Убийството на Кенеди и две мистериозни обаждания

Go down

Убийството на Кенеди и две мистериозни обаждания

Писане by Георги on Сря 15 Ное 2017, 06:13

Миналият месец властите в САЩ разсекретиха хиляди документи свързани с убийството на американския президент Джон Кенеди. Някой може и да е очаквал грандиозни разкрития, но не и аз - този филм сме го гледали много пъти - обявяват, че ще съобщят важна информация за космическо откритие на НАСА или че ще обнародват секретни документи свързани с британските НЛО архиви и т.н. и накрая само маловажни неща.

Все пак сред новите документи има и някои интересни неща. Те не дават отговори, по-скоро поставят нови въпроси, но най-вече карат въображението ни да работи.

Специално за аферата Кенеди съм писал и преди:

Убийството на Кенеди - най-голямата конспирация

За какво става на въпрос и какви са тези мистериозни обаждания? Всъщност за едното се знае отдавна, но първото, което описвам по-долу е изцяло неизвестно за широката публика до този момент.

В деня на убийството на Кенеди някой се обадил в английския вестник Кейбридж Нюз и посъветвал репортера вдигнал слушалката да се обади в американското посолство за големи новини. Това се случило 25 минути преди президентът на САЩ да бъде убит!

Никога не се установява кой точно е направил обаждането, но който и да е бил, явно е имал информация за това, което предстои. Английската служба Ми-5 води разследването. Те забелязват, че това обаждане напълно се вписва в серията от други обаждания случили се във Великобритания предишните месеци. Един или няколко човека се обаждат и казват неща за местни случаи и скандали, които тепърва ще се оказват верни. Да не би пък някой медиум да е виждал в бъдещето какво предстои? Официалните разследващи, а и любителите дилетанти отбягват тази паранормална теория, макар че някои от тях предлагат не по-малко несигурни хипотези.

Например една такава теория е предложена от Майкъл Едоус, адвокат по професия, който в свободното си време е проучвал убийството на Кенеди. Той смята, че в редакцията на Кейбридж Нюз се е обадил Албърт Озборн, един англичанин вербуван за съветски агент. Руснаците са искали да объркат още повече случая и да внесат несигурност и затова са наредили на своя шпионин да звънне във вестника. От къде обаче СССР е знаел за предстоящото убийство? Поддържали ли са връзка с физическия убиец Лий Харви Осуард, който между другото дълги години е живял именно в Съветския съюз? А дали директно съветския режим не е поръчителя?

**************

Второто обаждане не е могло да се осъществи (отсреща никой не е вдигнал), но това не значи, че е по-малко интересно. Вечерта след убийството Лий Харви Осуард е вече в ареста. Той пожелава да ползва правото си на телефонно обаждане. Под погледа на дежурен офицер набира някой си Джон Хърт в град Роли. От къде Осуард е познавал Хърт, ако въобще го е познавал? Не се установява двамата да имат връзка. Все пак опитът за обаждане едва ли е случаен, защото оказва се Джон Хърт е бивш военен от американското контраразузнаване. Да не ми да е бил двоен агент - и шпионин на руснаците в същото време?

http://misterika.blogspot.bg/2017/11/blog-post.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите