Изчезването на една от най-добрите НЛО фотографии

Go down

Изчезването на една от най-добрите НЛО фотографии

Писане by Георги on Вто 03 Окт 2017, 04:49

Ник Поуп е добре известен НЛО-изследовател от Великобритания, който в периода 1991 - 1994 е работел за военните със задача да разследва постъпващите съобщения за видени неидентифицирани летящи обекти. Писал съм за него и преди, ето една по-стара статия:

Дали службите във Великобритания не следят един известен НЛО изследовател?

Когато през 1991 го прехвърлят в отдела занимаващ се с НЛО, Поуп не е никак очарован, мисли, че ще му се налага основно да се занимава със всякакви ненормалници твърдящи, че извънземните им говорят. Бързо обаче разбира, че "има нещо необяснимо" и от тогава е убеден в извънземния произход на "летящите чинии". След като напуска военното министерство, той се отдава на писане и лични разследвания. Често разказва с какво се е сблъсквал докато е бил официален НЛО-разследващ, макар че изглежда са го задължили да не споделя всичко. Настоящата история явно не попада в забранените теми, тя е много интересна.

Едно от първите неща, което видял в отдела, когато постъпил на новия си пост, било грамаден постер на стената показващ странен обект с формата на диамант и военен самолет близо до него. Попитал по-старите колеги какво е това и те му казали, че постера е правен на базата на реална снимка, която била толкова добра, че нямало как да не я направят на стенен плакат. Самата фотография била направена на 4 август 1990. Двама души се разхождали край град Калвин в Шотландия, когато забелязали този странен апарат във въздуха. Дължината му била 25 метра, имал металически вид и се реел на едно място като балон. След няколко минути обаче се изстрелял рязко нагоре. По същото време в небето минал и един военен самолет. Не е ясно дали той ескортирал странния апарат, дали го преследвал или случайно се е появил (последното - едва ли, твърде голяма случайност е).

През 1990 няма дигитални апарати, телефони с камери, нито пък социални мрежи, където да си качиш снимките. Има единствено лентови фотоапарати. Затова хората наблюдавали НЛО-то, изпратили негатива на снимката на вестник Scottish Daily Record. От изданието обаче първо се свързали с военните, които веднага иззели негативите и забранили да се публикува каквото и да било. Снимката била подложена на щателен анализ, но той не показал да е фалшифицирана.

Поуп си спомня, че веднъж прекият му началник посочил в дясно от постера на стената и казал "това не са американците", след това посочил в ляво и казал "това не са руснаците", накрая казал "остава само да са ..." и посочил нагоре.

С този плакат е имало множество забавни моменти, защото бюрото разследващо НЛО случаите се е намирало в сграда, в която са се помещавали и други департаменти на военното министерство, занимаващи се със съвсем други неща. Често идвали колеги от други отдели да питат Ник Поуп различни неща. В мига, в който забелязвали постера, буквално заеквали и забравяли за какво говорят. Питали "какво по дяволите е това?". Поуп имал подготвен отговор - "не знам какво е, но не е един от нашите".

През 1994 началниците все пак решили, че това е секретен американски самолет, макар че преди са питали американците и те са отрекли. Един ден и самия постер изчезнал, негативите също потънали в дън земя.

След като напуснал военното министерство, Поуп се опитал да издири хората направили снимката, както и журналистите и редакторите в Scottish Daily Record, които са я виждали. Нямал успех, никой гражданин не се отзовал на обявата му, а журналистите отричали да знаят нещо за каквато и да била подобна НЛО снимка. Дали не са били заплашвани от военните?

Единственото, което останало на Ник Поуп било да наеме даровит художник и да му разкаже какво е видял на снимката. След няколко опита художникът успял да нарисува нещо доста близко до фотографията (стига паметта на Поуп да е точна). Ето я рисунката:http://misterika.blogspot.bg/2017/10/blog-post_3.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите