Хора изчезват, двойници се появяват: Боби Дънбар

Go down

Хора изчезват, двойници се появяват: Боби Дънбар

Писане by Георги on Нед 16 Юли 2017, 07:03

На 23 август 1912 семейство Дънбар от Луизиана отива на риболовен пикник на едно езеро намиращо се на 25 мили от дома им. Семейството се състои от бащата Пърси, майката Леси и братчетата Боби и Алонсо. Малко след като обядват, 4-годишният Боби внезапно изчезва. Полицията е уведомена незабавно и започва масивно издирване. Открити са стъпки водещи към една близка железопътна линия, където те прекъсват.

Боби (най-отпред в ляво):Няколко месеца по-късно, през април 1913, мъж на име Уилям Уолтърс е спрян от полицията в Мисисипи. С него е малко момче, което много прилича на Боби Дънбар. Уолтърс обаче твърди, че детето се казва Чарлс Брус Андерсън и той тъкмо го е водел към майка му Джулия Андерсън. Полицията обаче не му вярва, скоро пристигат и родителите на изчезналия Боби, които веднага казват, че това е сина им, макар момчето да се държи така все едно не ги познава. Въпреки това полицията дава това дете на Дънбарови. Майката в последствие ще твърди, че дори е разпознала белег и луничка на тялото на момчето, които ги е имало и преди. Това доста убеждава властите, че това наистина е малкият Боби.

Междувременно идва и споменатата по-горе Джулия Андерсън, която потвърждава версиятая на Уилям Уолтърс, че момчето не е никакъв Боби, а нейния син Чарлс. Властите са разколебани, затова правят експеримент. Нареждат 5 момчета едно до друго, сред тях е и Боби/Чарлс. Джулия обаче не успява да го разпознае и това предрешава по-нататъшното развитие на нещата. Съдът окончателно отсъжда, че момчето е Боби Дънбар, а Уилям Уолтърс получава доживотна присъда за отвличане.

Целият процес е истинска сензация в Америка по онова време. Появяват се много свидетели от Мисисипи, от мястото където живее Джулия, които твърдят, че момчето е именно нейния син и той живее там от много време, още от преди да изчезне Боби Дънбар. Това не трогва съдията. Уилямс ще умре в затвора, а Джулия ще стане медицинска сестра, през целия си живот ще твърди, че детето ѝ е несправедливо отнето.

Снимка на Боби от преди да изчезне (в ляво) и след "намирането", според мен не си приличат много, но и фотографиите са с лошо качество:Постепенно намереното момче ще приеме името Боби Дънбар и особено с избледняването на детските спомени, ще повярва, че е синът на Пърси и Леси Дънбар. Ще се ожени и ще има 4 деца, ще изживее пълноценен живот и ще почине през 1966. Съмненията обаче ще останат и след неговата смърт. Затова през 2004 една от внучките на Боби ще поиска да ѝ се направи ДНК-тест, които да бъде сравнен с ДНК-то на наследниците на другия брат от фамилията Дънбар. Ще се окаже, че нямат никаква кръвна връзка, "Боби Дънбар" не е част от фамилията. Това обаче само още повече задълбочава загадката. След като намереното момче не е Боби, какво се е случило с истинския Боби?

http://misterika.blogspot.bg/2017/07/blog-post_16.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите