Енциклопедия на невъзможното: валсуващият

Go down

Енциклопедия на невъзможното: валсуващият

Писане by Георги on Вто 10 Окт 2017, 15:49

Нова статия написана в стила на този материал:

Енциклопедия на невъзможното: Роналд Опус

Тип: СС (свръхестествено същество).

Време и място на поява: Вероятно 2007, Сиатъл, САЩ.

Външен вид: Обектът е висок хуманоид на средна възраст и от мъжки пол. Тъмна коса и неокосмено лице. Често го описват като "върлина". Отдалече изглежда да е човек, не може да се каже обаче дали тази класификация е вярна. На лицето на обекта е застинало едно изражение - широка неестествена усмивка. Очите му са широко отворени.

Обектът се движи по танцо-подобен начин, движенията му най-вече приличат на стъпките при валса. Придвижва се по-бързо, от колкото се смята за обичайно.

Обикновено това същество носи тъмен старомоден костюм, който обаче макар и стар, е в добро състояние.

Не е известно защо обектът се усмихва.

Modus operandi (начин на проява, действие): Обектът преследва хора, които се придвижват пеша късно през нощта, обикновено между два и утринта, най-вече по слабо осветени улици. Обектът ще се появи от страната на улицата, от която се намира жертвата му и ще започне да се приближава с валцов танц. Периодично може да спира и да поглежда избраната си жертва, макар че човекът рядко ще забелязва кога точно това същество спира и тръгва. Ако уплашеният човек премине от другата страна на улицата, обектът ще издебне момент, в който жертвата не го гледа и също ще премине на другия тротоар.

В произволен момент създанието може да реши да се оттегли, ще се обърне и ще се отдалечи от жертвата във все същата валцова стъпка. Това обаче не значи, че човекът вече е в безопасност. Почти като се изгуби от поглед, съществото може да се обърне отново към жертвата и да започне пак да се приближава с невероятна бързина.

Какво се случва, ако обектът достигне до жертвата, не е известно. Може би няма такива случаи, може би винаги създанието в крайна сметка се отдалечава. А може би има случаи, в които е достигало до изплашения човек, но никоя жертва не е оцеляла, за да разкаже какво става тогава.

Човек, който се е срещал с този странен обект, понякога продължава да го вижда след това в сънищата си - често двамата танцуват заедно, неестествено усмихнати. Не е ясно дали тези сънища са изпратени от съществото или са нормална реакция на мозъка ни, който се е сблъскал с паранормална проява.

Начини за ограничаване: Неизвестен. Обектът в момента продължава да танцува из улиците.

Допълнителни забележки: За първата известна проява на обекта се споменава на 6 април 2012 в секцията r/LetsNotMeet на известния сайт Reddit. Потребител записващ се като blue_tidal, твърди, че е срещнал съществото преди приблизително 5 години в Сиатъл. От тогава много други хора са разказвали, че са го срещали, основно в САЩ, но и в други страни като Белгия и Канада.

Препоръки: Ако забележите съществото, веднага се придвижете на добре осветено място, където има и други хора. Не говорете, не вдигайте шум, ако е възможно останете на сигурно място до сутринта. Или пък никога не излизайте сами през нощта. Никога.

Източник

Допълнение от мен. Знам за Валсуващият от много време, дори се съмнявам дали не съм писал за него. Дори и да е така, това явно е било отдавна, щом не помня със сигурност. Затова предполагам и за повечето читатели тази история ще е нова. Спомням си един забавен коментар в Интернет относно това същество, някакъв беше написал "няма да се плашите, аз съм това като се прибирам късно от работа. Правя се на луд, за да уплаша престъпниците и другите луди и да не ме закачат."

http://misterika.blogspot.bg/2017/10/blog-post_10.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите