Преместващият се стол

Go down

Преместващият се стол

Писане by Георги on Чет 16 Апр 2015, 08:10

История изпратена на американския блог Phantoms & Monsters.

Аз и моят съпруг закупихме антикварен детски стол на търг през Декември 2014. Наш приятел-дилър, който също бе на търга потвърди, че той е направен през 50-те години на 19 век, вероятно в щата Джорджия. Поставих стола в един ъгъл на нашата всекидневна.

Същата нощ ние чухме звуци като от влачене в коридора отвън на вратата на нашата спалня. Съпруга ми внимателно се приближи до вратата и погледна в коридора. Видя, че столът е срещу стената от другата страна на коридора. Мъжът ми се обърна и погледна така към мен, все едно е видял призрак! Аз станах от леглото и се приближих. Докоснах стола, бе ледено студен. Вкарахме го в спалнята и се опитахме да спим, но през цялата нощ си мислехме как се е качил по стълбите на горния етаж. Нищо друго не се случи през нощта.

На закуска пак говорехме какво може да се е случило. Съпругът ми свали стола долу в трапезната, решихме да го поставим отново в ъгъла във всекидневната. На следващата сутрин, аз слязох на долния етаж и веднага забелязах, че стола липсва. Когато влязох в кухнята, видях, че е обърнат на кухненската маса. Имаше освен това разхвърляна пръст наоколо. Бях наистина ужасена в този момент!

Съпругът ми реши да вземе стола в работата с него. За няколко дни го държа в джипа. След това го занесе в офиса и го постави в един далечен ъгъл. Няколко седмици не се случи нищо.

Една съботна утрин на мъжа ми се наложи да отиде до офиса за да вземе едни документи. Когато влязъл вътре забелязал, че стола го няма. Претърсил сградата, но не го намерил. Едва на паркинга видял стола отстрани на джипа до вратата на шофьора. Докара го у нас и го постави в гаража. Престоя три месеца там без да мръдне.

Един неделен следобед преди няколко седмици, реших да опитам отново и го преместих във всекидневната. Всичко бе чудесно за два дни, след това веднъж като се прибрах от пазар, видях че стола липсва. Това бе преди три седмици и си нямам на идея къде може да е отишъл. Претърсихме навсякъде. Дори отидох обратно до къщата за търгове от където го взехме, в случай че по някакъв начин се е върнал там. Не казах на служителите защо питам за него по разбираеми причини.

Да си кажа честно, вече не се интересувам дали стола ще се върне. Причини ни много грижи. Соня.

http://misterika.blogspot.com/2015/04/blog-post_16.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Преместващият се стол

Писане by Християн on Чет 16 Апр 2015, 23:42

Увлекателна история, но е разбираемо защо се е местил. Доста е скучно да си стол.

Християн
Зелено човече
Зелено човече

Posts : 46
Join date : 12.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Преместващият се стол

Писане by Борислав on Пет 08 Май 2015, 22:35

Някой или нещо не може да се отдели от стола - свързан(о) е с него заради събитие, случило се в миналото и сега са "закачени" заедно. Където е този стол, там е и "компанията" му.

_________________
Suspect
avatar
Борислав
Специален агент

Posts : 42
Join date : 09.04.2015
Age : 31
Location : София

Вижте профила на потребителя http://misterika.blogspot.com

Върнете се в началото Go down

Re: Преместващият се стол

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите