Главоблъсканици и задачки-закачки
2 posters
Страница 1 от 1
Главоблъсканици и задачки-закачки
Започвам нова тема за която имам много идеи
Първият ми пост е една логическа задача, която наскоро публикувах в един от по-малките си блогове. Нитрото вече се похвали за колко време я е решил, но няма да му издавам резултата, той ако иска да си каже.
Имаме три вида фигурки - пирамиди, топчета и кубчета.
По тегло две топчета са равни на една пирамида. Две кубчета пък са равни на две пирамиди и едно топче.
Как тогава да уравновесим везната ако на нея от едната страна са поставени две кубчета и една пирамида? Възможните отговори са три и са дадени под букви A, B и C.
Първият ми пост е една логическа задача, която наскоро публикувах в един от по-малките си блогове. Нитрото вече се похвали за колко време я е решил, но няма да му издавам резултата, той ако иска да си каже.
Имаме три вида фигурки - пирамиди, топчета и кубчета.
По тегло две топчета са равни на една пирамида. Две кубчета пък са равни на две пирамиди и едно топче.
Как тогава да уравновесим везната ако на нея от едната страна са поставени две кубчета и една пирамида? Възможните отговори са три и са дадени под букви A, B и C.
Георги- Главния
Re: Главоблъсканици и задачки-закачки
Според мен би трябвало да е А... обаче не съм много сигурен, защото изчисление за половин минута винаги може да е грешно...
MoonWatcher- The Creepypaster
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите