Конспирацията "Човек на Луната"

Go down

Конспирацията "Човек на Луната"

Писане by Георги on Сря 22 Апр 2015, 08:46

На 15 февруари 2001 г. телевизия "Фокс" излъчва предаване, озаглавено "Теория на конспирациите - наистина ли сме стъпвали на Луната? ". Мич Пиледжи от "Досиетата Х" води едночасовото шоу, според което НАСА е изфабрикувала целия проект "Аполо" и всъщност то е инсценировка, изцяло снимана в студио. Привържениците на конспирациите привеждат какви ли не доказателства.

Например посочват, че във всички снимки, показващи лишената от атмосфера лунна повърхност, не могат да се видят звезди в черното небе. Обяснението е просто. Дори най-добрите съвременни уреди не са в състояние да регистрират както много ярък, така и много блед обект едновременно. Астронавтът Стори Мъргейв твърди, че всеки път, когато е бил извън совалката си, слънчевата светлина му пречила да види звезди. Когато обаче совалката се намирала в сянката на Земята, и астронавтите имали повече време да се адаптират към по-тъмната среда, успявал да види в далечината светещи тела.

Вярващите в измамата посочват също, че на снимките сенките на астронавтите и на различното оборудване на лунната повърхност не са съвсем успоредни. А би трябвало да са, твърдят съмняващите се, ако са осветени от един-единствен далечен източник, в нашия случай Слънцето. Това е вярно. Но само ако си имаме работа с равна повърхност и триизмерна среда. Когато се опитваме да покажем триизмерна среда на неравна повърхност, в плоска двумерна фотография, сенките леко се разбягват в различни посоки.

Вярващите в конспирацията посочват и друг, важен според тях елемент. Гънката на американския флаг, виждаща се на снимките, може да се образува само от вятър. Така че снимката е направена в студио. Има обаче два проблема. Първо- в студиото няма вятър. Освен ако не се включат машините за вятър. Второ, дори да имаше достатъчно вятър, който да раздвижи знамето в студиото, той би вдигнал и прахоляк в краката на астронавтите. Трето - гънката е просто документирана случайност. В центъра за управление на пилотни мисии в Хюстън, Тексас, закрепили найлоновото американски знаме върху вертикални и хоризонтални прътове.Те били телескопични, за да се пести място, преди да бъдат използвани. Нийл Армстронг и Бъз Олдрин просто не успели да издърпат до край хоризонталния прът. Това е причината за гънката на знамето. Следващите мисии сметнали, че веещо се знаме би било по-ефектно, и нарочно не издърпвали до край пръта. Люлеещото се знаме всъщност показва, че астронавтите наистина са били на Луната. То се люлее, защото е било поставено току-що. Продължава да се люлее необичайно дълго време. Това е така, защото лунното притегляне е едва 1/6 от земното и защото на Луната няма въздух, който да обездвижи знамето.

Разбира се, най-неопровержимото доказателство за стъпването на Луната, са наличните общо 382 килограма лунни скали, донесени на Земята. Те са изследвани от стотици независими геолози от различни краища на света. Освен това са сравнени с няколко дузини скали, открити на Антрактида. Лунни камъни, изхвърлени от нашия спътник, при сблъсък с метеорити. Сравнявани са и с пробите, донесени от Луната от автоматичните руски сонди. Съставът на трите вида изследвани камъни е идентичен.

Лунните скали са странни. Водното им съдържание е много ниско, а самите те са осеяни с миниатюрни дупчици, тъй като са били изложени на безвъздушната повърхност на Луната, облъчвани от космически лъчи милиони години наред. Изключително различни са от земните скали. Тяхното съдържание не може да бъде подправено, дори с най-модерните уреди на нашия век. За да се фалшифицират лунни скали, трябва да бъдат поставени камъни под налягане от 1000 атмосфери. Едновременно с това е нужна температура от 1100°C. След това трябва бавно да се охлаждат в продължение на години, като продължават да бъдат държани под налягане.

Освен това, най-новите уреди за геоложко датиране, изобретени доста след 1969 г. са категорични. А може би просто през 1969 г. от НАСА са предвидили научния напредък и са подсигурили фалшификатите си...

Друг проблем са хората. Над 400 000 учени, геолози, инженери, чиновници, юристи, счетоводители, техници и библиотекари за замесени по някакъв начин в проекта. Това е почти цялата световна общност от специалисти.

Снимките. Образът от живото излъчване е бил неясен. Нормално, технологиите през 1969 г. са позволявали само толкова. Но има 1359 кадри 70-милиметров филм с ултрависоко качество, 17 висококачествени стереоскопични фотографии на лунната повърхност на 35-милиметров филм и 58 134 кадри на 16-милиметров филм.

За огромно съжаление на привържениците на конспирациите, фактите говорят малко повече от тяхното недоверие. Но все пак няма как да бъдем сигурни за нищо. Нито на Земята, нито на Луната...

Съставител: Еленна

http://misterika.blogspot.com/2015/04/blog-post_22.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Конспирацията "Човек на Луната"

Писане by nitroto on Сря 22 Апр 2015, 15:27

Има една теория че наистина е стъпвал човек на луната обаче извънземните там са ги изгонили чрез показване на гравитационно оръжие.За това не стъпват повече там.Може да направя тема ако намеря достоверна информация.
avatar
nitroto
Конспиратор
Конспиратор

Posts : 83
Join date : 08.04.2015
Age : 20

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Конспирацията "Човек на Луната"

Писане by Станислав on Сря 22 Апр 2015, 17:31

nitroto написа:Има една теория че наистина е стъпвал човек на луната обаче извънземните там са ги изгонили чрез показване на гравитационно оръжие.За това не стъпват повече там.Може да направя тема ако намеря достоверна информация.

На тази снимка в отражението се вижда нещо, което се носи над повърхността. Може би са те Arrow

avatar
Станислав
Любител на паранормалното
Любител на паранормалното

Posts : 304
Join date : 08.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Конспирацията "Човек на Луната"

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите