В Германия са намерени зъби на хоминид на 9.7 милиона години

Go down

В Германия са намерени зъби на хоминид на 9.7 милиона години

Писане by Георги on Пет 27 Окт 2017, 05:27

Германски археолози са направили толкова сензационно откритие през 2016, че са отложили обявяването му с една година, за да проверят още веднъж датировката. Става въпрос за няколко зъба на ранен хоминид (човекоподобно), които са датирани на 9.7 милиона години. Защо това е толкова необичайно? Защото точно този вид хоминиди са откривани единствено в Африка и е определено, че са живели преди около 3-4 милиона години - става въпрос за прословутия скелет Луси (Australopithecus Afarensis), един от най-ранните родствени на човека видове.

Официалната наука смята, че ранните хоминиди, предшествениците на съвременното човечество, са еволюирали в Африка и от там са се разпространили по целия свят. Винаги обаче е имало и учени оспорващи тази теория. Настоящото германско откритие също е в разрез с официалната версия. Излиза, че видът "Луси" е скитал из северна Европа преди близо 10 милиона години и едва след това се е заселил в Африка.

Преди месец пък бе оповестено друго подобно археологическо откритие. На остров Крит са намерени отпечатъци от краката на човекоподобни датирани на 5.7 милиона години.Все пак да не бързаме с крайните изводи на базата само на единични открития, но и да не приемаме "официалните" исторически теории за чиста монета, защото и те самите са направени обикновено на базата на единични открития. Всяка една от споменатите тук находки може да е грешно датирана - критските отпечатъци от стъпала, останките от Луси в Африка, зъбите в Германия.

Примерно датировката на германското откритие е направена до голяма степен с помощта на съпътстващо откритие. Зъбите са намерени в седиментен слой редом до скелет на подобно на кон животно, за което се знае кога е живяло. Но каква е гаранцията, че самият "кон" е правилно датиран някога, когато науката го е открила за първи път? Освен това зъбите може да са от по-нова епоха, но да са потънали до слоя с коня.

Между другото мястото, където са намерени зъбите е "златна мина" за археолозите. То се намира близо до град Епелсхайм на Майнц и някога от тук е текла реката Рейн. За последните 15 години учените са намерили фосили на 25 нови вида тук.http://misterika.blogspot.bg/2017/10/97.html


_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите