Странното изчезване на Дон Кемп

Go down

Странното изчезване на Дон Кемп

Писане by Георги on Сря 12 Юли 2017, 05:38

Доналд "Дон" Кемп е 35-годишен успешен изпълнителен директор в рекламна компания на Мадисън Авеню, Ню Йорк. Той обаче преживява автомобилна катастрофа, след която трябва да се възстановява дълго. Това го кара да преосмисли живота си, той става затворен и често заклеймява материалистичното общество от което дълго време е бил част. Макар преди да се е стремял да е именно "важна клечка" в бизнеса, сега той иска нещо по-просто и тихо, иска да избяга от големия град.

Първо напуска работата си в рекламната агенция, след това започва да пише книга посветена на убийството на американския президент Абрахам Линкълн. Според близките му той е като обладан от това си занимание, книгата се превръща в идея фикс за него, отделя на писането всичкото си свободно време. Все още обаче продължава да е недоволен от живота си в Ню Йорк. Затова през 1982 практически продава почти всичко което има и се отправя към Дженксън Хол, Уайоминг - град на другия край на Америка. Тръгва с автомобил натам. Със сигурност стига до град Чайен, където е видян да се разхожда из един музей в продължение на няколко часа. Там си забравя куфара, в който са пътните му чекове и личния му дневник. Това ще е последният път в който ще бъде видян жив, поне официално.На 16 ноември 1982, един ден след посещението в музея в Чайен, около 10:00 сутринта един пътен патрул открива изоставения джип на Дон на самотен участък от междуградския път. На километри наоколо е само прерия. Двигателят на машината е все още включен, вратите са широкоотворени, а наоколо са пръснати дрехи и други неща. Един единствен отпечатък от обувка е открит върху заснежената почва, той сочи към мразовитата по това време прерия.Веднага започва издирване по въздух и земя. Дон не е намерен, въпреки че теренът е открит и няма къде да се скрие човек. Открити са обаче множество следи от присъствието на Кемп. На едно място е намерена торбичка с дребни принадлежности като сапун и чай. На 6 мили, в изоставен обор са открити следи от скорошни опити да се разпали огън, както и три мръсни чорапа. Властите предполагат, че Дон е загубил душевния си баланс и затова е тръгнал в ненормално състояние да скита из пустошта. Но къде е той?

Издирването ще продължи още три дни, след това е прекратено заради разразила се силна есенна буря. Властите предполагат, че дори и да е бил жив до този момент, Дон Кемп е загинал от студ при бурята. Неговата майка Мери Кемп обаче не смята, че синът и е полудял и е тръгнал сам из прерията. Тя смята, че той е отвлечен или убит и нещата му са разпиляни нарочно, за да изглежда, че е изперкал.

Сякаш тя ще се окаже права, защото след 5 месеца се появява човек, който твърди, че е видял Дон жив в град Каспър, Уайоминг, което е на над 250 километра от мястото на изчезването на бившия бизнесмен. Дон, ако това наистина е бил той, разглеждал пътуваща изложба посветена на Абрахам Линкълн. Малко по-късно и един местен барман ще твърди, че в пивницата му е влязъл за едно питие човек с описанието на Доналд Кемп. Нещата стават още по-загадъчни след като през април 1983, Джуди Ейло, една добра приятелка на Дон, намира серия от странни съобщения оставени на телефонния ѝ секретар. В съобщенията някой твърдял, че е Дон и Джуди е сигурна, че това е неговият глас. Съобщенията са кратки: "бих желал да говоря с теб отново, обади ми се". Имало е оставен телефонен номер. Джуди го набрала, отговорил и непознат глас. Тя помолила да говори в Дон, но онзи и казал, че Дон е излязъл. По-късно пак се обадила и този път човекът отсреща първо казал, че е Дон, но след това отрекъл.

Полицията се заела с този телефонен номер. Оказало се, че абонатът се намира в град Каспър, градът в който двама човека твърдят, че са виждали Кемп. Скоро установили, че телефонният абонат е в стара каравана собственост на Марк Денис. Самият той твърдял, че не знае нищо за телефонните обаждания, нито пък за Дон Кемп. Кой тогава е вдигал телефона? Някой се е промъквал тайно може би?

Властите нямат основания да повдигнат каквито и да е обвинения срещу Марк Денис. В караваната няма никакви доказателства, че Дон Кемп е стъпвал някога там. Малко съмнително обаче е това, че 3 седмици след като е разпитван, Денис се изнася от това място и се заселва другаде. Един друг странен момент - оказало се, че когато Дон Кемп и Марк Денис са били ученици в гимназията, те страшно много си приличали. Просто съвпадение?

Случаят отново замира в продължение на 4 години, докато един ден няколко ловци не откриват тялото на Дон Кемп в прерията на едва няколко километра от мястото на изчезването му. Трупът е на открито, не е скрит някъде, а самото място е претърсвано. Как властите не са го забелязали до тогава? Може би тялото просто не е било там, когато са минали издирващите?

Аутопсията показала, че не става въпрос за убийство, просто Дон бил починал от студ и изтощение. Поне такава е официалната версия. Сестрата на Дон обаче твърди, че допълнително тялото на брат ѝ е изследвано в Смитсоновия институт и те са установили странни неща. Нямало следи тялото да е ръфано от диви животни, нито пък се забелязвало обичайното разложение, което би настъпило, ако всичките тези години то е лежало там на открито, подложено на природните стихии - жега, студ, дъжд. Всъщност анализът показвал, че Дон сякаш бил умрял преди не повече от една година. Друго недоказано твърдение на сестрата на Дон било това, че в черепа му имало малка дупка.

Странностите не свършват до тук. През следващите години се оказало, че повечето притежания на Дон Кемп са изчезнали (откраднати?). Най-важните от тях са записките му свързани с книгата за Линкълн, която е смятал да напише. Повечето от тези записки били дадени от семейството на Кемп на други хора - като например уредника на един музей посветен на Линкълн. Този уредник загинал мистериозно при катастрофа с мотор. Един изследовател също бил получил част от проучванията на Дон, той умрял при пожар. Дали всичко това е случайно? Според някои не е. Дон и тези двама човека са убити именно заради разследването му за Линкълн. Бил се доближил твърде много до опасни тайни.http://misterika.blogspot.bg/2017/07/blog-post_12.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите