Трус от 7.9 по Рихтер удари Непал

Go down

Трус от 7.9 по Рихтер удари Непал

Писане by Георги on Съб 25 Апр 2015, 11:38

Мощно земетресение със сила от 7.9 по скалата на Рихтер удари Непал тази сутрин - нанесени на множество материални щети, но за момента няма официална информация за жертви. Според Reuters броят им е най-малко двама

http://www.webcafe.bg/id_1796661775_Trus_ot_79_po_Rihter_udari_Nepal

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Трус от 7.9 по Рихтер удари Непал

Писане by Георги on Съб 25 Апр 2015, 19:14


_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Трус от 7.9 по Рихтер удари Непал

Писане by pajak on Съб 25 Апр 2015, 19:51

ЦЕРН причинила мегаземетресението! http://bradva.bg/bg/article/article-43487#.VTvEKdLtnBE

pajak
Любител на паранормалното
Любител на паранормалното

Posts : 261
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Трус от 7.9 по Рихтер удари Непал

Писане by Георги on Съб 25 Апр 2015, 20:03

Всичко публикувано в Bradva подлагам на известно съмнение и не бързам с изводите. И преди този сайт е публикувал небивалици Shocked

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Трус от 7.9 по Рихтер удари Непал

Писане by pajak on Съб 25 Апр 2015, 20:12

Експеримента е факт ,който още преди време беше оповестен ,че ще бъде проведен на тази дата.Защо нищо не казаха или написаха за резултатите от този експеримент? http://igraigo.com/forum-topic/212/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D0%9D%D0%95%D0%9F%D0%90%D0%9B.html

pajak
Любител на паранормалното
Любител на паранормалното

Posts : 261
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Трус от 7.9 по Рихтер удари Непал

Писане by pajak on Съб 16 Май 2015, 21:50

Отново само в Брадва Smile

Ужасяващата истина за ЦЕРН - ето кой и защо предизвика бедствията в Непал!

Малко известен факт е, че в двора на ЦЕРН се намира статуя на Шива Натараджа, известен още като Танцуващият Шива или Богът на Космическия Танц. Според легендата Шива притежава пет божествени сили  (създаване, подкрепа, разтваряне, скриване и даряване на благодат) и именно чрез космическия танц тези сили влизат във взаимодействие и поддържат безкрайния кръговрат на времето. Самият Танцуващ Шива от своя страна символизира първичната разрушителна сила на Вселената.

Снимката по-долу е направена в пред основната административна сграда в комплекса на ЦЕРН и хвърля мистичната си сянка върху този своеобразен храм на достиженията на съвременната атомна физика и високите технологии. Дали адронният колайдер не е поредното превъплъщение на хиндуисткия бог и и дали неговата унищожителна сила тепърва ще се разгръща? Случайно ли в граничната територия между Франция и Швейцария е поставена именно статуя на Танцуващия Шива? Опит  ли е това да бъде построен мост между мистиката на Изтока и технологичния напредък на Запада?

Ще се разкрие ли „божествената частица“ пред нас, обикновените простосмъртни или ще разгневим боговете от всички пантеони, предизвиквайки чудовищни бедствия и невиждани катаклизми?

По време на първия разрушителен трус на 25 април, отнел живота на над 8000 души и оставил без покриви над главите десетки хиляди други онеправдани жители на Непал, е срината до основи и прочутата кула Дхарахара в центъра на Катманду, на върха, на която е разположена статуя не на кого да е,  а точно на Шива. По някаква мистериозна причина пък самият храм на Шива, наричан Пашупатинат и намиращ се на север от тибетската столица остава почти непокътнат, с незначителна пукнатина в основите си (на снимката по-долу). Според хиндуистките вярвания този храм е свещено място - едно от древните и най-значими светилища в Непал, предназначени за погребения. Според някои източници именно неговото предназначение го е съхранила, за да напомня на оцелелите, че нови и по-многобройни вълни от погребения тепърва предстоят.

Изключително обезпокоително е обстоятелството, че по-малко от денонощие преди земетресението, разтърсило Непал, в ЦЕРН се случва инцидент, който остава потулен и се ползва от платен медиен чадър. По-късно изтича и информация от анонимен източник, според която не се касае просто за технологична авария, а за контролиран експеримент. Нещо повече, може би дори става въпрос за един отдавна планиран заговор на американското правителство, чиято крайна цел е удар в сърцето на бързо развиващата се китайска икономика.

Макар и твърде конспиративна на пръв прочит, тази теория може да се окаже и не съвсем безпочвена. Първо, Големият адронен колайдер е изграден и се поддържа от международен и мултидисциплинарен екип, което го прави уязвим от гл.т. на сигурността. Евентуални пробиви в системите за защита могат да предизвикат умишлена авария, за която знаят само определени лица. Не всички, които работят е ЦЕРН, знаят за истинското му предназначение. Опитите за изолиране на хигс бозона, наричан още „божествената частица“ представляват чисто и просто фасада, както за членовете на екипа, които не участват в тайния заговор, така и за широката общественост.

Второ, едва ли е случаен фактът, че вчера изненадващо учените от ЦЕРН потвърдиха Стандартния модел на елементарните частици посредством разпадането на елементарна частица, сходна с електрона. Да не забравяме, че в продължение на близо 30 години атомните физици се стремяха да направят възможно наблюдението на подобен разпад и някак изглежда странно, че постигат пробива точно сега, непосредствено след унищожителното земтресение в Непал, последващия силен трус и не на последно място, след като спекулативната информация за връзка между дейността на ЦЕРН вече стана публично достояние.

Не е ли това една пиар акция, която цели да хвърли пясък в очите на хората и да отвлече вниманието от истинското предназначение на бомбата със закъснител, известна още като Големия адронен колайдер? Дори учен от ранга на Стивън Хокинг предупреждава за потенциалните опасности от експлоатацията на едно подобно съоръжение, като например необратими изкривявания във времето и пространството.

Нека се спрем по-подробно на финансирането на ЦЕРН. Според сп. Форбс изследванията, свързани с хигс бозона от самото начало преди 14 години възлизат досега на около 13 млрд. щатски долари, екипът наброява 10 000 учени, инженери и студенти, а годишните разходи надхвърлят 23 млн. щатски долари. Ужасно много пари, нали? Всъщност не чак толкова много, като се има предвид годишният бюджет на НАСА за 2013 г. напр., който е стойност от близо 18 млрд. щатски долари.

Бюджетът на ЦЕРН е плод на съвместните усилия на 20 страни, като половината от капитала идва от Германия, Франция и Великобритания. Една значителна част обаче е по-трудно проследима като източник на финансиране, тъй като представлява дарения от частни изследователски организации.

На практика САЩ поддържа ЦЕРН чрез трудни за проследяване офшорни сметки, собственост именно на тези изследователски звена, а изборът на Швейцария, намираща се в сърцето на Стария континент, е много умело подбран поради две причини - геостратегическото положение спрямо Германия и Франция, както и либералния режим на банките там. Наскоро във Файненшъл таймс излезе кратък материал за недотам прозрачния модел на финансиране. В материала се засяга и въпросът за все по-интензивното въвличане на ентусиазирани студенти както в научните разработки, така и в полевата изследователска работа, което е предпоставка за още по-лесно прикриване на истинската цел на съоръжението.

Защо американците са избрали да правят своите експерименти на другия край на света? Дали защото е безопасно за тях? Разбира се, но има и друга причина.

Китайската икономика набира скорост и съвсем скоро трябва да бъде обезвредена, а територията на Китай обезлюдена. Най-лесният начин това да се случи е като първо се атакуват страните в региона и се направят микро експерименти в бедни страни, които не разполагат с достатъчно ресурс, за да преодолеят самостоятелно последствията от подобни „природни“ катаклизми. Непосредствено след труса в Непал се изляха проливни дъждове в Пакистан, който е в непосредствена близост и където през 2005 г. също имаше опустошително земетресение с огромен брой жертви. Избухна и внезапен пожар в ядрен реактор в Тайван, което се случи само ден след 29-тата годишнина от Чернобил.

Докато не се случи нещо непредвидено от сеизмолозите – втори трус над 7-ма степен по Рихтер отново в Непал и със ходен епицентър. На територията на цяла Югоизточна Азия подобни събития ще продължат да се случват, а САЩ по традиция ще бъдат едни от първите, които ще изпращат хуманитарна помощ и доброволци в засегнатите от „непредвидени“ бедствия региони във всяка една точка от планетата. Всяка една предварително набелязана от тях точка!

Отивайки още по-надалеч в тези разсъждения, не можем да подминем и една друга разработка на американското правителство, т.нар. „китайска Чечня“. Става въпрос за Синцзян-Уйгурският автономен район. Този мюсюлманският анклав , намиращ се в Северозападен Китай от една страна представлява погранична територия, а от друга е в непосредствена близост до мюсюлмански държави, което би способствало за лесно щурмуване на КНР по суша. Още повече, сепаратизмът в Синцзян-Уйгурският автономен район е подхранван и от структури на Ал Каида, която поддържа все по- близки връзки със САЩ.

Съвсем не без основание може да се твърди, че опитите за налагане на модела на ислямския халифат в този регион целят да осигурят още един подстъп на американците към „вражески“ Китай./BRADVA.BG

pajak
Любител на паранормалното
Любител на паранормалното

Posts : 261
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Трус от 7.9 по Рихтер удари Непал

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите