Чешмата
4 posters
Страница 1 от 1
Чешмата
В покрайнините на село Долище във Варненска област има една чешма сред гората.
Ходя там сравнително често и винаги съм усещал някаква злокобна и мрачна обстановка наоколо.
Когато се поинтересувах открих, че повечето възрастни хора избягват да говорят за това място и сякаш се страхуват от нещо.
Не зная от какво, но навярно тайната ще умре заедно с тяхното поколение.
Съветват ме да се държа настрана от чешмата, но това само ме подтикна да продължа да разследвам тайната на загадъчната чешма край село Долище.
Ходя там сравнително често и винаги съм усещал някаква злокобна и мрачна обстановка наоколо.
Когато се поинтересувах открих, че повечето възрастни хора избягват да говорят за това място и сякаш се страхуват от нещо.
Не зная от какво, но навярно тайната ще умре заедно с тяхното поколение.
Съветват ме да се държа настрана от чешмата, но това само ме подтикна да продължа да разследвам тайната на загадъчната чешма край село Долище.
Християн- Зелено човече
Re: Чешмата
За тази чешма ли ставаше въпрос?
Станислав- Любител на паранормалното
Не, това е Тодорова. Говоря за другата. Май се казва Стефанова чешма. Онази горската. Но в околностите на селото има и други две загадачни чешми и Тодорова също е в списака. Писах първо за тази, понеже на скоро се занимавам основно с нея. Струва ми се по-загадъчната. Все пак е навътре в гората.
Християн- Зелено човече
Стефанова чешма
Опитвам да кача снимка на Стефанова чешма, но нещо не се получава.Как става?
Християн- Зелено човече
Благодаря!
Последната промяна е направена от Християн на Чет 16 Апр 2015, 22:58; мнението е било променяно общо 1 път
Християн- Зелено човече
Да, тази определено е по-зловеща. Разкажи повече за нея
Станислав- Любител на паранормалното
С този цвят охра и тази ниша, която ми прилича на олтар.... зловещо
Георги- Главния
Чешма ,като чешма.Колкото искаш такива в цялата ни мила Родина.Обиколил съм всички красиви места в България.Удължената и форма е направена за водопой на животните ,а нишата е за поставяне на съд за пиене на вода.Обаче историята ме заинтригува.Какво ли крият възрастните.Дано да научим някога Може би място на самодиви.Аз също съм ходил в тази местност преди години.Батова ,Долище ,Прилеп (днешно Чукорово).Много красива местност.Особено село Прилеп е в страхотно дивна и красива местност.Там в Долище в гората пък ние се натъкнахме на едно страхотно красиво местенце.Имаше останки от основите на древен параклис може би.И около него малка полянка на ,която хората бяха направили маса с пейка.И това в центъра на гората сред дърветата (трудно откриваемо - съвсем случайно попаднахме там)Очаквам с нетърпение разбулването на загадката с чешмата
pajak- Любител на паранормалното
Да, самата чешма си е чешма, но мен ме завладя мрачното зловещо присъствие.
Пък и е насред гората
Пък и е насред гората
Християн- Зелено човече
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите