Мистерика
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Черни звезди- роулпей и лог

4 posters

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Черни звезди- роулпей и лог - Page 2 Empty Re: Черни звезди- роулпей и лог

Писане by Георги Сря 29 Апр 2015, 17:16

Джо вървя два дни и през по-голямата част от двете нощи. Отмина няколко селца и един град. Сутринта на третия ден реши да влезе в друг град, който му се изпречи. Нямаше повече сили да върви, а и хранителните му запаси бяха на привършване. Надяваше се, че е натрупал добра преднина пред монасите. А и те не можеха да са сигурни в коя точно посока е тръгнал....

Имаше достатъчно плутари да си позволи стая в страноприемница, както и отвара от лековити билки за раните си. Освен това купи и стрели и още храна - щяха да му потрябват.

Пробва се да пробута книгата на един търговец, но явно той не разбираше от книги (май не можеше да чете) - каза му, че освен за тоалетна хартия за друго не може да се ползва. Явно трябваше да намери по-учени хора готови да платят добре.

Но за това щеше да мисли утре, днес бе време да си почине. В онзи хан отсреща не играха ли на "ези-тура"?
Георги
Георги
Главния
Главния

Върнете се в началото Go down

Писане by MoonWatcher Чет 30 Апр 2015, 21:51

Щом монасите внимателно въведоха демона в образа на дете в стаята на Втория, висшият член на ордена го огледа леко критично, леко скептично, леко презрително и леко изненадано. Определено рядко се случваше някое селянче да поиска да чете книгите на ордена, особено в подобен ден, в който само книги му бяха на главата. Затова той попита момчето дълбоко и властно:
- Какво искаш от ордена ни, момче? Определено рядко се случва селянче дори да може да чете, а още по малко- на книжовен език. Все пак, ако от някъде си успял да усвоиш този език на просветени, може да те допуснем в библиотеката си: никак не е грях един потенциален монах да се образова. Но имам един въпрос: какво желаеш да постигнеш с това свое желание за учение, момче? Каква цел гониш?

Докато Мат се чудеше как да проникне в гробищата и да разкопае заветния гроб, една скала му подсказа какво да прави. Върху него бе издълбано послание, което можеше да се прочете единствено от по наблюдателен и образован човек. То гласеше:
"Ако си стигнал до тук, поздравления. Ако не си глупав, лесно би се досетил, че просто трябва да обиколиш гробището и да се промъкнеш в него откъм северната страна, която е далеч от входа и чиято ограда зее срината и неохранявана. Тя е изпълнена със стари, полусринати гробове и няколко по нови, които са специално поставени там по желание на погребаните. Който и да си ти, гроба, който трябва да разкопаеш, се намира под клоните на дърво с усукано стъбло и дебели клони. Всички гробове (всичко на всичко засега 5) под такива дървета са от северната страна и не могат да се забележат от човека, който наглежда входа. Бъди внимателен и изпълни задачата си.
И помни: mane viveret!"

***Джо Найтуиш остава да спи в града за 3 нощи в странноприемница с ценоразпис 3 плутара на вечер. По време на почивката купува 300 грама билки от цена 2 плутара за 100 грама, 20 стрели от половин плутар бройката и различна суха храна (2 кг) от цена 3 плутара за килограм. Общата похарчена сума е 31 плутара.
Когато странника се настани в хана, където, какво във почти всеки цивилизован храм на планетата, почти всичко бе от камък и фамборска дървесина (фамбор- голо дърво, което расте през целия си живот и от отрязаните части израстват нови), обичайните селяни, които пиеха нискокачествените си питиета, го изгледаха подозрително. Когато погледна с играта на ези-тура с интерес и се зачуди дали да не се присъедини, поомекнаха.
MoonWatcher
MoonWatcher
The Creepypaster
The Creepypaster

Писане by Християн Чет 30 Апр 2015, 23:54

Демона надигна глава. Не може ли едно момче да се заинтересува от знания?-запита той невинно.
-търся по - специални книги. По ВАЖНИ книги.
Книги където пише нещо на истина древно и могъщо. В такива книге не пише думи а знания. Помогнете ми и може да се окаже, че и аз мога да ви помогна с нещо. На вид съм просто селянче, но слугите на господ биват в различна външност. Питам за книги криещи истинска мощ. Писания описващи тъмните сили напримерно Техните слабости. Известно ми е, че в древноста е имало много Адски изчадия, но къде са днес. Как могат да бъдат победени или призовани? Инквизиторите знам се занимават с това, но те на вярно също са получили знанията си от книгите.
Наричат ме главореза. И може да съм ви полезен в качеството си на такъв, но в замяна искам знания. И инфовмация къде мога да открия интригуващи свитъци книжа и всичко годно за четене.
Разберете, аз силно се надявам това да е взаимноизгодна зделка.

Християн
Зелено човече
Зелено човече

Писане by Георги Съб 02 Май 2015, 08:27

Джо се настани на една маса с комарджии. Използвайки уменията си той бързо обра скромните суми залагани от неуките селяни (всичко на всичко 10 плутара). Това не се хареса на селяните, не бяха свикнали някой да печели срещу всички тях. Някои от тях вече се хващаха за тоягите и късите си ножове. В този момент в страноприемницата влезе непознат мъж. С благ глас той успокои тълпата и хвърли 10 плутара на масата за да възстанови загубите на хората. След това каза:

- А ти, Джо, ела с мен навън.

Вече на улицата Джо попита:

- Хей, от къде знаеш името ми?!

Непознатият се усмихна:

- Онзи търговец на който се опита да продадеш книгата, ми го каза. Каза ми и колко е ценно това творение, поне за някои.

Джо:

- Ах, този гаден търгаш, а на мен ми разправяше, че става само за тоалетна хартия! Но...както и да...може би искаш да купиш книгата? - попита Джо със светнали очи.

- Не, Джо. Искам да я задършиш и да я ползваш в една мисия. За нея ми трябва човек с авантюристичен дух, аз не съм такъв, но както виждам ти си постоянно склонен да рискуваш....

Георги
Георги
Главния
Главния

Писане by MoonWatcher Съб 02 Май 2015, 12:00

Втория погледна хлапето замислено, ала вътрешно се питаше какво може да е това хлапе, надарено в такива страховити дори за възрастен знания... Все пак външно запази самообладание и бавно промълви:
- Няма много такива книги, от които се интересуваш, хлапе, на цялата планета. Ние имаме само такива свитъци, и то доста кратки, ала безмерно полезни. Знаем и митове за такива книги, ала те едва ли се намират на Прима Плутониус. Въпреки това, ако желаеш, може да дойдеш да четеш в библиотеката ни, но тя от години не е подреждана и трудно ще намериш важни книги, особено ако очакваш да са отделени на купчина отделно от другите. Най-полезно ще е да преглеждаш свитъците ни. Ако пожелаеш- кажи да те отведат при мен. Може да научиш някои неща, които знам, ала едва ли нещо важно за древните създания, обсебили ума ти.

- Тъй като виждам, че си готов да слушаш, Джо- продължи мъжът.- Ще ти разкажа накратко за мисията ти, стига да я приемeш. Ако се съгласиш, ще трябва да те пратя (естествено, по начин, осигурен от мен) в столицата на кралство Варисиум. Би трябвало да знаеш града, но за всеки случай- нарича се Септемус, заради седемте краля, управниците на града и кралството. Както и да е, отнасям се. Щом пристигнеш в града, трябва да намериш Източния квартал и съответно странноприемница "Нощен заслон". Наеми си стая и слез в предверието (кръчмата) в дълбоките часове на нощта. Там човек ще ти даде всичко необходимо и указания какво трябва да правиш. След това имаш срок от една седмица да проникнеш в мазетата на монетния двор и да отвориш съдържанието на единствения сейф в личен трезор 751 на подземен етаж 12. Вътре би трябвало да има само една ленена торба, която в никакъв случай не трябва да отваряш. След това се измъкни както си дошъл. На седмия ден след пристигането ти ще те чака превоз на мястото, където си бил оставен първия път. Чрез този превоз ще се върнеш в това село и всяка вечер ще посещаваш кръчмата, докато не ме видиш някой път. Тогава ще ми предадеш торбата и аз ще ти дам заплащането. Отделно ще купя книгата- това е единствената ѝ роля в тази мисия, но за мен книгата е изключително важна, освен това цената ѝ е много добра. Заплащането варира според изпълнението ти и би могло да е от 300 до 1200 плутара. Ти решаваш как да се справиш. Приемаш ли, Джо?
MoonWatcher
MoonWatcher
The Creepypaster
The Creepypaster

Писане by Християн Нед 03 Май 2015, 00:28

Благодаря—каза демона. Демоните знаеха много неща. И най вече тези, които изобщо не биваше да знаят.— Интерес проявявам и към една конкретна книга.—продължи съзиданието.— Библията на чернозвездието.Научих, че се е навъртала наблизо и реших, че може да ми кажете Нещо за нея. Защо ви е така ценна и какво още я иска. Не се бойте защото аз не съм ваш враг сега.

Християн
Зелено човече
Зелено човече

Писане by Георги Нед 03 Май 2015, 10:09

- Приемам, приемам - каза с готовност Джо, а тайно си мислеше как ще накара странника да се изръси не с 1200 плутара, а с два пъти повече.

"Ще намеря торбата, но ще имаш мнооого здраве, ако мислиш, че веднага ще ти я донеса. Ще я скрия на сигурно място и ще те изнудвам за нея. Ще ми платиш колкото си поискам, приятелче, все още не знаеш кой е Джо Найтуиш" - мислеше си Джо докато излизаше навън.
Георги
Георги
Главния
Главния

Писане by MoonWatcher Пон 04 Май 2015, 21:29

- Честно казано, хлапе, няма смисъл да лъжа някое генийче като теб. Дори аз не знам нищо за тази книга, само Първия, водача на нашия орден, я желаеше, най-вероятно за я препродаде изгодно на някой колекционер, a най-вероятно и той не знае много-много за нея. Сигурно просто е чул за нея от някого по образован в тези сфери. Както и да е, ние пратихме човек да я откупи и донесе от посочения ни търговец, ала пратеника бил открит в приюта ни окървавен и зле ранен, покрит с надрасквания, най-вероятно причинени при битка с един разбойник, който имахме неблагоразумието да приютим. Именно този негодник задигна книгата, но по петите му са нашите инквизитори, които ще го накажат за греховете и неблагоразумието. Това е, което мога да ти кажа. По добре е да се занимаеш със свитъците ни, отколкото да гониш човек и книга, които скоро ще бъдат хванати от нашите.

- Отлично, Джо. Имам ти вяра за всичко, вече съм подсигурил ВСИЧКО. Единствената слаба брънка във веригата може да си ти, но се надявам да не е така. Между другото, пушиш ли? Този треванар (треванар- вид рядка и скъпа ядивна трева, използвана основно за пушене; позволяват си я скитащи събирачи и по заможни граждани, а най-луксозната ѝ-разновидност се продава в завита в истинска дървесна хартия) е наистина добър- и мъжът извади от джоба си малка кутийка, в която помещаваше груби, ала добре оформени и покрити със слоеве от миризливи треви треванарска цигара.- Цигара, Джо? Бих могъл да ти запаля една, ако желаеш...

MoonWatcher
MoonWatcher
The Creepypaster
The Creepypaster

Писане by Християн Пон 04 Май 2015, 22:34

Наистина съм ви благодарен за отделеното внимание. Със сигурност ще ми е интересно да прочета вашите свитъци, но бихте ли могли да ме насочите към някой писание, което е по—древно или криещо някаква загадка? Говоря за нещо отличаващо се със мистериозно минало например.— Демона не изпитваше никакво презрение към монаха. Нямаше нищо против човеците стига да си знаеха мястото. Този човек не бе заплаха и съответно не бе застрашен за сега. Бе само потенциална жертва.
—също така бих желал да ви попитам с какво се занимава един монах член на орден и ако не е тайна бих желал да ми кажете дали приемате временни членове?—продължи Звяра в човешка плът.

Християн
Зелено човече
Зелено човече

Писане by Станислав Вто 05 Май 2015, 12:33

Мат прочете надписа и се зачуди защо е толкова недосетлив. Но ако задачата беше толкова лесна, защо му предлагаха толкова пари? Тръгна към посоченото място и започна да копае, като се стараеше да е тих.
Станислав
Станислав
Любител на паранормалното
Любител на паранормалното

Писане by Георги Вто 05 Май 2015, 13:35

Джо следвайки девиза си "дават ли ти, вземай" посегна към цигарите, но...в последния момент една параноична мисъл му просветна в главата (нещо рядко за него). Помисли си - "ами ако всички тези приказки за добре платена мисия са просто за отвличане на вниманието? Ако просто иска да ме дрогира и да ми вземе книгата без пари...я да не рискувам"

Протегнатата ръка на Джо промени посоката на движението си и вместо да вземе цигара, той се почеса доста некултурно по главата. След което каза:

- Благодаря, но....ъъ (Джо леко се запъна докато измисли с каква лъжа да замаже положението)...дядо ми едно време умря от много пушене на цигари, аз се старая да водя здравословен живот. Сега ме извини, време е да започна мисията, и двамата ще сме доволни да свърша работата колкото се може по-бързо.
Георги
Георги
Главния
Главния

Писане by MoonWatcher Съб 09 Май 2015, 19:30

- Всъщност, цели книги със истински, важни знания, каквито ти желаеш, нямаме. Имаме няколко преписи на откъси от книги за магия, както и свитъци с описания на различни страховити създания. Освен това имаме списък със забранени книги, за които мисля, че ще се поинтересуваш.
-За втората ти молба- да, временни членове сме имали не един, основно такива, които после са ставали отшелници или самотни монаси. Един монах, който е член на нашия орден, спазва съответно правилата на ордена, и се придържа към ранга, поста и задълженията си. Един наш монах има пълен достъп до библиотеката и архивите ни, има право на собствена малка стая, право на безплатна храна и отстъпи от цените в местата, където е разпространена нашата вяра. Освен това наш монах може да има безплатни дрехи от ордена, безплатна униформа и правото да в някоя от школите на ордена. Това е.

Пръстта се отделяше леко от земята, суха и крехка, но не спечена. Постепенно очертанията на скелета изплуваха от нея, бяло-жълтите кости се подадоха, облечени в окъсани дрипи, някога богато облекло, и с изсъхнали сухожилия, останали да висят тук-там. Черепът имаше ужасяваща цепнатина, пресичаща главата от темето до челото, и очевидно оставена от брадва или остро и дълго оръжие. От крехкия врат на скелета до гърдите му се спускаше опърпана връзка, която придържаше красив, незагубил блясъка си медальон. В средата му блестеше шлифован камък, който ясно бе разделен на седем цвята във всеки свой лъч. Камъкът бе в средата на пищен платинен обков, украсен с безброй малки детайли и извивки. Пълния контраст между медальона и дългата му, опърпана "верижка" беше странна.
А над гроба ветровете развяваха сухите треви.

- Милият човек- каза онзи леко насмешливо, но съвсем искрено.- Сигурно е пушил съвсем обикновена трева, завита в листа, нарпимер. Това никога не е добре за здравето. Както и да е, Джо- вече си наел стая в странноприемницата за три дни, знам го, но бих желал да тръгнеш още утре- пропилените пари ще си изплатиш пребогато. Затова чакай в уличката зад странноприемницата в три сутринта. Съня ти ще е оскъден, но дори за загубените часове ще имаш възнаграждение. А сега- мъжът вече бе запалил и сложил цигара в устата си.- Трябва да вървя. Извини ме.- след което потъна в мрака.

MoonWatcher
MoonWatcher
The Creepypaster
The Creepypaster

Писане by Георги Нед 10 Май 2015, 13:06

Джо спа лошо през оставащите няколко часа. Постоянно сънуваше как непознатият се е преобразил в сянка изтъкана от цигарен дим, която бе проникнала в стаята му и се опитваше да го задуши с черните си демонски ръце.

Събуди се малко преди уговореното време, като опитен стрелец и ловец можеше да прецени по гъстотата на мрака навън, че е около 2 и половина.

Събра си багажа и се отправи към малката уличка. Имаше лошо предчувствие. Впрочем "три през нощта" не беше ли часът на Дявола? "Мне", мислеше си Джо, "бабини деветини"...
Георги
Георги
Главния
Главния

Писане by Християн Чет 14 Май 2015, 02:10

Точно подобни свитъци биха ми били полезни. Ще се радвам да ми покажете писанията за съществата с, които разполагате. А от чисто любопитство...
Какво точно изповядва ордена ви? Какво представлява религията ви?

Християн
Зелено човече
Зелено човече

Писане by MoonWatcher Вто 19 Май 2015, 21:33

У уличката зад кръчмата наистина имаше някой. По точно бяха две същества. Единият бе забулен в мрак човек, носещ качулка и опърпан плащ, а другото- огромно и крилато влечуго, озаптено с каишки и с четири костеливи крила. Това бе флайърин (флайърин- рядък вид летящо животно, от което отделни индивиди са опитомени са използване срещу баснословни суми), и дори в гъстия мрак това бе очевидно за всеки по-образован. Щом забеляза Джо, човекът го подкани с ръка да дойде насам.

- Ами- отвърна Вторият и извади дебел свитък от една близка лавица.- Ето това е списъкът със забранени от нас книги, някои от тях биха те заинтересували. За свитъците и преписите може да попиташ скромния ни библиотекар, който се подвизава под църковното прозвище Петият.
- А за това какво изповядва религията ни.- продължи Вторият.- Всичко започва преди около 30 години, когато нашият Месия и предводител Първият открил *(да се разбира- написал)* свещената ни книга, написана от велики мъдреци в състояние на екстаз пред божията сила. Тази книга изповядвала за единството на човечеството, както и неговият обединител- идващ от дълбините на мрака и същевременно от сърцето на светлината, той се казвал Небесния и вече веднъж бил просветлявал човечеството, а сега го закрилял. Религията ни изповядва, че един ден, когато Последната заплаха настъпи към човеците, той ще се заърне като падаща звезда от небесата, ще освети нощта като ден и ще донесе вечен просперитет на хората. Затова и ордена ни се нарича Орден на падналата звезда, а знака ни е блестяща падаща звезда. Това е.
MoonWatcher
MoonWatcher
The Creepypaster
The Creepypaster

Писане by Християн Сря 20 Май 2015, 01:01

Демона използва най-силното си оръжие, което никой не можеше да му отнеме. Инстинктът, който го закриляше вечно и никога не го лъжеше. Той се свърза с живата магия течаща във вените му и зарад, която той можеше да.узнае почти всичко.
Така той разбра, за кое и дали въобще монаха го лъжеше

Християн
Зелено човече
Зелено човече

Писане by Георги Сря 20 Май 2015, 19:38

"О, май ще си имам превоз" - помисли си Джо и се приближи към човека, макар и да бе нащрек.

Георги
Георги
Главния
Главния

Писане by MoonWatcher Нед 24 Май 2015, 11:07

С могъщите си първични инстинкти демонът усети, че Вторият не го лъже. Вярно, религият им не се основаваше много-много на реалността, но Вторият вярваше искрено в нея и нямаше как да го лъже в този аспект. И другото, което казал, бе вярно- щеше да му позволи да разглежда книжата на ордена- имаха нужда от умни деца като него, дори за временна служба, а това можеше да е добра възможност.

- Ела тук, качи се върху файърина.- промълви със сух и твърд глас човека.- Бъди спокоен, няма да ти сторя зло, а и щом си тук, си приел сделката. Иначе трябваше да вися цяла нощ... Но както и да е, файърина е обучен и добре дресиран, няма нищо да ти направи. Плюс това е най-бързото възможно превозно средство- за 8 часа ще изминем 500 километра, и то във въздуха.- и той се метна на гърба на файърина, в началото на шията и края на тялото.- Ти се качи между сгъвките на крилата, иначе няма как да се настаниш удобно.- завърши пратеникът и го подкани с ръка.
MoonWatcher
MoonWatcher
The Creepypaster
The Creepypaster

Писане by Християн Нед 24 Май 2015, 13:37

Демона пое подадения свитък благодари още веднъж след, което каза: е, нека тогава да не губя повече време нека разгледам библиотеката ви. И да се запозная с библиотекарат.

Християн
Зелено човече
Зелено човече

Писане by MoonWatcher Пон 25 Май 2015, 11:17

Пред демона са поставени два избора- първо да прегледа списъка със забранени книги или директно да отиде в библиотеката и след това да го разгледа. Кой вариант ще избере?

MoonWatcher
MoonWatcher
The Creepypaster
The Creepypaster

Писане by Георги Пон 25 Май 2015, 12:21

Джо се метна върху файърина и с ужас се сети, че никога досега не е летял (не се броят случаите в които лети 2-3 метра когато го изхвърлят от някоя кръчма). Лудо се захвана за животното.

"Дръж се, Джо" - окуражаваше се на ум - "искаш някой ден да летиш и в космоса, няма сега да те уплаши някакво кратко полетче във въздуха!"
Георги
Георги
Главния
Главния

Писане by Християн Пон 25 Май 2015, 17:30

Демонът погледна свитъка след, което последва един монах в библиотеката.
(Какво пише в свитъка и какво се случило после?)

Християн
Зелено човече
Зелено човече

Писане by MoonWatcher Пон 25 Май 2015, 19:37

- Не стискай прекалено силно краката си към файърина, ако се наложи да летим по бързо или да заобикаляме облаци, колкото и малко вероятно да е последното.- каза водачът.- Междукрилието на файърина е изключително чувствително и при натиск там би причинило противане и болка, в краен случай- подивяване. Ако те хване страха, по добре ме хвани за раменете или за мантията. Както и да е, готов ли си?

Във свитъка, дълъг около 40 сантиметра, има описание на 12-те забранени от ордена изрично книги и имената на тези, които трябва да се избягват от миряните. Забранените книги са основни еретически, тоест на други, коренно различни ордени, две три на тема вещерство и "Horrendos Ad Deos Alienos" или "Писъците на отвъдните богове"- книга с данни за скверни ритуали, призоваване на демони, демонични богове, демонични измерения, другоизмеренци, господарите на вселената, изворът на безграничната сила и незначителността на човечеството- всичко написано преди 3000 години от полудял астероиден отшелник, от която са останали извънредно малко екземпляри. До описанието и има бележка "Да се изгаря всяко намерено копие!" и подпис "Първия".
След прочитането на свитъка отвеждат демона в зала, пълна с книги и свитъци, където скромен монах се е навел над дебел том и преписва нещо от свитък.

MoonWatcher
MoonWatcher
The Creepypaster
The Creepypaster

Писане by Християн Пон 25 Май 2015, 22:40

Демонът се концентрира, за да разбере що за човек е монаха, а след това поздрави любезно и приветливо. Извини се, че прекъсва работата му.
После каза:„Бих желал да
погледна някои свитъци описващи страховити същества!”

Християн
Зелено човече
Зелено човече

Писане by Георги Сря 27 Май 2015, 15:55

Д-да, каза с леко неуверен глас Джо. След което се метна на файърина...
Георги
Георги
Главния
Главния

Писане by Sponsored content

Sponsored content

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Върнете се в началото

- Similar topics