Румънският "Сфинкс"

Go down

Румънският "Сфинкс"

Писане by Георги on Вто 07 Ное 2017, 05:40

Планината Бучеджи се намира в централна Румъния. Там се намира интересно скално формирование, според някои то прилича на eгипетския Сфинкс. Е, аз не виждам толкова голяма прилика, но намирам съпътстващите легенди за доста интересни. Освен това румънците добре използват славата на "Сфинкса" и са го включили в "Седемте чудеса на Румъния". Интересно, кои ли са другите шест? Може би гората Хоя Бачу е в този списък?

Според учените тази скала е оформена така заради природните стихии, но много хора не са съгласни - за тях Сфинксът има изкуствен произход и е дело я на древна човешка цивилизация, я на извънземни посетители. Любителите на движението Ню Ейдж пък твърдят, че на това място има силно енергийно поле и дори може да се усетят земните чакри.

Друго интересно твърдение е това, че скалата всъщност прикрива вход на пещера, в която обаче не е толкова лесно да се влезе - тя се пази от силово поле. Какво има в предполагаемата пещера ли? Какво ли не! Според някои това е библиотека съдържаща древни знания, други твърдят, че там има информационни кристали. Трети пък излизат с доста "обикновено" твърдение на фона на останалите теории - че пещерата всъщност е изоставена уранова мина.

Конспиративните теории твърдят, че ЦРУ и румънските тайни служби са се опитвали да проникнат в подземните помещения под скалата.http://misterika.blogspot.bg/2017/11/blog-post_7.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите