Феноменът "Скъпи Дейвид" - реален ли е?

Go down

Феноменът "Скъпи Дейвид" - реален ли е?

Писане by Георги on Вто 05 Сеп 2017, 05:27

Нова чудесна статия базирана на материал в "The Ghost in the Machine". Лусия, която движи този сайт, е супер! Жалко, че май миналата година се бракува демек омъжи се.

От известно време Интернет (или поне някои среди в мрежата) е луднал по дух станал известен като "Скъпи Дейвид". Той обитава апартамента на илюстратора Адам Елис в Ню Йорк. Следва историята накратко.

На 7 август Елис пуска туит, в който казва че в апартамента му има дух на умряло момче, което се опитва да го убие. Всичко започнало няколко месеца преди това (Елис не уточнява кога точно) , когато една нощ човекът сънувал детето по време на сънна парализа - то имало деформирана глава. След време в друг сън се появило друго дете - момиче, което го попитало - "ти си виждал скъпия Дейвид, нали?". Момичето му казало, че Дейвид се появява само в полунощ и тогава можеш да му зададеш два въпроса, които задължително трябва да почват с "Скъпи Дейвид". Ако му зададеш трети въпрос, Дейвид ще те убие.

Следващият път, когато Елис видял момчето в сън, му задал въпросите си. Разбрал, че детето е умряло в магазин след като шкаф е паднал върху него. Зададените въпроси обаче били три, а не два. Въпреки това за известно време нещата изглеждали нормални. За по-голяма сигурност Адам се преместил в горния апартамент над този, в който до тогава живеел. В крайна сметка обаче странните неща започнали да се случват (и как иначе, нали тогава нямаше да има история за разказване). Сега Елис се опасява, че Дейвид е преминал от сънищата в реалния свят и се опитва да го убие.

Всяка нощ в полунощ котките на Адам започват да се държат странно. През шпионката на входната си врата е виждал странно движение. На снимки направени в апартамента се виждат странни неща. Специално пуснат аудио рекордер е записал странни звуци през нощта. На какво се дължи всичко това? Дали просто Адам Елис не си измисля или действително има нещо в цялата тази работа? Лусия не гони фантомни фантоми като други паранормални изследователи, а подлага всичко на анализ.

1. Елис може да не лъже нарочно, но да се самозаблуждава. Той самия признава, че всичко е започнало при сънна парализа. Може би всичко е просто халюцинация и сънища и постепенно въображението му е доразвило цялата история.

2. Самите фотографии не са чак толкова феноменални. Повечето са просто светлосенки, които може да са причинени от всичко.

Елис не е сам в "привиждането", мнозина потребители също "виждат" странни неща на снимките. Ето един пример. Фотография от вътрешността на апартамента:Виждате ли го? Аз не. Ето къде трябва да гледате:Ако пак (като мен) имате известни трудности да видите Дейвид, ето какво трябва да съзрете:Същото е при звуците записани от рекордера - чух ги, ама не са нищо особено, затова няма да ги давам тук.

3. Ами котките?

Може би те все пак усещат нещо.Лусия обаче не бърза със заключенията. Тя има две котки и казва, че те често се държат странно без особена причина и от раз може да си сменят навиците. Аз до някъде може да потвърдя това. На Лусия едната котка никога не се е интересувала от огледала, но изведнъж живо почнала да се чуди на изображението си в огледалото. Може би странното поведение на котките на Елис е просто прищявка?

От това видео се вижда, че наистина поне едната котка е доста странна и своенравна, но не изглежда притеснена от някакво зло присъствие (поне според мен).

https://twitter.com/moby_dickhead/status/895856456578347012/video/1

И така какво е "Скъпия Дейвид"? Измама за придобиване на известност? Самозаблуда подхранвана от другите хора в Интернет? Истински дух? Или пък демон правещ се на дух на малко момче? Вероятно историята ще има развитие. Чакат се новите туитове на Адам Елис.

http://misterika.blogspot.bg/2017/09/blog-post.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите