Статуи на зловещи деца се появяват в английски град

Go down

Статуи на зловещи деца се появяват в английски град

Писане by Георги on Нед 24 Сеп 2017, 05:26

Първоначално, като видях тази новина, си помислих, че това е поредният арт проект на някой "човек на изкуството", който се прави на интересен и се опитва да създаде (доста изтъркана и банална вече) мистерия. Оказа се, че поне в този случай, "случаят не е такъв".

Тези крипи детски статуи в Бъкингамшър се поставят край училищата от самите местни власти. Целта била водачите на автомобили да намаляват скоростта си, видят ли "децата".Цялата тази работа може да доведе до съвсем различен резултат и да произведе странични последици. Първо, може би в началото действително шофьорите ще намалят скоростта виждайки статуите. Скоро обаче ще привикнат с тях и въобще няма да обръщат внимание. Така в някой момент няма да забележат, че край пътя всъщност е застанало истинско дете, което в един момент ще се затича през улицата, но вече ще е късно.Впрочем същият ефект се търсеше и в България с фалшивите полицейски патрулки. И те май не доведоха до нищо, хората просто взеха да си правят снимки с тях.

Втори момент - сега си представете, че не сте от Бъкингамшър, а просто минавате през града и то късно вечер. Естествено не знаете за статуите и виждате някакви зловещи деца да стоят неподвижно край пътя. Ще намалите ли? Напротив, най-вероятно ще натиснете газта и ще се изнесете колкото се може по-бързо от там, мислейки си, че сте срещнали нещо паранормално. После дори може да пишете за преживяването си в Интернет и така да се роди поредната легенда подобна на "децата с черни очи". Впрочем настоящата новина е много добър пример как се пораждат градските легенди. Не казвам, че "децата с черни очи" е изцяло измислена сага, но може би частично се е зародила от нещо тривиално.

И трето, сигурен съм, че много хора - деца и възрастни, ще ги избие на вандализъм. Ще започнат да чупят статуите, да ги драскат с графити и дори да ги крадат за собствените си домове и градини, така както съм виждал българи да крадат пейки и да изкореняват цветя от парковете за собствени нужди. Местните власти обаче са се подготвили за този проблем - казват, че имат доста статуи на склад.http://misterika.blogspot.bg/2017/09/blog-post_24.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите