30 000 долара. 10 дни продължава цялото издирване, но никаква следа от холандките не е намерена. Единствено се появява един човек, който твърди, че е видял двете жени да обядват с някакви мъже преди да тръгнат на разходката си, но не е ясно дали това има нещо общо с изчезването им.

Едва след 10 седмици една местна жена намира изоставена раница край реката минаваща близо до селото Алто Ромеро. Полицията установява, че раницата принадлежи на изчезналата Лизан. Вътре са намерени слънчеви очила, паспорт, пари, камерата на Лизан и двата смартфона на жените. Всичко е сухо и в забележително добро състояние. Това обаче само задълбочава още повече мистерията. Първите снимки на камерата са съвсем нормални - двете жени са си правили селфита.Специалисти преглеждат историята на телефоните и установяват, че в деня на изчезването им, около 16:30 двете жени са се опитали да наберат номера за спешни повиквания на Панама, но не са имали покритие. През следващите дни многократно са пробвали да наберат същия номер, както и холандския еквивалентен номер, никога обаче не са успели да осъществят обаждане. Също така често телефоните са включвани и изключвани, може би за да пестят батериите. На 5 април телефонтът на Лизан окончателно се изтощава, докато този на Крис има още батерия, но повече опити за обаждане от него не са правени, единствено е включван и изключван. Странно, на 6 април има няколко погрешни опита за въвеждане на ПИН-код. Една моя идея - може би към този момент Крис вече е била мъртва, а Лизан не е знаела ПИН-а ѝ и се е пробвала да го налучка. А може би и двете вече са били мъртви и някой съвсем друг е намерил вещите и е пробвал да включи телефона. Но защо тогава не е взел парите? Или пък ако е бил честен човек защо не ги е занесъл в полицията? На 11 април и вторият телефон е вече мъртъв.

Още по-странни са снимките намерени на камерата. След първите селфита, които са правени преди да започнат опитите за обаждания на спешния телефон, следващите снимки са едва от 8 април. Цяла серия от 90 фотографии, всичките заснети през нощта. Много от тях не показват абсолютно нищо, изцяло черни са. Други са размазани или показват части от джунглата. Дали жените просто не са ползвали светкавицата на дигиталния апарат като източник на светлина, за да си осветяват пътя?Има обаче 3 фотографии, които показват в близък план:

- тоалетна хартия и огледало върху скала
- някакво клонче около което са увити червени неща (вероятно опаковки от бонбони)
- съвсем близък план на косата на Крис

Според някои хора, това може да е опит на момичетата да дадат сигнал на издирващите им - чрез светкавицата да осветяват светли предмети и така да привлекат внимание отдалеч. Защо обаче са пробвали това само 3 пъти?След намирането на раницата, отново се подновява издирването. Първо са намерени едни износени, но добре сгънати джинси върху една скала. Скоро по брега са намерени и множество човешки кости. Странното е, че някои са пресни, а други изглеждат доста стари. Предполага се, че това са останките на Лизан и Крис, но заради състоянието на костите е трудно да се определи причината за смъртта. Диви животни ли са им разнесли костите след като са умрели? Или самите животни са ги убили?

Какво се е случило с двете холандки вероятно никога няма да се разбере. Странно ми е, че в продължение на седмица са били живи и изглежда са се опитвали да дадат сигнал на издирващите ги. Самите издирващи също са давали сигнали със светлинни ракети. Как не са се намерили? Как кучетата не са ги открили? Защо местните жители с индиански произход не са успели също да намерят девойките? Сякаш момичетата и хората, които са ги търсели са били в две различни вселени...

http://misterika.blogspot.bg/2017/07/blog-post_6.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите