Хора изчезват, двойници се появяват: Паулин Пикард

Go down

Хора изчезват, двойници се появяват: Паулин Пикард

Писане by Георги on Пет 14 Юли 2017, 05:41

Продължавам темата за изчезванията с нова серия от три статии, явно този месец "Мистерика" ще е на такава вълна.

Април 1922. 2-годишната Паулин Пикард изчезва мистериозно докато си играе в семейната ферма в Гос Ал Луду (извинявам се ако не превеждам правилно френското Goas Al Ludu) в областа Бретан, северна Франция. Веднага района наоколо е претърсен, но никаква следа от детето не е открита. Полицията заключава, че едва ли се е изгубила, вероятно по-скоро е била отвлечена.

Как изглежда местността около Гос Ал Луду днес:Няколко седмици по-късно в селото Шербур (Cherbourg) е открито скитащо се малко момиче, което поне на външен вид много прилича на изчезналата Паулин. Шербур е на около 500 километра от Гос Ал Луду! Родителите на Паулин са известени и когато виждат детето, те са убедени, че това е изчезналата им дъщеря, майката дори се разплаква от радост. Имало обаче нещо странно - Паулин въобще не познала родителите си, дори се плашела от тях. Тотално се различавала и по маниери и личностен характер. Отказвала дори да говори. Родителите отдали всичко това на страха и психическата травма, която дъщеря им била преживяла. Прибрали си я във фермата. Съседите също разпознали детето като Паулин. Френската преса по това време описала случая като щастлива развръзка.

Седмиците минавали, а Паулин все така отказвала да говори. Не се връщали и спомените ѝ, тя не показвала, че е познала каквото и да било - човек, място, животно. Все едно никога не е живяла там. Освен това изглежда не разбирала бретанския диалект на който ѝ говорели. Родителите започнали да подозират, че нещо не е наред. Нещата предстоели да станат още по-странни.

Един ден местен фермер на име Ив Мартин се приближил до семейството и ги попитал наистина ли мислят, че момичето е тяхна дъщеря, след което без обяснение казал нещо странно - "Господи, помогни ми, аз съм виновен". В последствие този човек бил прибран в заведение за психично болни, където умрял без да каже какво е имал в предвид. Няколко дни след като Ив Мартин постъпил в лудницата, друг местен човек направил зловещо откритие не далеч от фермата на семейство Пикард. Това било разложеното тяло на малко момиченце до което прилежно били сгънати детските ѝ дрешки. Липсвали главата, ръцете и краката, а по тялото имало следи от намушкване с нож. Очевидно момичето било убито.

Мястото на което бил намерен трупа било претърсвано преди, а местните хора често минавали от там. Затова се смята, че тялото е било донесено едва скоро на това място. Недалеч от останките била намерен череп на мъж, който никога не бил идентифициран и не се знае каква е връзката на този череп със случая, ако въобще има някаква. Детето също не било идентифицирано, но дрехите много приличали на дрехите на Паулин, които тя носела в деня на изчезването си.

Семейство Пикард окончателно се убедило, че момичето, което сега живеело при тях не е тяхната дъщеря, затова я оставили в сиропиталище. Което намирам за малко тъпо решение, можели са да я осиновят, нищо че не е тяхно дете.

Изглежда споменатият фермер Ив Мартин е убил истинската Паулин, макар че и това не е напълно сигурно. Вероятно убиецът (независимо дали това е Мартин или някой друг) дълго време е криел трупа у тях си, преди да го остави там където бил намерен. Какъв обаче е този неидентифициран череп? Друга жертва на същия убиец? Един вид решил да направи "пролетно почистване" и изхвърлил както останките от Паулин, така и тази глава? А кое в крайна сметка е момичето, което се появило скитащо в Шербур и което напълно приличало на Паулин? От никой друг край на Франция по това време няма сигнал за друго изчезнало дете, сякаш то буквално се е появило от нищотото. А може би е точно така, може би самата Вселена се възмутила от убийството на Паулин и от друг паралелен свят е пренесла нейна двойничка....

Снимка на Паулин Пикард направена преди да изчезне (такова е било нивото на фотографията по онова време):http://misterika.blogspot.bg/2017/07/blog-post_14.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите